Last news in Fakti

23 Декември, 2020 19:05 4 317 12

Светът полудя по това евтино средство за красота

  • красота-
  • корея-
  • евтино средство-
  • вазелин

То идва от далечна Корея, известна със своите ефективни средства за грижа за кожата

Светът полудя по това евтино средство за красота - 1
Снимка: shutterstock

Светът е завладян от нова модерна тенденция в грижата за кожата на лицето.

В социалните мрежи се вихри страшна пропаганда, в която знайни и незнайни хубавици зоват да забравим за скъпата козметика и да се доверим на едно евтино средство, което някога бабите ни са използвали, за да поддържат красотата си, а именно вазелинът.

Бюти тенденцията идва от далечна Корея, известна със своите ефективни средства за грижа за кожата. Блогърките препоръчват метода Slugging (от английската дума slug - гол охлюв). Методът включва покриване на кожата на лицето с много плътен слой от до болка познатия ни вазелин.

Блогърките се надпреварват да споделят с последователките си как, след като са пренощували с един дебел слой вазелин на лицето, на сутринта са се събудили като истински красавици с нежна и най-важното - сияйна кожа.

И всички те се кълнат, че за нищо на света няма да се върнат към козметиката, която са използвали до този момент.

Вазелинът наистина е много ефективен продукт. Той съдържа петролатум. Тази изключителна съставка позволява на кожата да задържа влагата.

"Вазелинът има и омекотяващи свойства. Той запълва празнините между сухите външни клетки на кожата и стимулира изработването на собствена липидна бариера, правейки повърхността по-гладка и мека", обяснява дерматологът Мишел Скуайър.

"Вазелинът е в състояние да намали трансепидермалната загуба на вода с 99%, което го прави най-ефективният овлажнител", добавя тя.

Жените, които имат проблеми с кожните обриви обаче трябва да са много внимателни с новия метод на грижа, който предлагат корейките. Нанесен върху кожата, вазелинът не позволява загубата на мъртви клетки и естествени мазнини, а това води до запушени пори и акне.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хермес

    2 0 Отговор
    Ти си на ход....!
  • 2 Кюмюра Роза

    4 2 Отговор
    А ще побелея ли от това....?!

    Коментиран от #3

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Честито

    5 3 Отговор
    Абе аз знам, че вазелина е много полезен, но при други обстоятелства. Когато се намаже едно определено място в женското тяло, кожата там става толкова мека, влажна, хлъзгава.......

    Коментиран от #5

  • 5 Лост

    2 1 Отговор

    До коментар #4 от "Честито":

    И аз така писах на 2 ама ме изтриха.
  • 6 Петър

    2 1 Отговор
    Трачева, пак пишеш за неща, които не разбираш! Толкова ли те сърбят ръцете да пишеш? Спри се! Статиите ти не стават за четене.
  • 7 Розо от коя маала си...?!

    1 1 Отговор
    Да сме се срещали, не вярвам, я не съм от партията на ДСК...!
  • 8 Рошко

    6 1 Отговор
    Бабите на село откачиха забравиха и за вирус и за турски сериали, само за бюти си говорят и коя от коя по красива станала, съм не ги хваща само наглеждат от кръчмата кой и кога ше излезе и почват да се натискат
  • 9 един от многото

    4 4 Отговор
    Има и високооборотен с лидокаин!
  • 10 Спиридон

    0 1 Отговор
    Снимката на статията, е доста красноречива. Намазан среден пръст.
  • 11 Щом се стига до лидокаин

    2 0 Отговор
    Работата е сериозна....! (Стискай чейнето ,.....лилафке, свикнал не свикнал, опасно си е....!)
  • 12 цербер

    0 0 Отговор
    Бюти тенденцията...ТЕНДЕНЦИЯТА ЗА КРАСОТА.Пишете на български!