Last news in Fakti

15 Юни, 2021 07:25 6 176 19

Премиерът потвърди: Отлагаме с 4 седмици вдигането на локдауна!

  • великобритания-
  • борис джонсън-
  • коронавирус-
  • пандемия

Решението на правителството ще бъде внесено да обсъждане и гласуване в Камарата на общините като се очаква сериозен бунт в редиците на Консервативната партия на Борис Джонсън

Премиерът потвърди: Отлагаме с 4 седмици вдигането на локдауна! - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Британският премиер Борис Джонсън потвърди отлагането с 4 седмици на планираното иначе за 21 юни вдигане на локдауна в Англия. Правителството, обясни Джонсън, е загрижено от увеличаващите се случаи на заразявания с индийския варинт на вируса.

Джонсън обаче изрази увереност, че след 19 юли няма да има повече отлагания.

Премиерът каза, че правителството е било изправено пред труден избор. Дали да спази обявената дата 21 юни за премахване на ограничителните мерки, при опасност обаче вирусът да надделее над ваксините и хиляди да станат жертва, което би могло да бъде избегнато. Или да даде на националното здравеопазване още няколко жизнено необходими седмици за ваксиниране на повече хора.

Ето защо до 19 юли остава забраната за отваряне на нощните клубове, за провеждане на фестивали и за работа на пъбовете и ресторантите на пълен оборот. До 6 души могат да се събират на закрито и до 30 на открито. Ще бъде направен толеранс обаче за сватбите, на които ще бъдат допускани повече от 30 души при спазване на социална дистанция. Събития като европейското първенство по футбол и някои театрални представления ще продължат по план.

След две седмици ще бъде направен нов преглед на данните и премиерът не изключи по-ранно вдигане на локдауна, ако положението се подобри.

Решението на правителството ще бъде внесено да обсъждане и гласуване в Камарата на общините като се очаква сериозен бунт в редиците на Консервативната партия на Борис Джонсън.


Поставете оценка:
Оценка 1.1 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Някой

    61 5 Отговор
    Видя се много добре, че локдауни и задължителни маски много малко повлияха развитието на пандемията. Но пък населението се постави под невероятен контрол. Също така, успяха да фалират доста от малкия и средния бизнес в услуга на големите компании и корпорации. Но явно още не всички са фалирали, щом се налага да се удължава локдауна. А допълнителна печалба за властта е, че всякакви протести са забранени по време на локдаун. Полицията може да си бие без притеснение всички, които не се съобразяват с ограниченията. Готино!

    Коментиран от #4, #10

  • 2 Ми какво

    32 2 Отговор
    да правиш,майка, тъй са му заръчали шефовете отвъд океана. Трябва да слуша, че разходите големи, млада булка храни.
  • 3 Covid 19

    8 14 Отговор
    Бойко Борисов е виновен! Той дърпа конците на Борис Джонсън
  • 4 Така ще е

    50 3 Отговор

    До коментар #1 от "Някой":

    докато хората не се обединят. Ако се държат като оФце и са разединени, ще става още по лошо. В момента се извършва най голямото престъпление против човечесто откакто то съществува. Шепа извънредно богати шизопаразити се вживяват като богове. Пред тях Хитлер е като дете в детската градина.

    Коментиран от #6

  • 5 Чоко

    9 37 Отговор
    Кво стана със супер звездата Мангъров,преди по три статии на ден пускахте за него.
  • 6 Covid 19

    36 1 Отговор

    До коментар #4 от "Така ще е":

    Как да се обединят? Половината вярват,другите ги е страх !

    Коментиран от #7

  • 7 Тогава

    13 0 Отговор

    До коментар #6 от "Covid 19":

    жъ амат бахуря. Това е на живот и смърт. От самосебе си няма да мине.
  • 8 Историчка

    16 3 Отговор
    Това е още едно доказателство за негодната за нищо АстраЗенека, та нали постоянно се хвалят с ваксинация на огромна част от населението, а то било пълна измама! А Бети даже даде рицарски ордени на направите физиологичния разтвор Астра, голям смях за острова, ама те въобще не разбират от хумор!
  • 9 Стрина Пена

    25 1 Отговор
    Дейййййййй......бъъъъ и тъпите заглавия.
    Пишете че става дума за Великобритания
  • 10 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    3 1 Отговор

    До коментар #1 от "Някой":

    Повлияха ,повлияха.........Напълни се света с Туберкулозно болни......Черната Гостенка по СМирненски,която бяхме забравили при Тоталитариста...Бай ТОдор сега при демократите се връща..А,тя е в пъти по опасна от НЕЩОТО!!!.Там където има имрериализъм има и Туберкулоза...А,иначе Засега ,Засега са само 4 седмици......За после........

    Коментиран от #11

  • 11 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    3 1 Отговор

    До коментар #10 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    Още ги няма данните на СЗО за великите британци....Вчера бяха 123,87/100000,днес очаквам да са на 132/100000.....

    Коментиран от #17, #18

  • 12 Християнин

    10 1 Отговор
    Чакайте да видите наесен какво ще стане отсега казвам нов щам ще излезе от несъществуваща болест и пак наново всичко и пак ваксини с неясно направо опасно за ДНК на човека съдържание и сегашния ваксинационен паспорт който за момента е на хартия до вече и на QR code на смартфона до 5,10 години ще бъде квантова татуировка на дясната ръка или на челото точно както е описано в Библията отпреди 2000 години
  • 13 До1

    3 5 Отговор
    Какво се е видяло? Кой спазва мерките в България? Дори и в мола има хора без маски, учениците без маски в училище, кихат, кашлят и въпреки това ги пращат на училище. Никой у нас не спазва правилата.8 мои познати и приятели починаха от Ковид тази пролет, а още една в началото на юни и нито един от тях не беше в пенсионна възраст.
  • 14 До Християнин

    1 0 Отговор
    Може ли да споделиш, на коя страница или поне глава от Библията намери информация за квантова татуировка или сходно описание, че в моята нищо не откривам
  • 15 Хаджи Генчо

    2 0 Отговор
    Банка " Антинари". Тука има- тука нема. Видя ли топчето, господине?
  • 16 Max

    2 0 Отговор
    Мишкииииии
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Аз отлагам ваксинирането си с 40 години

    3 0 Отговор
    Хахаха