Last news in Fakti

25 Май, 2021 21:23 1 910 6

Румъния стартира ваксинационен маратон

  • румъния-
  • коронавирус-
  • ваксина-
  • пандемия

Младежите между 16 и 18 години, придружени от родител или законен настойник, могат да се явят във ваксинационните центрове през цялото им работно време

Румъния стартира ваксинационен маратон - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

В периода 31 май - 1 юни ще се състои ваксинационен маратон в Румъния, посветен на младежите между 16 и 18 години, в който ще се включат всички ваксинационни центрове в страната. Това съобщи координаторът на ваксинационната кампания срещу COVID-19 в Румъния д-р Валериу Георгица, пише в. "Гъндул".

"В периода 31 май - 1 юни ще има ваксинационен маратон във всички ваксинационни центрове, организирани на национално ниво (...) Младежите между 16 и 18 години, разбира се, придружени от родител или законен настойник, могат да се явят във ваксинационните центрове през цялото им работно време, а не само след 14.00 часа, и да се възползват от този процес", обясни Георгица.

"Бихме искали да отбележим международния ден на детето с този жест", добави той.

Той обяви също планове за увеличаване на броя на действащите мобилни екипи за ваксинация, както и инициативата "Градът ваксинира селото", която предвижда мобилни екипи от градовете да пътуват до околните села и да извършват ваксинация веднъж или два пъти седмично, предаде БТА.

По думите му импровизирани ваксинационни пунктове в селата може да бъдат организирани "в имота на някой човек, където съседите ще идват да се ваксинират, врата до врата", или пък в междублоковите пространства в градовете.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 123

    16 3 Отговор
    Тези младежи няма да имат здраво поколение след ваксината.
  • 2 Samuel

    20 1 Отговор
    Никой нормален не би се ваксинирал. Аз съм нормален и образован българин от еврейски произход и НЯМА да се ваксинирам. Това пълна идиотщина.

    Коментиран от #6

  • 3 Боби

    15 1 Отговор
    Стига тровихте хората как ще имат здрави деца? Кой нормален родител ще си боде детето с неизпитани отрови

    Коментиран от #5

  • 4 честен ционист

    8 0 Отговор
    "В периода 31 май - 1 юни" Маратон 1 ден? Това си е цял ваксинационен спринт.
  • 5 Covid

    3 2 Отговор

    До коментар #3 от "Боби":

    Колкото и да е изпитана една отрова, пак си е отрова.
  • 6 Търпин

    2 2 Отговор

    До коментар #2 от "Samuel":

    Ами ако беше евреин с български произход какво щеше да направиш?