Last news in Fakti

6 Март, 2020 11:11 4 673 2

Платформа за отдаване под наем на жилища с нови правила

  • airbnb-
  • коронавирус-
  • резервации-
  • опция-
  • отмяна-
  • отлагане

Airbnb с опция за отмяна на резервация заради коронавируса

Платформа за отдаване под наем на жилища с нови правила - 1

Епидемията от коронавирус накара много хора да откажат планираните си пътувания. Много от тях ползват платформи за резервации на частни жилища. Една от най-големите такива – Airbnb, разработи опция за отмяна на резервации в следствие на бързоразпространяващия се вирус. Тя е наречена „политика за облекчаване на обстоятелствата“. „Домакинът или гостът могат да я ползват, в случай, че преценяват, че опасността от зараза е висока“, обяснява говорител на компанията.

Опцията дава възможност на туристите да променят датата на резервация или да я анулира безплатно, в случай, че имотът се намира в държава, засегната от епидемия. Към момента заболели от коронавирус са регистрирани в 70 държави. Също така правителствата на редица страни официално посъветваха свои граждани да не пътуват до засегнатите региони и най-вече до Китай, Южна Корея и Италия. Към въпросните дестинации най-вероятно ще бъдат причислени и нови, като се има предвид бързото разпространяване на вируса.

Туристи, които не могат да пътуват до планираните от тях дестинации, поради спиране на полети, също могат да анулират резервациите си в Airbnb.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 😷😷😷

    8 1 Отговор
    А собственикът може ли да отменя резервация, ако искат да го налазят китайци напр. ?

    Коментиран от #2

  • 2 РЗС

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "😷😷😷":

    Може, но ти си чел само заглавието