Last news in Fakti

14 Март, 2020 08:31 1 793 12

САЩ наложиха забрана за много европейски пътници

  • сащ-
  • забрана-
  • пътници-
  • шенген-
  • европа-
  • самолети-
  • коронавирус

България не попада в ограничителния списък

САЩ наложиха забрана за много европейски пътници - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Съединените щати наложиха от тази сутрин временна забрана за влизане на пътници, идващи от редица европейски страни, като част от мерките за спиране на разпространението на новия коронавирус.

Мярката ще бъде в сила за период от един месец. Тя ще важи за пътниците, идващи от 26-те европейски държави от Шенгенското пространство за свободно движение, като ще обхваща всички онези хора, които са били в някоя от тези страни през 14-дневния период преди пристигането си в САЩ.

Мярката не се отнася за пътуващите от Великобритания, Ирландия и над 10 източноевропейски държави, сред които и България. Тя няма да важи също за американските граждани и хората със законно постоянно местожителство в Съединените щати, както и за техните съпрузи, родители и деца под 21-годишна възраст.

В сряда президентът на САЩ Доналд Тръмп обяви ограниченията с аргумента, че в страните от Шенген има най-голям брой заразени извън Китай и че свободното придвижване в това пространство затруднява овладяването на разпространението на вируса. Вчера президентът обяви извънредно положение в САЩ заради разпространението на коронавируса.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Херо Мустафа дъщерята на Алф

    7 2 Отговор
    Мръсните масони да го духат немит .българите немат визи
  • 2 слаботоков

    10 2 Отговор
    Когато САЩ се заличат като държава,тогава света ще се оправи и няма да има проблеми!!!
  • 3 no name no face no number

    10 1 Отговор
    дано сащ бъдат наказани за геноцит над човечеството, половин век че и повече избиват безмилостно хора по цял свят. Гнусна нация
  • 4 Опа

    1 1 Отговор
    То ние и без това сме си ограничени, ама й не съм се запътил за там ама никак. А Америка си го има вируса и не сме им виновни ние европейците и само да питам англичаните не са ли европейци? нямат болни ли? Айде стига бе смешници!!!!??

    Коментиран от #6

  • 5 Нане

    0 1 Отговор
    а нави сия Шинген и визите май олабил за назе
  • 6 слаботоков

    5 0 Отговор

    До коментар #4 от "Опа":

    Ингилизите не са европейци! Те са пияници и педофили живеещи на остров! !!!!

    Коментиран от #10

  • 7 Запознат

    5 0 Отговор
    В сащ има до момента 63 000 заразени и 343 смъртни случая,просто умишлено не дават гласност. При нас в маями окръг дейд вчера починаха двама българи но още не е такава паника като в европа. Иначе и тук масово се отменят полети и резервации и болниците са претъпкани
  • 8 Факти

    6 1 Отговор
    Лошият комунистически Китай изпрати цял екип в помощ в Италия та да питам, къде са краварските братя, световните умиротворители на света.Още преди да пуснат вируса в Китай,Тръмп им каза" Ще съжалявате".Ето го и резултата от заканата.Но да не се окаже с техните камъни по техните глави.
  • 9 кисел

    4 1 Отговор
    Сащ така или иначе ще изчезнат от лицето на земята.В тази страна с най-много убийства и самоубийства,педофилия, лезбийсво и секти/сащ няма вероизповедание/,според вярващи християни/православни и католици/Бог ще я ликвидира.Сащ предизвикаха войни в много страни -Виетнам, Сирия,Ливан ,Либия Ирак и разрушиха характерния им начин на живот и религия.
  • 10 Опа

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "слаботоков":

    Убеждавам се! Самата истина
  • 11 факт

    2 0 Отговор
    Кристиан Андерсен, еволюционен биолог от Научния институт на Скрипс, също споделя същата теория. Според него вирусът не просто няма нищо общо с пазара на морски дарове в Ухан - изобщо не е възникнал в Ухан. Всъщност той беше докаран в Китай от друга страна. Този факт се потвърждава от факта, че геномните разновидности на вируса в Иран и Италия не са били идентични с китайските проби. С други думи, те трябваше да дойдат от други места. Разбира се, обобщава Лари Романов, невъзможно е да се каже с пълна сигурност, че именно американският форт Детрик е станал източник на разпространението на коронавируса COVID-19 - за това ще е необходимо да се получи поне информация от недрата на тази американска база. Като се има предвид обаче фактът, че между 2005 и 2012 г. САЩ са регистрирали 1 059 случая (средно на всеки три дни) на изтичане на патогени от тайни лаборатории, тази възможност става все по-вероятна. По-рано бразилският анализатор Лукас Лейрос заяви, че САЩ използват огнището на коронавирус 20nCoV като оръжие за хибридна война с Китай
  • 12 Разбира се

    1 0 Отговор
    Дойде вируса от САЩ,сега нека със най голяма сила да се върне при тъпите американчета!