Last news in Fakti

21 Май, 2021 18:56 3 881 6

Лекар посочи най-безполезните бабини лекове срещу болести

  • лек-
  • медицина-
  • традиционна рецепта-
  • домашен лек-
  • бабини рецепти

Докторът посочи, че някои домашни лекове могат всъщност да усложнят състоянието на болния

Лекар посочи най-безполезните бабини лекове срещу болести - 1
Снимка: Shutterstock

В ефира на програмата "В най-важното нещо" д-р Александър Мясников говори за най-безполезните методи на традиционната медицина, популярни сред хората.

На първо място, лекарят отбеляза, че капки в носа от чесън и лук не помагат да ни отърват от обикновената настинка. Напротив, носът тече още повече, тъй като лукът и чесънът го дразнят още повече, пише zdrave.to.

Вдишването на горещите пари от варене на картофи също е неефективно. Такава процедура ще помогне за облекчаване на симптомите на грип и остри респираторни инфекции, но самата болест няма да се излекува.

Освен това, според лекаря, е изключително опасно да се бори възпалено гърло с керосин. Този метод на лечение може да доведе само до тежко отравяне.

Сред другите безполезни методи на традиционната медицина, Мясников открои клизмата с чесън и мляко срещу глисти. Подобна процедура може да доведе до чревно разстройство.

Лекарят призова хората да не се опитват да преодолеят язвата или гастрита със зелев сок. Такива заболявания са инфекциозни по природа, така че можете да се отървете от тях само с помощта на антибиотици.


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 доктора

    5 1 Отговор
    Бабини диветини.
  • 2 Да ама Не

    17 2 Отговор
    Не съм имал случай да се разочаровам от бабините рецепти за здраве !Точно обратното , от лекарствата в аптеката половината пъти съм имал проблеми със странични ефекти !
  • 3 Пръцко

    13 1 Отговор
    Ако цитираните глупости са бабините лекове на тоя нещастник Мясников, то баба му е най-малкото яко напушена :))
  • 4 Гост

    12 0 Отговор
    Лекарят призовава да се оповаваме на фармацевтиката, която трябва да ни прибира редовно кешовицата и от която да зависим неизменно. Апропо! Този лекар ще даде ли някой ценен съвет на столетниците от селата, или те всички са измамници за него?
  • 5 Чук и Гек

    9 0 Отговор
    ,,Лeкaрят призoвa хoрaтa дa нe ce oпитвaт дa прeoдoлeят язвaтa или гacтритa cъc зeлeв coк. Тaкивa зaбoлявaния ca инфeкциoзни пo прирoдa, тaкa чe мoжeтe дa ce oтървeтe oт тях caмo c пoмoщтa нa aнтибиoтици."
    ------------------------------------------------
    Тук е допуснат не само обиден, но и категорично престъпен текст!
  • 6 чети внимателно

    0 1 Отговор
    Този лекар както си личи от самото му име е руснак. Статията има просто информативен характер относно това какви идиотизми се въртят в главите на руснаците.
    В мрежата има и други съвети за хранене преведени от индийски ментори. Вегетарианци, вегани и други идиотизми.
    В процеса на еволюцията българския ген е строго невегетариански. Подобни рецепти могат да доведат до тежки състояния.
    Това единствено всява хаос в съзнанието на читателя.