Last news in Fakti

25 Април, 2020 12:20 1 755 3

В Севастопол разхлабват мерките заради Ковид-19

  • русия-
  • севастопол-
  • ковид-19-
  • пандемия-
  • коронавирус

Режимът на обща самоизолация на населението в града важи до 30 април

В Севастопол разхлабват мерките заради Ковид-19 - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Фризьорите и частните клиники по дентална медицина ще могат да започнат работа в Севастопол от 1 май, заяви временният управител на региона Михаил Развожаев, съобщава РИА Новости.

По-рано в Севастопол, заради опасността от разпространение на коронавирус, беше разрешена само работата на предприятията, отговорни за поддържането на живота и продажбата на стоки от първа необходимост. Режимът на обща самоизолация на населението в града важи до 30 април.

Развожаев отбеляза, че проблемът с фризьорството е свързан с риска от придвижване на индустрията в сянка - когато подстригването ще се извършва у дома, без подходящ контрол на санитарната ситуация.

Той добави, че в рамките на една седмица ще се разгледа възможността за възстановяване на работата и в други области на икономическата дейност, по-специално в продажбата на нехранителни стоки.

Властите на съседния регион - Република Крим - обявиха в четвъртък разрешение за работа в републиката от 1 май на салони за красота, фризьори, сервизи за ремонт на компютри и лични вещи.

Ще бъдат отворени фирмите за ремонт на обувки, обществени перални и ателиета за химическо чистене, ще се позволи продажбата на строителни материали, водопроводни и домакински стоки, авточасти и резервни части. Организациите, предоставящи кадастрални услуги, инженерно проектиране, изследвания и анализи, също ще могат да работят.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Е как така, нали точно преди 1 минута

    7 3 Отговор
    УЖ КАПАЦИТЕТЪТ НА БОЛНИЧНИТЕ ЛЕГЛА ЩЯЛ ДА СЕ ДОСТИГНЕ? Сега пък разхлабване!?

    Цял свят се гаври с населението си, а нашите мутро-престъпници са спасени от народната любов с измислено извънредно положение
  • 2 Корона шоу.🌟💈🍺🍢🍥🌸👑

    4 5 Отговор
    Е ще гледаме шоу тия са едни от поредните дето се бъзикат с Корона вируса .
  • 3 Аз аз

    1 2 Отговор
    Къде разхлабват мерки, къде затягат... Разбирам да ги разхлабят там където не могат да осигурят следства за народа си, но не разбирам и не само ами съм против за затягане на мерки там където не осигуряват безвъзмездно средства за народа си...