Last news in Fakti

21 Май, 2021 22:20 2 394 17

МВФ предложи план за $50 млрд. за слагане край на пандемията

  • международен валутен фонд-
  • коронавирус-
  • пандемия-
  • кристалина георгиева

Фондът дава приоритет на премахването на разликата във ваксините, за да върне света по пътя към растеж

МВФ предложи план за $50 млрд. за слагане край на пандемията - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Международният валутен фонд (МВФ) предложи план на стойност 50 млрд. долара за слагане край на COVID-19 пандемията, като целта е да се ваксинират поне 40% от населението на света до края на 2021 година, информира "Франс прес".

"Нашето предложение определя цели, изчислява изисквания за финансиране и излага прагматични действия", отбеляза директорът на МВФ Кристалина Георгиева на среща за глобалното здравеопазване, проведена в Рим като част от Г-20.

С поглед напред към дългосрочно устойчиво глобално икономическо възстановяване, планът има за цел най-малко 60 процента от световното население да бъдат ваксинирани до края на 2022 година.

Авторите на доклада посочват, че вече е било признато, че няма да има истински край на икономическата криза без край на здравната криза.

Следователно в интерес на всички страни е да сложат окончателен край на пандемията, се твърди в доклада.

"От известно време предупреждаваме за опасно разминаване на икономическото състояние", изтъкна Георгиева и допълни: "То само ще се влошава с увеличаването на разликата между богатите страни, които имат достъп до ваксини, и бедните страни, които нямат."

В края на април по-малко от два процента от населението на Африка са били ваксинирани, докато повече от 40 процента от населението в САЩ и повече от 20 процента в Европа са получили поне една доза ваксина срещу COVID-19, уточни МВФ.

Фондът дава приоритет на премахването на разликата във ваксините, за да върне света по пътя към растеж. Целта е "да помогнем за поставянето на пандемията по същество под контрол навсякъде в полза на всички", изтъкна Георгиева.

За да се стигне дотам, МВФ подчерта необходимостта от допълнителни субсидии за международната схема COVAX, която беше създадена, за да се опита да попречи на богатите страни да се запасяват с ваксини, но засега се оказва неефективна.

Тези субсидии биха дошли чрез дарения на излишни дози и осигуряване на свободен трансграничен поток на суровини и ваксини.

Изчислението за 50 млрд. долара е комбинация от най-малко 35 млрд. долара субсидии, плюс ресурси от правителствата и друго финансиране, уточниха от МВФ.


Поставете оценка:
Оценка 1.1 от 12 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТаУмВзе

    22 0 Отговор
    Сталинка да щави, в отглеждането. Кое не е Явно?
  • 2 Squad

    13 0 Отговор
    Това е колкото брутния вътрешен продукт на Македония няма да стигнат за целия свят който работи с трилиони
  • 3 Squad

    5 0 Отговор
    Според световната банка САЩ имат 22 трилиона бруто, според МВФ САЩ имат 20 трилиона бруто а според оценки на собственото им ЦРУ САЩ имат 20 трилиона бруто за 2021 г
  • 4 Едва ли и на Ленин

    23 0 Отговор
    му е минавало през акъла,че може да разруши капитализъма като внедри комунистка в такава финансова организация като МВФ!
  • 5 Майна

    34 0 Отговор
    Е,ТОВА ВЕЧЕ Е СРАМНО, ТИЯ СЛЕЗНАХА НА РАВНИЩЕТО НА КВАРТАЛНИ ИЗНУДВАЧИ...САМО ,ЧЕ ПАЗАРЛЪКА Е ЗА ЖИВОТА НА ХОРАТА В БУКВАЛНИЯ СМИСЪЛ, КОЕТО Е САТАНИНСКОТО
  • 6 честен ционист

    13 2 Отговор
    Давай насам Сталинке, Кочинката отдавна фалира. Ама преди това развържи лева от Еврото, да гледаш смях.
  • 7 Нема лаба'о

    4 1 Отговор
    'Земам ги.
  • 8 Ето ена

    15 0 Отговор
    Гербажииска излагация на българия пред цял свят
  • 9 Давид

    14 0 Отговор
    Това тази ли е дето лихварите я пращат с флашките из света.
  • 10 Оли гьо Френ

    12 0 Отговор
    Заемите от мафията са по изгодни !
  • 11 Майна

    20 0 Отговор
    ,,ГЛОБАЛНО ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ...,, ,,,ГЛОБАЛНО ИКОНОМИЧЕСКО ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ,,....оПовтарят ни го за да приемем , че това е НОВИЯ ГЛОБАЛЕН РЕД, който с абсолютна диктатура се налага на човечеството от тези ИЛЮМИНАТИ
  • 12 тиквоча

    6 0 Отговор
    Не стигат! За 100 милиарда ще довърша всички магистрали у нас.
  • 13 Цар Вул

    12 0 Отговор
    Създаваме проблем. После му намираме решение... и масата бунаци - доволни до ушите!
    Няма наяждане тази частна банка, наречена МBФ! Дайте им всичко! - кой каквото има... и да мирясват. Ама - няма! - те искат и душите ни да вземат ... АМА, НАМА ДА СТАНЕ!!

    Коментиран от #14

  • 14 Кристина Агилера

    4 0 Отговор

    До коментар #13 от "Цар Вул":

    Проблем-реакция-решение. И скотовете винагинлапат въдицата.
  • 15 Я елате пиленца при батко

    1 0 Отговор
    Милко Калайджиев МУСТАКА НА НАРОДА!
  • 16 ARGON

    3 0 Отговор
    Гнусната еврейка Кристалина на служба при Дявола. МВФ е еврейска собственост.
  • 17 🖕🖕🖕🖕🖕

    0 0 Отговор
    в устната ти паст!