Last news in Fakti

24 Февруари, 2021 16:13 4 316 23

Нова надежда! Още една ваксина влиза в битката с коронавируса

  • ваксина-
  • сащ-
  • джонсън енд джонсън-
  • коронавирус

Служителите на лекарствения регулатор на САЩ подкрепиха COVID ваксината на Johnson&Johnson

Нова надежда! Още една ваксина влиза в битката с коронавируса - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Служителите на Американската администрация по храните и лекарствата (FDA) одобриха в сряда ваксината срещу коронавирус на компанията "Джонсън и Джонсън" (Johnson&Johnson, или J&J) за спешна употреба след подробен анализ на ваксината.

Съветниците по ваксините на Американската администрация по храните и лекарствата пък ще се срещнат в петък (26-и февруари), за да обсъдят препоръката за спешно разрешение на тази COVID ваксина.

След прегледа се очаква FDA да разреши ваксината за масова употреба, както това ще бъде трета ваксина, получила спешно разрешение в САЩ, след тези на Pfizer/BioNTech и Moderna.

Установено е, че ваксината, разработена от J&J, има 72% ефективност при клиничните изпитвания в САЩ.

Кандидатът за ваксина обаче е 85% ефективен при предотвратяване на тежки заболявания в резултат на COVID-19 във всички региони, където са проведени тествания.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    4 7 Отговор
    Johnson&Johnson 33&33 ще ви направи свободни.
  • 2 барабус

    33 10 Отговор
    Въртят,сучат -руската не пускат гадовете!А народа я иска!

    Коментиран от #4

  • 3 туйонуй

    8 3 Отговор
    Да припомним как "умниците" ни плашиха за ваксинаТА с чип?
  • 4 Обективно

    12 18 Отговор

    До коментар #2 от "барабус":

    Защото е като всичко руско - пълен бо*клук

    Коментиран от #12, #15

  • 5 КОТарАК

    13 7 Отговор
    цитат от соц. мрежи,,Аз НЯМА да се ваксинирам! Това е въпрос на личен избор. Имам племенник, който живее и работи в Дубна. Той се е ваксинирал със Спутник, Жена му с Квивак. И са доволни. Нищо не са подписвали. НЯМА странични ефекти. Тук братовчед ми се ваксинира с Астра-нещо си, и на втория ден се наду като свиня целия, вода не можеше да пие, всичко го боли, едвам се оправи!... Всеки сам да си направи изводите!.''
  • 6 Омръзна ни от страхове

    8 0 Отговор
    И ще ви набутаме ваксините у сенчестия багажник,в ъгъла сме,сами ни принуждавани..
  • 7 johnson=33

    10 0 Отговор
    Тази ваксина е менте.
  • 8 Тъп

    6 0 Отговор
    За сега им пия шампоана и действа.
  • 9 Рошко

    8 0 Отговор
    Не, и не аз чакам на кока кола и пеоси ваксината
  • 10 Уса

    10 1 Отговор
    Един шампоан против пърхут не можаха да измислят какво остава за ваксина.Преди години в уолмарт открих бебешки евтин и до днес само него ползвам няма пърхут няма нищо,но не е на джонсън.Та за джонсън не ми говорете още от България съм ги разбрал какво менте са после в сащ си рекох,че би трябвало да са оригинални на местно ниво..нищо подобно пълен шит
  • 11 Фаро

    1 0 Отговор
    Тя работата от самото начало отиваше към "много баби келаво внуче"ама нали погледахме и се неначудихме а дали сме се понаучили,ще видим
  • 12 Grumni se

    5 3 Отговор

    До коментар #4 от "Обективно":

    Много некомпетентно. Искаме тъкмо руската, защото е най-добрата: най-ефективна и не ти бърка в рнк-то.
  • 13 Сър Ник коуч и инфлуенсър

    2 4 Отговор
    Ваксината Спутник е направено от екстракт от водка и сельодка. Разрешена за употреба вечерно време - в малки количества, но редовно.

    Коментиран от #16

  • 14 ДжафДжаф

    5 1 Отговор
    До колкото си спомням преди време България поръча 2млн дози от същата ваксина. Не знам дали е платено предварително или тепърва ще се плаща при доставката, но е очевидно, че тази ваксина е дори по-неефективна от Астра Зенека, въпреки, че и двете са създадени на един и същи принцип. Преди време руснаците обясниха какъв е проблема! Вкарва се първият вектор, който е някакъв си маймунски аденовирус. Човек дефакто се простудява, но успоредно с това изгражда временен имунитет включително против аденовируса! Когато се вкара втората доза имунната система буквално неутрализира вектора, демек аденовируса, при което ефекта от втората доза е никакъв! Точно за това руснаците предложиха на Астра Зенека да ползват като втора доза Спутник! Другият вариант е втората доза да се инжектира като минимум след 3месеца. За това време, обаче я камилата я камиларя!

    Коментиран от #23

  • 15 Абе льольо

    3 1 Отговор

    До коментар #4 от "Обективно":

    И ти и всичките ти роднини сте валсинирани с 90 процента руски ваксини още от бебета и половин Европа и тя, той и външния министър на Унгария това каза на подобен въпрос, на 43 г каза, че е 90 процента руско ваксиниран:)
  • 16 А сигурно

    3 0 Отговор

    До коментар #13 от "Сър Ник коуч и инфлуенсър":

    Те затова тези от Астра Зенека подписаха договор с руснаците, та Путин ги похвали официално, сигурно са любители на водка и сельодка, едва ли е от рисофилия:)))
  • 17 Гост

    6 0 Отговор
    Толкова много ваксини, а още няма лекарство
  • 18 ФАЙДАЙОК

    2 1 Отговор
    Близo 4000 c кoрoнaвируc в Румъния cлeд първaтa вaкcинa, a 446 - cлeд втoрaтa 95 процента от тези лица са били ваксинирани с препарата на компанията Пфайзер/Бионтех, 4,6 процента - с ваксината на Модерна, а 0,4 процента - с тази на АстраЗенека.

    Коментиран от #22

  • 19 ТУ160

    2 3 Отговор
    ЕДИНСТВЕНО РУСКАТА ВАКСИНА Е ИСТИНСКАТА !

    Коментиран от #21

  • 20 Конник

    0 1 Отговор
    Да бе, те знаят всичко и бързо да разрешат. Опитни мишки обедните страни, Африка, Азия и цветнокожи в бедните им райони. Дръжте си я за вас.
  • 21 Казуар

    0 0 Отговор

    До коментар #19 от "ТУ160":

    Ти специалист по ваксини ли си, или пишеш по инерция.
  • 22 Неграмотност

    1 1 Отговор

    До коментар #18 от "ФАЙДАЙОК":

    Много удобно забрави да споменеш на колко процента отговарят тези 4000 и 446? Май беше под един процент от ваксинираните. Скарани сте аритметиката а пък за теория на вероятностите и проценти хич ви няма. Но дращите ли дращите небивалици по форуми.
  • 23 Разбирач

    0 1 Отговор

    До коментар #14 от "ДжафДжаф":

    Астра Зенека, Джонсън и Джонсън, Спутник са все с аденовируси. Спутник имал два такива, та видите ли това го било правело по ефективен (хич не го вярвам), но "изследванията" му са само пропаганда от Москва. Аз лично предпочитам Пфайзър или Модерна.