Last news in Fakti

20 Април, 2020 01:00 1 392 1

Атлетико Мадрид се моли шампионатът в Испания да продължи

  • атлетико мадрид-
  • шампионска лига-
  • продължаване-
  • финанси-
  • бюджет-
  • продажба-
  • играчи-
  • коронавирус-
  • криза

"Дюшекчиите" трябва да влязат в Шампионска лига, иначе ще се наложи продажба на ключови играчи

Атлетико Мадрид се моли шампионатът в Испания да продължи - 1
Снимка: БГНЕС

Атлетико Мадрид се надява сезонът в Ла Лига да бъде довършен, за да може отборът да има шанс да влезе в топ 4 и да си осигури участие през следващата кампания в Шампионска лига. Основната цел пред „дюшекчиите“ е да си гарантират участие в Шампионска лига, защото това означава значителна финансова помощ за клуба. При спирането на сезона в Ла Лига "дюшекчиите" се намираха на 6-ото място. Това означава, че ако се вземе решение сезонът да не се доиграе, мадридчани остават "зад борда" на Шампионската лига и ще трябва да играят в Лига Европа.

Само през този сезон Атлетико Мадрид вече спечели 77 милиона евро от представянето си в турнира, а печалбата може да достигне до около 100 милиона евро.

В Лига Европа сумите дори не се доближават до печалбите от Шампионска лига. През сезон 2017/18 Атлетико Мадрид триумфира с трофея и спечели едва 16 милиона евро.

Ако Атлетико Мадрид не влезе в Шампионска лига, това ще създаде финансови затруднения на клуба. „Дюшекчиите“ ще трябва да предприемат по-радикални мерки, за да заличат разликата и да ограничат загубите. Това може да принуди столичани да продадат някои основни футболисти.

Един от първите, които ще бъдат сложени на тезгяха вероятно ще бъде халфът Саул Нигес, към когото сериозен интерес проявява Манчестър Юнайтед.

Твърди се, че "червените дяволи" са готови да предложат 80 милиона евро за испанския национал, но от Атлетико вероятно ще настояват за по-голяма сума, тъй като в договора на играча има клауза за откупуване на стойност 150 милиона евро.

Томас Партей е друг футболист, към който има много сериозен интерес от Арсенал и не е изключено да се стигне до неговата продажба при подобен сценарий. Откупната му клауза е в размер на 50 милиона евро.

Тома Лемар и Сантиаго Ариас също могат да бъдат продадени, въпреки че техните пазарни цени не са толкова големи.

Може да се стигне и до продажбата на Диего Коста, чийто договор изтича през лятото на 2021 година, а той е трансферна цел на Рома и Наполи.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 И аз как се моля ?

    1 2 Отговор
    Сън ме не лови . Добре че Иво Стойнев ме успокои ! КОЙ ГО Е/Е ШАМПИОНАТА В ИСПАНИЯ бе каун ?