Last news in Fakti

15 Октомври, 2020 19:45 3 969 9

Медици пращат картички на президента: Изтощени сме!

  • франция-
  • ковид-19-
  • пандемия

Здравни работници във Франция протестираха срещу изтощителните условия на труд по време на пандемията и поискаха от правителството да наеме допълнителен персонал

Медици пращат картички на президента: Изтощени сме! - 1
Снимка: Shutterstock

Здравни работници във Франция протестираха днес срещу изтощителните условия на труд по време на пандемията от коронавируса и поискаха от правителството да наеме допълнителен персонал, предаде Ройтерс.

Лекари и медицински сестри се събраха пред пощенски клон в Ница, най-големия град на Френската ривиера, за да изпратят пощенски картички до президента Еманюел Макрон, в които описват оплакванията си. Инициативата им е част от националната стачка по призив на синдикатите.

Те се включиха в улично шествие, някои от тях с работно медицинско облекло и с хирургически маски. Здравните кадри призоваха да бъде прекратено затварянето на болници, да бъде назначаван повече персонал в спешните отделения и домовете за възрастни хора, както и да бъде осигурено по-добро заплащане.

В пряко послание до Макрон, който обяви вчера полицейски час в най-засегнатите от Covid-19 райони, протестиращите написаха на плакат: "Наемайте повече. Обучавайте повече. Изтощени сме".

Макрон каза, че полицейските часове в района на Париж и други градове ще намалят значително броя на новозаразените на ден спрямо сегашните 20 000 случаи и ще облекчат натоварването в отделенията за интензивно лечение, без да спира икономиката.

В момента пациентите с Covid-19 заемат почти половината от леглата в интензивните отделения в района на Париж и околностите, каза шефът на регионалната здравна служба Орелиен Русо пред радио Франс ентер.

На столичните болници е казано да отменят една трета от процедурите, които не са свързани с Covid-19.

Здравни работници ще протестират по-късно днес и в Париж, Нант и някои други места. Синдикатите обявиха, че протестите няма да доведат до нарушения в болничните услуги.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 😠..Защо нашият ФАТМАК ,не го смятат за

    7 15 Отговор
    ЖИВ?!? Никой Световен лидер не знае,че..Фатмака...съществува!
    Даже и генералите от КГБ ,НЕ искат да го виждат вече, защото бил... Деб'ил

    Коментиран от #8

  • 2 Сеянин 8 разред

    9 2 Отговор
    А от тия 20 ияди, колко се чувстват наистина зле? То и във всеки човек живеят ияди микроби и паразити, та дайте сега сите под карантина оти сме плъни с гадинки.

    Коментиран от #4

  • 3 jorj

    3 2 Отговор
    Защо не му пратихте картички за 3 март??!!! Този е главния виновник за вашите страдания!!! Помислете!!
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Гостенин

    3 1 Отговор
    "" лидерите'' (в много кавички) на европа злоупотребяват с ковид, ени от простотия и джендаризъм като запападните, а други за да грабят като Бг, унгария..има и трети като македония който са глупави... Натките са Сърбия и Албания - мъжкари, а си казал нещо а ти е разкървавил устата!
  • 6 Сеянин 8 разред

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "jorj":

    Не го отричам. Неа проблем. Язе съм такъв, какъвто съм. А ти кво си? Коьо твое отричаш и прикриаш? Перфектна/ен не си. Сигурно са и дваж та и триж пъти по- зле и от мен, ма за пред ората съ праиш на перфектно човече. Лай.ец в целуфанче. Оди се подмивай и леай.
  • 7 Цвъ Цвъ

    1 0 Отговор
    Ужас.Кофти.Това не е държава, където ВИЕ, ДА НЕ СТЕ ЖИВИ, АЗ ДА НЕ СЪМ УМРЯЛ.....хахахаха.
  • 8 🐷 Боко ТИКВАТА

    5 0 Отговор

    До коментар #1 от "😠..Защо нашият ФАТМАК ,не го смятат за":

    "Генерал" съм, а не фатмак, бе ГЕРББав ТУЛУП.
  • 9 Просветен илюминат

    0 0 Отговор
    Налагането на тези мерки касае хората,но вируса касаят ли го и каква е разликата от това да си навън до определен час и след това само вкъщи?
    Каква е разликата в заведение да си без маска,а в магазини или други затворени пространства с маска?
    Времето захладня и все повече хора осезаемо ще се прибират вечер вкъщи и няма да обикалят навън както преди,когато денят беше дълъг и времето топло.
    Ако има проблем в здравната система и се увеличават уж болните не е ли редно да се зададе въпроса-Работи ли добре тази система след като здравето се влошава и липсва като добра реклама?
    А колко се замислиха и върху факта,че масово в медиите откакто се започна всичко това се говори само за болни вирус и умрели и това добре ли се отразява на психиката ни?