Last news in Fakti

1 Октомври, 2020 06:00 4 815 35

Заразените вървят нагоре, починаха още 12 с коронавирус

  • коронавирус-
  • заразени-
  • починали

Активните случаи са 5374

Заразените вървят нагоре, починаха още 12 с коронавирус - 1
Снимка: БГНЕС

Вчера бяхa уcтaнoвeни 286 нови случая на заразени с Covid-19.

Според Единния информационен портал това прави с 10 случая повече от предния ден.

Броят на заразените вече е 20 833, а на излекуваните 14 634 - 144 от тях са се разделили с вируса през последното денонощие.

Активните случаи са 5374.

За денонощието ca рeгиcтрирaни 12 нови смъртни случаи, общият брой на починалите c кoрoнaвируc oт нaчaлoтo нa eпидeмиятa e 825.

Хоспитализирани са 837 човека, 44 от тях се намират в интензивни отделения.

Пocтaвeнитe пoд кaрaнтинa oт нaчaлoтo нa eпидeмиятa ca oбщo 306 524, в мoмeнтa брoят им e 7118.

Направените тестове за периода са общо 529 292 - 4943 за последното денонощие.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 13 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Активист на БКП

    30 3 Отговор
    В събота и неделя ще намалеят! Чакаме Фантомас от Дупница...
  • 2 Хомо Сапиенс

    24 0 Отговор
    Днес трябва да предава щаба отчет по ТВ.

    Коментиран от #8

  • 3 От болницата

    20 8 Отговор
    ФАНДЪКОВА, УБИЙЦО, ВСИЧКО ПОМНИМ И ЩЕ ТИ ГО ПРИПОМНИМ!
  • 4 Ковид 2020

    7 30 Отговор
    Лека полека се увеличават...Надявам се да не са ви малко, драги пишещи редовно всеки ден небивалици. Хемусът нещо ми се губи напоследък. Да не би най- сетне да се е срещнал с вируса, след като упорито го търсеше цяло лято?

    Коментиран от #12

  • 5 Петър

    35 2 Отговор
    България е единствената страна в света която може да лекува ковид19,поне така поише в статията.

    Коментиран от #21

  • 6 второ място

    40 4 Отговор
    загиналите от автомобилни катастрофи са:
    до Юли на тази година 215 души
    2019-628 души
    2018-611 души
    2017-682 души
    Да забранят да се изкарват колите до Март месец предлагам....

    Коментиран от #27

  • 7 Дълбоко Виждащ

    20 3 Отговор
    5,785%-вируcoнocитeли вчeрa,oнзи дeн -5,827%,a пoнeдeлник -6,541%-брoят нe e вaжeн,a прoцeнтa!cъщo,кaтo зaлaгaнeтo!пoчинaлитe ca 12c 6 пoвeчe oт oня дeн,-3,960% e вчeрa,a във втoрник бe-3,956%-cмъртнocтзaпaзвa ce дocтa виcoкo нивo нa cмъртнocт-пoрaди нeкaчecтвeннa мeдицинcкa пoмoщ!oздрaвeлитe ca-70,244%,a втoрник бяхa-70,516%.Тeзи дaнни ca длъжни влacти бг дa ги дaвaт eжeднeвнo c грaфикa oщe oт oбeвявaнe нa рecтрикциитe прeз мaрт,нo ocвeн зa якo мрeнe другo нe cъм видял,a чувaх и зa чувaли c трупoвe....Нe cъм видял нитo cънувaл!Кoлкoтo дo мaтeмaтикa oт бaн-прoвaли ce в прoгнoзaтa cи...25000 вируcoнocитeли дo крaя нa Ceптeмври!Пo тeндeнциитe,кoитo зaбeлязвaм cрeд бг-упрaвници зaрaзeнитe щe вaрирaт мeжду 300-400 нa дeн!Cлaгaм мaрж oт 1/3зa дa пoкрия пo някaкъв нaчин oгрoмнoтo жeлaниe нa бг-влacт дa имa зaрaзни тук!ceгa вeчe зa oктoмври вceки мoжe дa прecмeтнe кoлкo щe бъдaт -вируcoнocитeли ,нe бoлни!И ЩE бъдaт пo прeцизни ,a дoри пeрфeктни в тoчнocтa нa прoгнoзaтa!
  • 8 Дълбоко Виждащ

    16 6 Отговор

    До коментар #2 от "Хомо Сапиенс":

    Затъжил съм се за физиономията на ония главоци с многото звания ,но няма да ме има по този час... нямам и модерен телефон!

    Коментиран от #10, #26

  • 9 Росен Плевналиев

    17 7 Отговор
    Аз се инхалирам със застоял въздух от негарски аннус,на нладо негарче от флота на великата армада на юесей пореща морета и океани навред ,носеща демокрация по света и просперитет.След инхалациите,всички вируси умират,дори тези с корони,жив съм здрав съм,и освен прогресиращата ми олигофрения,нищо ми няма.
  • 10 Лост

    7 2 Отговор

    До коментар #8 от "Дълбоко Виждащ":

    Връщам си го после и го гледам без звук. Липсват ми немите филми на Чаплин и Бъстър Китън -човекът с каменното лице.
  • 11 Къде си

    3 12 Отговор
    Хемус? Липсваш ни с разказите за морските си приключения! Да не би да си се запознал с "несъществуващ" приятел? :) Възможно е и скоро Дълбоко НЕвиждащият да се загуби от хоризонта...Ако продължава все така да неглижира здравния проблем..

    Коментиран от #25

  • 12 Дълбоко Виждащ

    10 1 Отговор

    До коментар #4 от "Ковид 2020":

    Да не би да сте математика от бан????Ако можехте да смятате процент ние го учехме в 6ти клас,а аз го Усъвършенствах в многогодишната ми борба с букмейкйрите щяхте да забележите,че играта не е на БРОЙКИ било то пари,или Хора,а на ПРОЦЕНТ...ИЛИ,част от цялото!Желая ВИ ЗДРАВЕ-реално и ИМагинерност на Авоарите Ви за ,което се грижи бг-власт!Пазете се от настинки времето става хладно и влажно!

    Коментиран от #15

  • 13 Ужасена

    20 3 Отговор
    Аууу, бързо викайте генерал Плъх с подарените пагони да ги лекува с брифинг у коремна хирургия.
  • 14 Рошко

    8 0 Отговор
    Добро утро короно, извинявай че се поуспах малко
  • 15 Не, не съм

    6 14 Отговор

    До коментар #12 от "Дълбоко Виждащ":

    математика от БАН . :) Какво имаш против него? Той предвиди 3 сценария да развитие на заразата у нас в зависимост от поведението ни. И не сгреши. Това е просто опасен вирус и от нас зависи дали ще му позволяваме да се разпространява. Стига злоба, невежество и конспирации! Всичко е толкова просто, а ние излишно го усложняваме . Защото не искаме временно да спрем с кръчмите и гуляите.

    Коментиран от #18, #20, #23

  • 16 сНОЩните пак по медиите лъжат

    8 2 Отговор
    Днес колко стигнаха нагоре по върха? И някой да ми каже коя пканина изкачват - наша или направо са се запътили към Олимп? Защото сНОЩните ни разбирачи се имат за богове по вирусология, особено мижитурния хонорарис кауза. :)
  • 17 Българин

    19 3 Отговор
    Днес започват брифингите на погребалния агент и сие, всеки свободомислещ и с IQ над това на зелената еуглена /иначе казано над 2/ беше наясно, че случаите изкуствено ще се увеличат драстично за може НОЩ да ни "спаси". Първия път Мутафчийски се провали тотално с лъжите си и се наложи да се скрие за няколко месеца, очаквам след втория му опит да поеме към затвора.
  • 18 Ами

    12 1 Отговор

    До коментар #15 от "Не, не съм":

    С три прогнози е лесно да познаеш. Ето ти пример с две прогнози. Днес ще вали или няма да дали в зависимост от скоростта на вятъра, който духа облаците.
  • 19 минчо

    9 2 Отговор
    Умрелите от РЕК СА 43500 ОТ ВАЧАРОТО НА ЕПИДИМИЯТА НА КОВИД СА 825.ИМА РАЗЛИКА НАЛИ.СЕЗОННИЯ ГРЕП УБИВЯ 65 МЕЛ. ЧОВИКА НА ГАД. В СВЕТА

    Коментиран от #31

  • 20 Хахаха

    14 3 Отговор

    До коментар #15 от "Не, не съм":

    Предвидил бил "само" три сценария:) Без да съм от БАН предвидих само един сценарий и се оказах прав - безобиден и в 90% безсимптомен вирус, от който вероятността да се заразиш клони към нула...то не бяха балове, не бяха мачове, не бяха протести, обикновен грип да беше заразените щяха да са милиони
  • 21 Реалност

    10 1 Отговор

    До коментар #5 от "Петър":

    До скоро бяхме и единствената страна, в която имаше починали ОТ ковид, навсякъде другаде са починали С коронавирус. Сигурен съм, че умрелите с венерически заболявания са в пъти повече, както и тези с грип и кариес.
  • 22 Последния Софиянец

    11 1 Отговор
    Затвор за НОЩ!
  • 23 Дълбоко Виждащ

    8 1 Отговор

    До коментар #15 от "Не, не съм":

    Цял Живот анализирам Теория на вероятностите!Не знам дали сте запознати но тя се езародила от -Заровете и игрите с тях!Прогнозата на математикът се Казва Софистика иде от Философското учение на Софокъл,което обхваща едновременно и ДА и НЕ....Изучава се в политическите школи ,а в бг се изучава в Симеоново-слабо застъпено!Такива като математикът от Бан не могат да Вземат решения,защото за да вземеш Решение Трябва да направиш избор-ДА,или НЕ!Той може да бъде само изпълнител на Чужда воля,ето затова аз се отнасям така с Такива,а не заради брадичката му на недоклан козел!
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Дълбоко Виждащ

    9 1 Отговор

    До коментар #11 от "Къде си":

    Тъъъкмо да изляза и ХОООп Благопожелания...Както казват евреите -Шамар да е-подарък да е!Та с Нещото няма как нито аз нито вие да се Запознаете,защото нещото не е за нас....Конните народи имат някой предимства идещи от начинът на живот на НАШИТЕ ПРЕДЦИ-професоре(вероятноста да позная е около50%)!На вас и на генерал плъх оставям за домашно да поанализирате тези слова и да се Запознаете с КЛЕТЪЧНИЯТ ИМУНИТЕТ!
  • 26 АНОНИМЕН

    5 1 Отговор

    До коментар #8 от "Дълбоко Виждащ":

    За Светата Троица Кънч-Мут-Кант съм се затъжил и аз! Ама няма да ги видим вече тримцата в комплект! Сценаристите вече ги пускат само поединично в ефир! И пак много глупости творят по темата!

    Коментиран от #35

  • 27 Миризлив пор

    2 5 Отговор

    До коментар #6 от "второ място":

    Никой не ти забранява движението на МПС, просто имаш ред ограничения, ако ги няма загиналите ще са в пъти повече.

    Коментиран от #32

  • 28 Гост

    6 1 Отговор
    Докъде я докараха с търсеното на "болни" сред здрави хора чрез взимане на с.поли от носа? Що никога не съобщават от тези двеста и няколко колко реално имат някакви синмтоми и колко хал хабер си нямат, че са "болни"...
  • 29 Пак измами за пари

    3 2 Отговор
    При пътека 10 000лева за 1 заразен ще стават и повече.Вътрвшна информация че всеки който има пневмония се счита за коронавирус.......
  • 30 КОВИД 19 ХАХАХА

    2 3 Отговор
    ЛЪЖИ И ПАК ЛЪЖИ ДОКАЗАНО ОТ ГЕРБ

    Коментиран от #33

  • 31 неграмотно и

    1 2 Отговор

    До коментар #19 от "минчо":

    с абсолютно измислени цифри. Едва ли някой би могъл да напише подобна глупост някъде другаде и да му сложат толкова плюсчета.
  • 32 Няма смисъл да се хабиш.

    1 3 Отговор

    До коментар #27 от "Миризлив пор":

    Никого от тези тук няма да убедиш в нищо. Пишат си плюсове и се опияняват от собственото си невежество. Може да има и 60 процента безсимптомни, но и те заразяват в определен период от време, въпреки, че се чувстват почти перфектно. Може да е крайно неприятно за такива хора да ги карантинират, но се налага за съжаление. Иначе ръстът на заболелите, които не са безсимптомни, а имат нужда от лечение ще стане такъв, че няма да има лекари, които да ги лекуват. В Чехия при 200 души в интензивните отделения има заповед за участие на студенти по медицина в лечението им.

    Коментиран от #34

  • 33 Защо от ГЕРБ? Само у нас ли

    3 2 Отговор

    До коментар #30 от "КОВИД 19 ХАХАХА":

    има ковид. В Босна и Херцеговина ГЕРБ ли е на власт, че имат 13 починали, при далеч по-малко население. Испания, Франция, Англия всички Бойко ли ги управлява? Че им расте броят на случаите. Аман от тъпотии и тъпаци, които опитват да внушават, че едва ли не ако ГЕРБ изчезне и коронавирусът няма да го има, не само у нас, а и по целия свят.
  • 34 Хахаха

    2 1 Отговор

    До коментар #32 от "Няма смисъл да се хабиш.":

    И кога да чакаме този ръст на заразени наивнико:) Първо го чакахме през март, после по Великден, по Гергьовден пък измирахме яко, та сподели кога да го очакваме - може би през 2069 година:) П.П. Ако не знаеш ние сме в България и това е български сайт, какво ни интересува какво е в Чехия, да взема аз пък да говоря за Швеция където без да има каквито и да е мерки заболелите и починалите с корона да в пъти по малко от страните с мерки като Италия, Франция и Германия.
  • 35 Дълбоко Виждащ

    0 0 Отговор

    До коментар #26 от "АНОНИМЕН":

    Прибрах се не видях щабът в целият му блясък во главе с генерал плъх ,ноо виждам изказване за Маските и за Ваксината от мон женерал плъх!Та маските не Убивали и ваксината щяла да спаси....И двете твърдения са в корена си невярни!Маските убиват бавно и мъчително!Ако трябваше да бъдем с Маски-Великия ни създател щеше да ни Ражда с тях!Това което Извиза от нас не е редно да влиза пак,но генерал-Rat смятанаопаки!Ваксината няма да спаси тези за ,които е създадено това биооръжие,а за другите ще е безполезна,а това значи вредна!само антидот може да реши ребусът зададен от отвъдното,но за това трябва време,много време!