Last news in Fakti

30 Април, 2020 11:33 2 900 13

САЩ готвят антикризисен план за петролната индустрия

  • сащ-
  • петрол-
  • икономика

Планът може да включва добавяне на още стотици милиони барела петрол към и без това препълнените вече национални резерви

САЩ готвят антикризисен план за петролната индустрия - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Правителството на САЩ смята в най-близко време да представи план за оказване на антикризисна помощ на американската петролна индустрия, съобщи президентът Доналд Тръмп снощи, говорейки в Белия дом на съвещание с представители на различни индустриални отрасли, предаде Ройтерс.

Съвещанието бе посветено на перспективите за отмяна на различните ограничения, въведени заради пандемията от коронавируса, уточнява БТА.

Журналисти запитаха президента кога може да се очаква решение на администрацията на САЩ в подкрепа на петролния сектор в условията на кризата, предизвикана от пандемията и от падането на цените на енергоносителите. "План ли имате предвид? Да им окажем помощ? Бих казал: скоро", отговори Тръмп, цитиран от ТАСС.

На брифинга в Белия дом след срещата финансовият министър Стивън Мнучин уточни, че планът може да включва добавяне на още стотици милиони барела петрол към и без това препълнените вече национални резерви поради резкия спад на консумацията на горива заради пандемията. "Разглеждаме много и различни опции", каза Мнучин.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ПШНЛХПДРС

    16 0 Отговор
    защо изтрихте статията за корупцията на КПП-тата?
  • 2 любопитен

    16 4 Отговор
    Нали само Рашката закъсваше при тези цени на петрола? Що така и САЩ? Или майче само САЩ?
  • 3 Питам си

    15 2 Отговор
    Аааа ама чакайте сега бе-нали соросоидите тук ни убеждаваха,че цената на петрола била супер за САЩ и от нея страдали само руските петролни компании...А сега какво стана ? Къде са сорос драскачите сега?

    Коментиран от #6

  • 4 Михо

    5 0 Отговор
    Много лесно.Повишават митата за внос и така подпомагат местото производство.Вноса е едва 12 % от нуждите на САЩ,всичко друго е от техен добив.
  • 5 Ю Кортес

    2 4 Отговор
    Губещи са износителите на петрол.Вносителите са печеливши.САЩ произвеждат 13 милиона барела на ден и внасят около 3.5 милиона.Големите печеливши са Китай Индия Япония Германия.Големите губещи са Саудитска Арабия русия Нигерия Ирак Иран Кувейт.

    Коментиран от #9

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 11111111111

    11 2 Отговор
    В момента реално Лукойл продава дизела на 40стотинки, държавата изпуква акциза и става 1,10лв. след това върху цялата сума изпеква и ДДС и цената става 1,32лв. Търговеца си слага още надценка, държавата изпуква още ДДС върху надценката на търговеца и реално от всеки продаден литър нафта държавата прибира левче, без да е вложила нищо, производителя с копане, обработване в рафитерията и транспортирането на петрола взема 40ст. вероятно печалбата не е повече от 5-10ст. на литър на производителя, търговеца и той прибере 10-20ст., влагайки пари в колонки,ток,персонал.. Държавата нищо не влага а взема лъвския пайи то от джоба на народа.
  • 9 гост

    6 2 Отговор

    До коментар #5 от "Ю Кортес":

    Нали краварите бяха най големия производител и износител на петрол ??

    Коментиран от #10

  • 10 веселяк

    3 2 Отговор

    До коментар #9 от "гост":

    Козяците от девет планини ще ти докарат вода само и само да докажат, че Путин е виновен и САЩ са намбъ уан!
  • 11 4567890

    5 1 Отговор
    вместо дезинфектанти ко почнат да пият нефт и са упраят.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.