Last news in Fakti

1 Февруари, 2021 13:53 7 506 12

Какво се случва в Германия

  • германия-
  • жилища-
  • цени

Пандемията няма да спре поскъпването на жилищата

Какво се случва в Германия - 1
Снимка: Shutterstock

Поскъпването на жилищата в Германия ще продължи и през 2021 г., въпреки пандемията, прогнозират анализатори, които окачествяват пазара като „удивително стабилен“. Единствено може да се очаква леко забавяне в темпа на поскъпване. Жилищата и къщите ще поскъпнат с около 4%, вместо с около 5-6%. По-рано се очакваше, че общото забавяне на световната икономика, ръстът на безработицата и спадът в доходите ще сложат край на дългогодишния бум на пазара на недвижими имоти във ФРГ. През третото тримесечие на 2020 г. по данни на Федералния статистически институт на страната, жилищата са поскъпнали със 7.8% спрямо същия период на 2019-а.

Факторите, които досега влияеха на ръста на цените, ще се запазят и през новата година е мнението на експерти от Института за градски, регионални и жилищни изследвания GEWOS. А именно: демографията, която поддържа високо търсенето на жилища; дефицитът на земя за строителство; ниските лихви по ипотечните заеми; липсата на алтернативни възможности за инвестиция в условия на нестабилни други пазари.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 10 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Anonim

    22 9 Отговор
    Всички имоти надолу в най близко време безработица води до това

    Коментиран от #4

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Схсмг ьв

    5 0 Отговор
    Пият и се лашкат
  • 4 така така

    18 9 Отговор

    До коментар #1 от "Anonim":

    надолу ще са имотите само в България, при това в села като Видин и Монтана. Навсякъде другаде ще има поскъпване.и особенно на луксозните имоти.

    Коментиран от #6, #10

  • 5 германистан

    21 3 Отговор
    е що за тъпо заглавие??? много ясно е какво се случва мюсулманизират си я по надлежния ред
  • 6 Умен

    11 2 Отговор

    До коментар #4 от "така така":

    Е хайде де. От 1 година го слушам това.

    Коментиран от #11

  • 7 Умен

    16 3 Отговор
    Колкото до статията. В нея ясно се казва, че анализаторите определят пазара като "удивително стабилен" т.е. и те очакват да се срине. Факт е, че очакват забавяне на цените, което нищо не пречи, да се обърне в спад на цените. Ако и там има мораториум върху кредитите и не знаят колко точно бизнеси са фалирали по време на карантината.
  • 8 Gen Gurko

    21 0 Отговор
    А рязкото обезценяване на тези райони в които са заселвани цигани и драги "гости" на Меркел? Нещо за тях? Логично е все още неосраните места да поскъпват.
  • 9 Гост

    2 0 Отговор
    По ме интересува какво се случва в Шипочане, отколкото в Германия. Вие не пишете статии за имотният пазар у нас. Вие пишете статии, които да накарат хората да цъкнат на линка, колкото да расте брояча.
  • 10 Гост

    5 0 Отговор

    До коментар #4 от "така така":

    И откъде ще дойде това поскъпване, като всички бизнесмени останахте без доходи. Затвориха ви хотелите. Затвориха ви ресторантите. От къде ще вземете пари? А проверки за приходите ще имате ли? В околните села на моя град почнаха да се продават доста луксозни къщи, по 150-300К Е. Явно кризата взе да си казва думата. Да видим, кога ще ги последват и средните имоти по 50К Е.

    Коментиран от #12

  • 11 Гост

    4 1 Отговор

    До коментар #6 от "Умен":

    Кръвопийците до последно ще държат цени на макс. Докато един ден не дойде ЧСИ и не я обяви на 5 пъти по-ниска цена.
  • 12 Умен

    4 0 Отговор

    До коментар #10 от "Гост":

    Мани ги, тия са икономически неграмотни. Банките от почти година им е спрян основният приход - кредитите. Яко са се набълбукали с огромни кредити, които им носят ниски приходи. Гледай шоу като падне мораториума или ако дойде трета вълна и пак има мораториум. Тогава може и да изгърми някоя банка.