Last news in Fakti

10 Май, 2020 15:06 3 363 16

Откриха огнища на COVID-19 в месокомбинати с български работници

  • месокомбинати-
  • германия-
  • коронавирус-
  • българи-
  • работници-
  • франкфурт-
  • косфелд

В Германия, подобно на САЩ, заводите за месо се превръщат в инкубатор на заразата

Откриха огнища на COVID-19 в месокомбинати с български работници - 1
Снимка: Shutterstock

В Германия месокомбинати, в които има български работници, се превърнаха в огнища на COVID-19. От месопреработвателната индустрия в Германия голяма част от работниците са от Източна Европа. Няколко са месокомбинатите, превърнали се в инкубатор на заразата. В най-засегнатият е този в град Косфелд. Там служителите са основно от България и Румъния, предаде Би Ти Ви.

Направени са 930 проби на работниците в завода, като далите положителна проба за коронавирус са 191, а 220 проби са негативни – резултатът на останалите се очаква. Издирват се всички 1200 служители, за да бъдат тествани.

В Германия, подобно на САЩ, заводите за месо се превръщат в инкубатор на заразата. От консулството ни във Франкфурт съобщиха, че все още нямат информация дали сред заразените са и наши сънародници. Заводът се намира в близост до границата с Нидерландия и вече е затворен.

Всички заети работници в месопреработвателната промишленост в цялата провинцията, в която се намира фабриката, ще бъдат тествани – те са около 20 000. В Косфелд се появи е недоволство сред местните жители към кошмарните условия, в които живеят работниците в месопреработвателната промишленост, довели до увеличения брой заразени. Заради това, че е надхвърлена границата от 50 заразени на 100 хил. жители, отхлабването на мерките ще се забави поне със седмица.


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 мечо

    5 4 Отговор
    агнешките главички на прокопев парви щте се расболеят а покраи тях лозан панов манол глишев радан сас селфито на газа и други и други
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Лили

    22 1 Отговор
    Снощи го публикувахте под друго заглавие. Ще ги върнат да няма да се хабят средства за робите. Нещо чета за кошмари условия при които живеят? Що тъй бе нали толкова е добре при господарите, па и много плащали.?
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Мимч

    22 2 Отговор
    Там е пълно с български циганета,естествено,че заразяват всички,за тях прегради няма ,а и да има неважат,ама що не отидат в Турция,но ги е изстрах,щото там гърмят ,а и ги ломят по главите..
  • 8 Биоцентрала и корона е ужас

    14 0 Отговор
    Биоцентрали и кланници са перфектни инкубатори за вируси.
    В България ги нацвъкаха къде ли не,Градус,Труд, колкото искаш
    печелбари от лайна, но контрола е нулев.
    Биоцентралите трябва да се затворят,но непрекъснатия процес под който работят не позволява и ще изтрови хората.
    Шведите са изчислили, че на три километра от Биоцентралите има опастност от вирусна зараза!
    Института Шалмерс Гьотеборг.
    Сега вече, знаете истината за Биоцентралите, парите и фермерите, от там идва заразата.
    Всички отпадъци от месокомбинатите се разлагат на газ в Биоцентралите.
    Направете си извода сами за останолото.
  • 9 Ще заразят

    2 2 Отговор
    баба си, нали трябва да ги изгонят хорицата.
  • 10 Корона е преди 3 години

    4 3 Отговор
    Заразих се със подобен вирус през 2017 година в България ,илекувах се като го изболедувах под контрол и лекуване в Шведска болница.
    Този вирус не е от днеска и не е от едно място.
    Във Швеция го изследваха и казаха че е нещо от вирусите на" птичи грип" но без категоричен отговор ,не знаеха , но като чета медицинския журнал днес, съм сигурен, че съм преболедувал корона.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Е колко пъти да казвам

    4 1 Отговор
    Че това са най простите,изостанали и нехигиенични индивиди на този свят ха ха ха
  • 13 Behemoth

    3 1 Отговор
    Да ги товарят на самолета и да ги пращат ... хахахххххх...

    Коментиран от #14

  • 14 Миризлив пор

    8 0 Отговор

    До коментар #13 от "Behemoth":

    Точно това ни чака. Товарене на самолета с предварителен инструктаж "ето хапчетата, пиете на 2 часа иначе ще ви хване термокамера". Кацнали тук се пръскат със такси, влак и автобус, след 2 седмици "въй Мали Ко стана". Време е да се приеме, че човек който е дал положителна проба и е направил нещо такова да бъде съден за биотероризъм.
  • 15 Скитник

    2 0 Отговор
    Колега, Тука Няма да Те разберат -какво си им написал.И аз го преживях тогава по онова време на границата на Китай.Заразих се от посещение до болница-съвсем случайно.Верно щях да умра тогава..Неможеш да дишаш и идва момент в който през ноща почваш да цапаш възглавницата с светла кръв.
    Викам си какво става -по това време бягах два пъти седмично 7-8 км.,а Немога да Дишам-Ампеицилин на таблетки -Руски ИСТИНСКИ.А преди това и инжекции.Колкото -и да си здрав идва един момент и НЕможеш повече и Трябва иначе изчакваш-Намажеш Да Дишаш и си Заминаваш! От тогава насам Живея Втория Живот :-)
  • 16 Age

    5 0 Отговор
    И да има, и да няма, файда нЕма, 'щото вместо да си стоят в чужбина, си идват тука да ни заразяват.