Last news in Fakti

11 Май, 2020 15:30 3 278 15

Месокомбинатите с български работници не са спазвали мерките

  • германия-
  • месокомбинати-
  • работници-
  • мерки-
  • коронавирус

В предприятията работят основно българи и румънци

Месокомбинатите с български работници не са спазвали мерките - 1
Снимка: Shutterstock

Няколко месокомбината се превърнаха в нови огнища на заразата в Германия. На 230 нарасна броя на далите положителна проба в COVID-19, предаде Би Ти Ви.

Генералният ни консул във Франкфурт на Майн Антоанета Байчева потвърди, че има и българи, работещи в предприятията, но уточни, че на този етап няма наши сънародници, които да се свързали с представителството ни във Франкфурт. Според нея обаче по всяка вероятност има и заразени наши сънародници, защото в месообработвателните предприятия работят основно българи и румънци.

Няколко са огнищата в месообработвателната индустрия, като към момента най-засегната е фабрика за месо в град Косфелд. Направени са над 900 проби там, но резултатите излизат поетапно, което обяснява нарастващия брой на новозаболели. Към момента те са 230. Във фабриката бе направена и проверка от властите. Установени са нарушения като по всяка вероятно не е било спазвано нужното разстояние от 1,5 метра при работа и защитните маските не са били поставяни коректно.

Според фирмата работниците са живеели в апартаменти от трима до петима души. Извършват се и проверки дали наистина е така. Това са и основните дискусии и медийни акценти в Германия - при какви условия живеят заетите в месообработвателната индустрия. Този понеделник в Косфелд трябваше, подобно на останалите градове в цяла Германия, да влязат в сила нови облекчения на мерките. Това обаче няма да се случи, защото там е надскочена границата от 50 на 100 000 заразени, което буди недоволство сред местните жители.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 8668

    2 1 Отговор
    Спазват го аз лично проверих.НКЖИ Отдел-Безопасност на превозите поделение София-Юг
  • 2 Всъщност

    16 2 Отговор
    Не са българи а сигани с български паспорти. Те и у нас са основния развъдник на ковид 19. Защо мислите щаба ни отпущи и варди само гетата?

    Коментиран от #14, #15

  • 3 ще нагъвате ГМО соя мръвка

    7 0 Отговор
    Кви мерки искате, при положение, че изядохме 20 год-шното говеждо замразено от Нова Зеландия?
  • 4 Последния софиянец

    7 3 Отговор
    Месаря дето ме снабдява с месо, даваше 100 лв наденица за четири часа и пак нямаше желаещи. Това е много тежка работа.

    Коментиран от #5

  • 5 Миризлив пор

    7 0 Отговор

    До коментар #4 от "Последния софиянец":

    Работата е тежкс, мръсна и неблагодарна НО за сметка на това у нас нископлатена. Чувал съм и аз за такива надници ама са малко тези които ги вземат, нещо като готвачите по морето уж все 3-4000 дават ама реално не дават повече от 1200-1500. Обикновено при разфасоването на порции заплатите са ниски за това и там работят основно нашенци и румънци, поне си знаят 6-8 евро на час и си бачкат като роби.

    Коментиран от #7

  • 6 Работил съм

    11 0 Отговор
    4 месеца в кланица в близо до Манхайм. МИЗЕРИЯ. Заплата 1100 евро 3 в стая за която плащаме по 180 евро на човек. Чудо на чудесата.

    Коментиран от #8

  • 7 Последния софиянец

    3 0 Отговор

    До коментар #5 от "Миризлив пор":

    На морето се работи 30 дена в месеца и затова излиза че уж е голяма заплатата.
  • 8 Последния софиянец

    5 0 Отговор

    До коментар #6 от "Работил съм":

    2000 лв заплата се взимаха и тука от обезкоствачите. Сега няма работа и сигурно е по малко.

    Коментиран от #10

  • 9 Делфинче

    9 0 Отговор
    Тоя на снимката наистина не спазва никакви мерки и задължителните хигиенни норми за такива помещения. Няма нито маска на лицето, нито боне на главата, нито ръкавици. Но е нормално за европейския съюз, за тях нормите не важат явно, само в колонизираните държави като нашата те скъсват от проверки. Работя в Бони Оборот в Ловеч и знам за какво иде реч.
  • 10 Делфинче

    5 0 Отговор

    До коментар #8 от "Последния софиянец":

    В Бони и повече взимат специално обезкоствачите. Но работата си е тежка, иска се бързина и прецизност.
  • 11 Шекспир

    6 0 Отговор
    Тези досега никой не ги е тествал.Оставили са ги на произвола в продължение на два месеца да се заразяват като животни.Смятайте каво е отношението на неците към робите.

    Коментиран от #12

  • 12 Няма страшно,

    2 0 Отговор

    До коментар #11 от "Шекспир":

    заразените патладжани ще се приберат тук да сеят зараза и да се лекуват безплатно.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.