Last news in Fakti

17 Август, 2020 19:11 5 564 6

Цените растат, а продажбите падат

  • маями-
  • сащ-
  • жилища-
  • цени-
  • сделки

Пазарът в Маями тежко преживява коронавируса

Цените растат, а продажбите падат - 1
Снимка: Shutterstock

С 5.6% поскъпнаха еднофамилните къщи в Маями през второто тримесечие на тази година спрямо същия период на миналата, сочат данните на Асоциацията на брокерите. Средното поскъпване е от 360 000 USD на 380 000 USD. Цените на кондоминиумите на вторичния пазар отчитат ръст от 6.2% и средната цена вече е 262 250 USD.

Средната цена на жилищата в целите Щатите за периода април-юни на текущата година достигна невероятно високи нива, независимо от факта, че търсенето и броят на сделките отчитат спад.

"Исторически ниските лихвени проценти по ипотечните заеми, виртуалните инструменти и услуги, както и отложеното търсене, принуждава много хора да продължават да купуват апартаменти", казва председателят на компанията Miami Realtors Хорхе Л. Хера-младши.

По-ниските лихви по ипотеките направиха покупката на дом през 2020 г. по-достъпна спрямо първото полугодие на 2019-а. Сделките с жилища с една спалня отчетоха спад от 30.3% - от 3854 на 2688, а на кондоминиумите - с 48.1% - от 4007 на 2078 сделки.

Пандемията от коронавируса доведе до нова тенденция на пазара - купувачи на жилища от Ню Йорк, поради студеното време и сравнително високите данъци търсят имоти в Южна Флорида.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Българин

    9 1 Отговор
    Забрана за всички НПОта, финансирани от чужбина в новата конституция !!!!
  • 2 50 годишен

    0 0 Отговор
    Голямата ми любов замина преди15г уж за малко... и остана там, сега е брокер в Тампа, Флорида, продава къщи с новия и пуска щасливи холивудски усмивки в нета... Сатаната живее и твори в Usa...... Хубавица беше... Писах и - колко струва един апартамент срещу залива в Тампа...

    Коментиран от #3

  • 3 Мацка

    4 1 Отговор

    До коментар #2 от "50 годишен":

    Пич, забрави я! Не страдай толкова! Американка ли е, не ми я хвали! Голямата ти любов, дрън, дрън, дрън. Влез в "Елмаз" и си намери готина мацка.

    Коментиран от #4

  • 4 50 годишен

    2 1 Отговор

    До коментар #3 от "Мацка":

    Забравих вече, тогава беше зле, но всичко мина... Просто се сетих, спомени...
  • 5 Киро

    2 1 Отговор
    И аз имах една красавица и нея я дръпна един там еми гледат парата жените това си е
  • 6 Винету Борисов

    1 0 Отговор
    И какви са вълненията на многострадалния българин по отношение на цените на недвижимите имоти в САЩ? Сякаш още утре ще се юрне да си купува вила във Флорида. Дайте да видим какво се случва у нас. С тези мизерни доходи младо семейство, живеещо в по-голям и що годе развиващ се град, не може посмъртно да си купи жилище. А наемите също са такива, че по-изгодно е да изплаща ипотека, отколкото да налива от пусто в празно. При цени (оптимистично) 1500€/м2, за 100м2 жилище въпросното семейство трябва да се бръкне 300 000 лв. Дори банката да се навие да им отпусне 100% от сумата, това прави 1500 лв на месец с 30 годишен погасителен план. А при тази стабилност, под умелото ръководство на честните ни "политици" , това си е риск, който нормален човек надали ще поеме. А и не всички могат да са Шехерезади за да си изплащат ипотеките за има няма 2-3 години.