Last news in Fakti

29 Март, 2021 22:36 2 745 3

Лидерът на ХДС се противопостави на Меркел по въпроса за противоепидемичните мерки

  • германия-
  • ангела меркел-
  • ваксина-
  • коронавирус-
  • армин лашет

По данни на института "Роберт Кох" през последните 7 дни средната заболеваемост от COVID-19 в Германия е 134,4 на 100 000 души към днешна дата

Лидерът на ХДС се противопостави на Меркел по въпроса за противоепидемичните мерки - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

В Германия лидерът на Християндемократическия съюз Армин Лашет публично се противопостави на канцлера Ангела Меркел по въпроса за противоепидемичните мерки, които са необходими за пресичане на третата вълна на епидемията в страната.

Лашет заяви, че няма полза от прехвърляне на отговорност от федералното правителство към премиерите на 16-те федерални провинции. "Всички искаме заболеваемостта да намалее и всеки от нас предприема необходимото за своята провинция", заяви Лашет, който е премиер на Северен Рейн-Вестфалия.

В телевизионно интервю снощи Меркел обвини няколко премиери на провинции, включително него, че прилагат доста избирателно договореното миналата седмица с нея - локдаун и вечерен час при заболеваемост над 100 на 100 000 души. Меркел даде да се разбере, че ще иска повече правомощия за федералното правителство в условия на пандемия.

По данни на института "Роберт Кох" през последните 7 дни средната заболеваемост от COVID-19 в Германия е 134,4 на 100 000 души към днешна дата - повишение спрямо 130 на 100 000 към вчерашна дата. Активните случаи на коронаврус пък достигнаха 211 500 - най-висок брой от 2-ри февруари насам.

Рейтингът на ХДС, само 6 месеца преди парламентарните избори, е паднал до едва 25 процента - доста под рекордно слабото представяне на партията на предходните избори през 2017 година, когато тя получи 33 на сто от гласовете.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Врачка

    11 1 Отговор
    Защо геносе Меркел бърза да завърши газопровода СП2?
    Ами,на Немците ще им трябва газ за газовите камери.
  • 2 Боят Настана

    16 0 Отговор
    Народите на Германия и България да се обединят като едно време и да ги почваме
  • 3 безспорно

    31 0 Отговор
    германците имат умни хора,които се появяват и казват неща на място!меркелица се продаде на юдеите масони и ще бъде изхвърлена на бунището на историята!