Last news in Fakti

10 Ноември, 2020 06:48 2 535 16

Обсъждат компенсации за затворените заведения

  • заведения-
  • компенсации-
  • мерки-
  • коронавирус-
  • загуби

Спадът на посещаемостта е 80%, твърдят от бранша

Обсъждат компенсации за затворените заведения - 1
Снимка: БГНЕС

Втора национална среща на собствениците на заведения в страната ще обсъжда евентуални компенсации за бизнеса, ако барове, дискотеки и ресторанти останат затворени и след края на ноември, предаде БНР.

Договореното с правителството до момента е само компенсация на част от трудовите възнаграждения за персонала.

Спад от 80% на посещаемостта в заведенията показват данните на бранша. Много собственици сами затварят бизнеса си, притиснати от кризата, казва председателят на Асоциацията на заведенията Ричард Алибегов:

"В момента има толкова работа, колкото точно да поддържаме бизнеса по някакъв начин и хората да взимат някакви пари. На този етап искаме първо да видим каква е обстановката, кой ще работи, до колко ще се работи, какво ще се случи декември, какво ще се случи следващата седмица."

Ако ограничителните мерки продължат, от бранша ще настояват за компенсации и за бизнеса освен за наетите в сектора.

"Огромни щети се търпят при работещите заведения. Другите, неработещите, 110% са им щетите, те имат разходи, нямат никакви приходи", заявяват от сектора, цитирани от БНР.


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тия изнагляха вече

    31 2 Отговор
    държава на мутри и чалгари.
  • 2 2 бутилки на цената на 20

    35 3 Отговор
    Опищеха света бе😂😂😂😂какви разходи има една кръчма дето не работи?да метне евентуално 500лв на сервитьорите да си кажат ето шефа ни мисли за нас и уважава и ни дава пари да ядеме и евентуално наем на помещението ама наема обикновенно е символичен..нема ток нема доставки данъци нема вода ...иначе като работеха кръчмите приходите са колосални грабенето от пияните изтърбушляци е колко имат у жобовете сичко се отмъква
  • 3 Да бе да

    32 2 Отговор
    Всички заведения пълни, без никакви мерки, а и се пуши като все едно си в кремиковци, НО ще ги компенсират. Вместо чалгарите да стимулират колите и центровете обучаващи деца. Наука и култура трябва не халтура
  • 4 Ама

    24 1 Отговор
    те какво смятат , че като отшуми COVID - а , кръчмите им ще бъдат пълни ли ? Нищо подобно ! При световна криза , прогресиращата безработица и фалитите , никой няма да си хвърля парите както до сега из заведения , така че да се преориентират и млъкнат !
  • 5 някой

    29 5 Отговор
    Стига с тези заведения. Те ли са най-важните в държавата?

    Коментиран от #7

  • 6 КОТарАК

    10 9 Отговор
    браншът , плащащ най-много данъци на държавата и осигуряващ работни места вече не дава а взима от бюджета...а можеше да се ограничат мерките до рисковите групи за вируса-възрастните хора! това неадекватно специално за държавата ни поведение ще ни закопае на дъното-скоро всички приходи от БВП ще отиват за обслужване на външния дълг. ние не сме Европа да налагаме мерките които се налагат там-просто нямаме икономика
  • 7 КОТарАК

    3 18 Отговор

    До коментар #5 от "някой":

    те са най-важните в държавата откъм приходи за бюджета
  • 8 Половината

    15 1 Отговор
    им работници на черно , другата половина на минимална заплата , ментета и продукти купени също на черно , сега ще вземат от парите на читавите данъкоплатци , за да ги "компексирали" ?
  • 9 Кръчмите не пращат данъци

    12 1 Отговор
    Защото всичките са на тарикати дето са на еди кои се некой си и не се плаща нищо...плаща се такса спокоиствие на милицията и никои не ги бара за нищо
  • 10 Vikiелп

    10 2 Отговор
    Защо се учудвате, след като дадоха 60:40 на ритни топковци футболни клубове ксто Литекс и други защо да не дадат и на хората си в ресторантьорския бранш. Олоцетворението на действителността в България е Хелп карма.
  • 11 Има разлика

    5 0 Отговор
    Между административно затворен бардак и бардак празен, поради липса на клиенти.
  • 12 Какви компенсации

    10 0 Отговор
    Търсят тези милионери? Няма един от тях( имам предвид средни и големи ресторанти,клубове,дискотеки) който да не е реален милионер.Имали разходи!? Затваря,и му остават дребни разходи- за някаква мини охрана,а повечето са със СОТ,почти нулев разход на ток,и евентуално наем.Но и там повечето са собственици на помещенията,или в съдружие с друг.Ами ще поолекнеш с стотина хиляди! Това е пазарната икономика.Държавата не е собственик на Световната банка.Който ревне- да му напълни гушата.Кандидатсвайте за 60/40.Кой ви пречи? Но не ви изнася,да бъркате в джоба си за тези 40% .Боли ви,та чак ви се повръща.Като ви затворят директно ще махнете робите си.По взаймно съгласие- нали? Стар номер, за прехвърляне върху НОИ.Като отмине истерията,дигаш телефона,и робите кацат отново на терен.Я на вайната си отивайте.Милиони ще се чудят как да оцелеят от настъпваща мизерия и безработица,а тези искали Държавата да им снася милиони.Къде покрихте разликата от 11% ДДС? Бойко ви позволи буфер от всеки 20 кинта,11 лв да останат в джобовете ви,и пак искате още и още. я у лево! Кий оцелее,оцелее! Фалираш- идва друг! Няма да погине нито Държавата нито икономиката, ако не работите.
  • 13 пазарната икономика

    4 1 Отговор
    Вместо да седят с молива и да изчисляват загубите, да си размърдат мозъците да потърсят алтернатива и да спасят поне част от бизнеса си. Пандемията, няма да свърши до месец-два. Няма как и 'кръчмарите', да се наредят до пенсионерите и ТЕЛК-аджиите и да преминат на държавна издръжка.
  • 14 Съвест

    5 0 Отговор
    Хахахаха...заведенията са просто едни прекупвачи на стока, която продават с над 350% печалба. Иначе Ричи нямаше да кара кола за 250 000 лв., а как е лесно да се прибират печалбите...
  • 15 забравени

    4 0 Отговор
    Защо никой не обсъжда бранша които които е затворен на 100% пълна забрана да работи именно битаците на открито, а да вярно никой не му пука....
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.