Last news in Fakti

4 Март, 2020 17:07 2 426 11

Германия забрани износа на медицински защитни средства

  • германия-
  • вирус-
  • коронавирус-
  • маски

Решението е взето от сформираната преди време правителствена група за борба с епидемията от коронавирус

Германия забрани износа на медицински защитни средства - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Германия забрани износът на средства за медицинска защита, за да избегне недостига на маски, ръкавици и защитни костюми в момент, когато лекарите и властите се опитват да ограничат разпространението на силно заразния коронавирус, заявиха в сряда официални немски представители, цитирани от Ройтерс.

Решението е взето от сформираната преди време правителствената спешна група за борба с епидемията от коронавирус, като самата забрана за износ влиза в сила незабавно, заяви говорител на икономическото министерство на Германия.

Министерството на здравеопазването пък обяви, че забраната за износ се прилага за всички видове средства за медицинска защита, включително защитни дихателни маски, медицински ръкавици и защитни костюми. "Изключения са възможни само при строги условия", добави министерството.

Федералното правителство на Германия също така реши да закупи медицински средства за защита, за да осигури на болниците и лекарските кабинети в цялата страна необходимото оборудване.

Германският министър на здравеопазването Йенс Спан заяви пред Бундестага, че епидемията от коронавирус се превърнала в глобална пандемия и добави, че разпространението все още не е достигнало своя връх. Той подчерта, че следващите няколко дни и седмици ще бъдат много предизвикателни за Германия.

"Едно е сигурно: все още не е достигната пиковата точка на разпространение на вируса", посочи Йенс Спан пред немските депутати.

Към днешна дата Германия отчита 240 случая на коронавируса Covid-19 след 196 във вторник, като поне за сега не се съобщава за починал от заразата пациент.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Шваба

    1 2 Отговор
    Ще ги пазим за новите гости от Турция .
  • 3 Митко

    7 0 Отговор
    📌 В България не е забранен износа, понеже вече всичко е изнесено, продадено и няма смисъл от подобни забрани?
  • 4 Боко пенкелера

    0 3 Отговор
    Тук ни пази един с черна мушама ! Да вземем да им го изнесем да ги подпомогне малко германците, че инак турците, ще им го прилагат!
  • 5 Сандо

    0 2 Отговор
    Нас не ни касае - ние вече си уредихме вноса - вечна слава на Боко и Ерсултан,да са свети имената им, днес и во веки веков!
  • 6 бай Шиле

    2 0 Отговор
    Френското правителство СЕКВЕСТИРА всички маски от територията на Франция за да ги раздава.Германия,въпреки че е незаконно забранява износа им.Русия затвори китайската граница.Българското правителство нареди на КАТ да проведе акция за контрол на автомобилните газови наредби.За Уранда Урунди и Гамбия не знам как е.

    Коментиран от #8

  • 7 БМБ, ПРЕМИЕР-МИНИСТЪР

    0 0 Отговор
    ПОСТАНОВЛЕНИЕ НА МС ОТ 04.03.2020Г. ЗАБРАНЯВА СЕ КИХАНЕ И КАШЛЯНЕ НА ПУБЛИЧНИ МЕСТА. ЗАБРАНЯВАТ СЕ РАЗГОВОРИ НА МЕДИЦИНСКИ ТЕМИ. ПРИ НЕСПАЗВАНЕ НА ТЕЗИ МЕРКИ ЗА БОРБА С КОРОНАВИРУСА, НА
    НАРУШИТЕЛИТЕ ЩЕ СЕ НАКАЗВАТ НА МЯСТО С ОТНЕМАНЕ НА ШОФЬОРСКИТЕ КНИЖКИ ЗА ПО 3 МЕСЕЦА.
  • 8 Бесен Язовец

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "бай Шиле":

    Кое е незаконно, мож ли ми каза ? За твое сведение умньо, днес Русия също забрани износа на маски
  • 9 Игор Додон

    1 1 Отговор
    Пак ще мре като зайци германската сган

    Коментиран от #10

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Петро

    1 0 Отговор

    До коментар #10 от "Грухдоган":

    Българинът е готов да даде най-милото си, само и само да пази германските говеда