Last news in Fakti

19 Март, 2020 13:16 6 169 37

Коронавирус: Мъск предложи да прави вентилатори

  • мъск-
  • tesla-
  • коронавирус

Днес стотици потребители в Twitter приветстваха предложението на главния изпълнителен директор на Tesla Илон Мъск за производство на вентилатори за страдащи от коронавирус, след като САЩ апелира за дарения на респираторни маски поради недостига. Това предаде Reuters.

В сряда Световната здравна организация заяви, че е в преговори с Китай и други страни, за да помогне за увеличаването на доставките на здравно оборудване. Същевременно General Motors и Ford Motor обявиха, че водят разговори по същия казус с представители на Белия дом.

"Ще направим вентилатори, ако има недостиг", написа Мъск в Twitter, в отговор на предложение на един от почитателите му, изискващ милиардерът да реорганизира фабрика за целта.

Коментарът веднага привлече стотици отговори, които призовават изпълнителния директор на Tesla да действа.

"Ако по някаква причина не вярвате, че в момента има недостиг, всички анализи показват, че ще има. Моля помогнете", гласи един от коментарите.

На фона на недостига в цялата страна, във вторник администрацията на Тръмп призова американските строителни компании да дарят респираторни маски на болници и здравни институции, борещи се с вируса.

Компании като доставчика на Apple Foxconn са преоборудвали производствените линии, за да правят подобни артикули.

Италиански стартъп пък използва 3D принтер, за да създава респираторни клапани, като казва, че ще ги предаде безплатно на болници.

Мъск обаче не е и първият изпълнителен директор, който предлага помощ с медицински материали в Twitter.

Основателят на SoftBank Масаьоши Сон заяви, че ще предостави милион безплатни тестове за коронавирус по-рано този месец. Ден по-късно, след критики, че рискува да преумори медицинските заведения, той предложи да дари милион маски.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 13 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Монгола

    17 24 Отговор
    И семга прости и безработни бесеперасто-русуфилистични теолове ще започнат да леят мозък,а пък човека е светлинни години от тях във всичко.

    Коментиран от #8, #11

  • 3 норвежеца

    23 8 Отговор
    Трябва да признаете че Илон е гъвкав и знае как да си прави безплатна реклама.
  • 4 Ventura

    9 1 Отговор
    Аз продавам един на TESY, много изгодно, с безплатна доставка.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Гений

    14 3 Отговор
    Очаквам в бъдеще да предложи филтър за нос, или самозалепваща се маска за лице, през която да се живее на открито.
  • 7 тъпир безподобен

    16 15 Отговор
    И какво ще прави с тия вентилатори ? Ще дуа вируса към Мексико ?Да му имам простотията на тоя !
  • 8 Монгола

    11 10 Отговор

    До коментар #2 от "Монгола":

    Много си неграмотен, за да пишеш от този ник, нещастен сорософреник!
  • 9 мани мани

    9 5 Отговор
    кой да му ги прави? китайците сега са заети :)
  • 10 ЕС е на автопилот

    18 8 Отговор
    Джулието Киеза :
    политическото ниво на страните от европейския Изток е толкова ниско, че трудно могат да управляват политически процеси от такъв мащаб. Не толкова отдавна бях в Румъния, в Букурещ. Там правителство съществува само формално. Кой всъщност управлява Румъния? НАТО. Кой управлява Полша? Поляците, но по волята на американците. Кой управлява балтийските републики? Американците. Тези страни нямат социална структура, способна да организира действията и поведението на своите граждани. Населението на тези държави е почти напълно манипулирано.
  • 11 Торбалан

    8 6 Отговор

    До коментар #2 от "Монгола":

    Бе ти си неграмотен и не можеш да вържеш едно изречение , ама си седнал мнение да даваш !
  • 12 🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

    1 3 Отговор

    До коментар #5 от "El пидирас":

    Черпя почвай ги

    Коментиран от #15

  • 13 777777

    1 2 Отговор
    Спокойно, извънземните ще ни спасят.
  • 14 Тук има маски

    1 0 Отговор
    Тук има маски: https://corona-virus-mask.eu/
  • 15 ГовноЕД

    9 8 Отговор

    До коментар #12 от "🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕":

    почвайте соросопитеците да лапате топлите 💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩 да ви е сладко, говноеди!

    Коментиран от #16

  • 16 Хубав ник

    4 4 Отговор

    До коментар #15 от "ГовноЕД":

    Имаш,идеално ти подхожда.!!!
  • 17 Батиста

    10 10 Отговор
    Руски учени разшифроваха целия геном на Covid-19.
    Министерството на здравеопазването на Русия обяви в четвъртък, че руски учени са секвенирали целия геном на коронавируса.
    Цялостното геномно секвениране (също известно като WGS) е процесът, при който едновременно се определя пълната ДНК последователност на даден геном. С други думи, чрез цялостното геномно секвениране се разчита цялата наследствена информация на генома.

    Министерството разкри, че откритието значително ще ускори разработването на ваксини и лекарства за лечение на болестта Covid-19.

    Вчера Световната здравна организация заяви, че първите изпитвания на възможна ваксина срещу вируса вече са започнали, само два месеца след идентифицирането на генетичната последователност на вируса. Това съобщи БНР.

    А МЪСК ЩЯЛ ДА ПРАВИ ВЕНТИЛАТОРИ !!!

    Коментиран от #22, #23

  • 18 МЪСК Е ДУХАЧ

    6 9 Отговор
    Какво дуго да прави Мъск, освен да прави като вяръра !
  • 19 София

    6 8 Отговор
    Току-що получих тази снимка на над 60 сателита, пътуващи на изток. 5 G предаване към Далечният Изток !
    Това са едни от сателитните влакове на Илон Мъск, 100 % реално е и той вече има над 12000 5 G сателита там горе. Това микровълнови оръжия да облъчат цялата планета. Илон Мъск поставя 60 сателита едновременно (наречени сателитни вериги) с цел от те да станат 45,000. Те ще затъмнят звездите и ще излъчват високочестотни вълни за безжични (и отрицателни въздействия върху здравето).Те са ще са свързани 5 G антените и станции на земята ще усилват честота им. Даден град дори земята ще като огромна микровълнова фурна.Тези сателити ще служат за различни цели лазери от космоса като ония които подпалиха Калифорния преди години. Да усилват 5 G честота на Земята. За Фалшива извънземна инвазия която елита планира . Както и следене на чипираните хора.Бързат с плановете си гадовете 5 G станции вече внедряват в градовете на земята, а в космоса изпращат по бързо 5 G сателитите.
  • 20 Borislav Popov

    15 5 Отговор
    Какви вентилатори са ви подгонили ? Става въпрос не за вентилатори, а за апарат за изкуствена вентилация на белите дробове.
  • 21 С вентилатори само

    3 7 Отговор
    ще заразява, а няма да спасява ... може би това е целта
  • 22 Borislav Popov

    7 6 Отговор

    До коментар #17 от "Батиста":

    Хайде стига си плямал бе, геном разшифровали, те и китайските и американските учени са го разшифровали, ама кел файда. Трудностите са други, първо трябва да се разработи препарат против вируса, после трябва да се проведат проби и клинически опити на опитни животни. Ако тези опити са успешни, правят се вече опити на хора - доброволци и при успешен изход, препарата вече се регистрира и се произвежда, а после и ваксинация трябва да се организира. Над тези задачи работят учените от цял свят, не само руските, но си тряба време 2-3 години при най добрия случай, така, търпим, чакаие, вярваме и се надяваме на най хубавото.

    Коментиран от #25

  • 23 Гост

    9 9 Отговор

    До коментар #17 от "Батиста":

    Геномът на вируса е прост. Около 1 милион пъти по прост от човешкия, а човешкия е дешифрован преди години. Да се хвалиш, че си разшифровал вирусен геном (той дори не е ДНК а РНК) е като да се хвалиш пред космонавт от постиженията си в летенето с делтаплан.

    Коментиран от #24

  • 24 Факт

    4 2 Отговор

    До коментар #23 от "Гост":

    Като те гепи простия вирус друга песен ще запееш!
  • 25 ХА ХА ХА

    6 2 Отговор

    До коментар #22 от "Borislav Popov":

    Вземи препарат против Попови прасета и се напръскай !
  • 26 Папур

    6 8 Отговор
    Тук е пълно с педерасти които боготворят Св. Илон

    Коментиран от #27

  • 27 На папура дръжката

    6 6 Отговор

    До коментар #26 от "Папур":

    Объркал си се нещо. Тук няма никой който да боготвори Илон Мъск. За сметка на това има много които го мразят и все педерастки мисли им се въртят в главата. Обсебени са от Илон Мъск и педерасите и само за това приказват, нападайки всеки, който спомене нещо за електромобили и ВЕИ, независимо че не говори нито за Тесла нито за Илон Мъск. Гузен негонен бяга, та и те така.

    Коментиран от #30

  • 28 Психиатър от Курило

    6 2 Отговор
    Да не забравяме, че Тесла произвежда медицинско оборудване. В кабинета си имам електрошок Тесла. Аве Мъск! Мъск акбар! Мъск е велик! Хайл Мъск!
  • 29 Илон и дружинката

    3 4 Отговор
    Предлагаме да правим и дудучета
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Кои лъжи бе пич

    7 4 Отговор

    До коментар #30 от "На тесла̀та дръжката":

    Всички "лъжи" в които анти дружинката тук обвиняваше Мъск, вече са изпълнени, а той продължава с други "лъжи" които ще изпълни поне 5 години преди останалите. Ако погледнем в ретроспекция обещанията на всички автомобилни производители за последните 10 години, Тесла е изпълнила най-много от обещаното, въпреки че изглеждаше научна фантастика за останалите. При един бърз преглед в Гугъл, попадаме на статия от 2008г, че Ауди представи електромобила Е-трон и започва неговото производство "догодина"

    Друсаняка и той излъга. Представи модел У през 2019, каза че почва производство края на 2020 и в началото на 2021 първите доставки. Всички му се смяха, но първите бройки вече са при собствениците. Погледни си календара и сметни колко е излъгал. Фолксваген трябваше да са започнали продажбите на ID3 още миналата година, защото започнаха производство в края на 2018. Колко са продали?

    Самия като погледнеш, аргументите в мнението ти "кресливи зомбирани педерасти", "миксерите", "лъжите на друсаняка" кипи от етикети и обиди и никакви факти и цифри. Кой казваш в такъв случай е КРЕСЛИВИЯ И ЗОМБИРАН... Подсказка - погледни огледалото и се опитай да се видиш отстрани.
  • 33 Що бе

    7 1 Отговор

    До коментар #31 от "Raptora":

    Ще правиш "вентилатори" ли? Да не ти е конкуренция? Като продължавате да се връзвате на подобни статии, така ще е. Ако бяхте проявили малко критично мислене, за какво аджеба му е вентилатор на един болен от коронавирус, щяхте да се сетите да проверите поредните глупости на преписвача на статията https://en.m.wikipedia.org/wiki/Ventilator

    В случая става въпрос не за вентилатори, а за апарати за респираторно дишане. Дори България е направила държавна поръчка за 200 броя от тях през последните дни. Само че преводачът го е домързяло да провери какво е ventilator и написал тази глупост, при положение че всеки с начално ниво английски знае, че английската дума за вентилатор е FAN. Направил съм си скрийншот на мнението в което няма нито една обида, и не виждам причина да бъде изтрито. Правилното решение е да промените заглавието на статията.

    Коментиран от #34

  • 34 Джуган

    6 1 Отговор

    До коментар #33 от "Що бе":

    Абсолютно вярно, тези “вентилатори” са уреди които се използват за апаратна белодробна вентилация при тежко болни със затруднено дишане, вкл. и при коронавируса. За съжаление тук има доста коментатори които български не знаят, камо ли английски, но чели-недочели бързат да ръсят мозък.
  • 35 Анти-Друсняк

    5 1 Отговор
    Какви вентилатори бе, технопримати? ВВН или ВНСН? Иде реч за респираторни устройства, прилагани при затруднено дишане на пациентите!
  • 36 Гадни са

    3 2 Отговор
    Тук е пълно с гадни, технически неграмотни педерасти

    Коментиран от #37

  • 37 Така е

    3 1 Отговор

    До коментар #36 от "Гадни са":

    Има ги много, начело с Норвежеца и Боре модерастчето