Last news in Fakti

18 Март, 2021 17:03 2 685 7

Moderna започва да доставя във Великобритания

  • великобритания-
  • ваксини-
  • коронавирус-
  • пандемия-
  • доставка-
  • модерна

Компанията ще изпълни задълженията си за договорената доставка

Moderna започва да доставя във Великобритания - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Американската компания Moderna очаква да достави първите си ваксини срещу COVID-19 на Великобритания през април и е на път да изпълни задълженията си за договорената доставка, заяви в четвъртък говорител на компанията, предаде БНР. "Moderna очаква да започне доставки за Обединеното кралство през април, в рамките на съобщения преди това "пролетен прозорец". Moderna е на път да изпълни тримесечните си договорни ангажименти", каза говорител на американската биотехнологична компания.

Новината е факт, след като британски министри предупредиха, че разпространението на ваксини в страната ще бъде по-бавно от очакваното. Британските власти заявиха в четвъртък, че глобалните неравномерни доставки на ваксини означават, че тяхното разпространение ще бъде по-бавно от очакваното през следващите седмици, но очакват доставките да се увеличат отново през май, юни и юли, съобщава Ройтерс. В сряда британските здравни служители предупредиха, че доставките на ваксината ще бъде изправени пред значително намаление от 29 март, въпреки че не бяха посочени конкретните проблеми.

Компаниите Pfizer Inc и AstraZeneca Plc заявиха, че графиците на доставките им не са засегнати, а британският министър на жилищната политика Робърт Дженрик отказа да отговори, дали не става въпроса за проблем с доставките от Индия. "Имаме по-малко предлагане, отколкото бихме могли да се надяваме през следващите седмици, но очакваме то да се увеличи отново по-късно", каза Дженрик пред Би Би Си. "Ваксинацията ще бъде малко по-бавна, отколкото бихме могли да се надяваме, но не по-бавна от заложената цел", каза той и допълни: "Имаме всички основания да вярваме, че предлагането ще се увеличи през месеците май, юни и юли".

Великобритания е на път да постави първа доза от дадена ваксина на половината от всички възрастни през следващите няколко дни, което ще я направи една от държави по света с най-бърза ваксинация. Досега 25,27 милиона души в Обединеното кралство са с поставена ваксина срещу COVID-19, или около 48% от възрастното население, като министър Дженрик каза, че Великобритания остава на път да ваксинира приоритетни групи до 15 април, а всички възрастни до края на юли.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 барабус

    8 5 Отговор
    Ингилизките агънца блеят за нови експерименти!

    Коментиран от #2, #3, #5, #7

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 БАЙ КУРТИ

    6 0 Отговор
    Абе ония рошавия ИНГИЛИЗ нали щеше да се ваксинира с ЗЕНЕКАТА пред камерите . СЕГА ЩЕ ПРОБВА И МОДЕРНА , нещо не вързва да не е РОБОКОП или е МУТИРАЛ .
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Аз40🏴‍☠️

    6 1 Отговор
    Модерна = IG Farben, Циклон Бе, Джордж Сорос + Джефри Исптийн. Обира точките на всички гадости представяни за ваксини до този момент.
  • 7 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    1 2 Отговор

    До коментар #1 от "барабус":

    Брее брее пълно с англофили..Редили са ----!Само не знаят,че както дядо ми хвърляше зърно на кокошките,а аз на гълъбите ориз,така ще им хвърлят на тях къшеи англосаксонските им господари!