Last news in Fakti

28 Юни, 2021 21:01 4 287 57

Извън контрол! Рекордна смъртност от COVID-19 в Москва и Санкт Петербург

  • русия-
  • коронавирус-
  • спутник v-
  • ваксина-
  • пандемия

Кметът на Москва Сергей Собянин заяви в понеделник, че градът е счупил и нови рекорди за броя на хоспитализациите и хората в реанимация през последната седмица

Извън контрол! Рекордна смъртност от COVID-19 в Москва и Санкт Петербург - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Най-големите руски градове - Москва и Санкт Петербург, регистрираха рекорден брой случаи на Covid-19, при които заболелите са починали, предава АФП. Властите в Санкт Петербург, който е домакин на един от четвъртфиналите на Евро 2020, съобщават за 110 смъртни случая, а в Москва са отчетени 124.

Инфекциите в национален мащаб са нараснали с 21 650, което увеличава броя на случаите в Русия до близо 5,5 милиона - пети резултат в света според данни на AFP.

Кметът на Москва Сергей Собянин заяви в понеделник, че градът е счупил и нови рекорди за броя на хоспитализациите и хората в реанимация през последната седмица. "Ситуацията с коронавируса в Москва остава изключително трудна", каза той, цитиран от агенция "Интерфакс".

Собянин, който заяви, че силно инфекциозният вариант Delta, за първи път идентифициран в Индия, представлява 90% от новите случаи, побърза да въведе нови ограничения за противодействие на новата вълна, след като животът в града почти се нормализира. Кметът нареди на фирмите да изпратят вкъщи част от своите неваксинирани служители, а ресторантите могат да обслужват само посетители, които са били ваксинирани или заразени през последните шест месеца.

Междувременно Санкт Петербург затегна някои ограничения, включително като забрани продажбите на храни във фен зоните си за Евро 2020. Но властите в петък позволиха на тържествата за завършване на гимназията да продължат, включително голям концерт, който събра хиляди в центъра на града. Градът беше домакин на шест мача от Евро 2020, а четвъртфиналът трябва да се проведе в петък.

Броят на зрителите е ограничен наполовина, но все още е позволено на мача да присъстват над 26 000 зрители. В понеделник говорител на УЕФА заяви пред "Франс прес", че нарастващата епидемия "не променя абсолютно нищо", а организаторите заявиха, че четвъртфиналът ще продължи "по план".

Новата вълна на коронавирус в Русия се дължи на бавната доставка на ваксини.

Само 21,2 милиона от население от около 146 милиона са получили поне една доза ваксина. Скорошно проучване показа, че 60 процента от руснаците не планират да се ваксинират.

Със 133 893 смъртни случая от вируса,. Русия има най-високите жертви от Covid-19 в Европа . Според по-широко определение за смъртни случаи от вируса, статистическата агенция Росстат в края на април заяви, че в Русия има поне 270 000 смъртни случая от началото на пандемията.


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 РУСИЯТА....КЛЕКНА ПРЕД КОВИТО

    25 35 Отговор
    ПУТИН, КВО СТАВА.......ПУСКАЙ ТАНКОВЕ И РАКЕТИ СРЕЩУ КОВИТО

    Коментиран от #8

  • 2 Ю.Кортес

    34 36 Отговор
    Защото ваксината им е пълен фалш.Оказа се че ваксинираните със спътника масово се разболяват

    Коментиран от #7

  • 3 5555

    44 15 Отговор
    Според руски ютубъри няма нищо такова в Москва

    Коментиран от #19, #43

  • 4 ааА

    23 29 Отговор
    Ми жужето да пуска бомбите и да затрива нескопосаната си кочина
  • 5 Какво ще правим?

    11 14 Отговор
    Страхувам се ! Кога ще приключи този ад ?

    Коментиран от #9, #41

  • 6 asd

    5 12 Отговор
    Скоро и в Блатото!
  • 7 Слави Трифонов

    44 17 Отговор

    До коментар #2 от "Ю.Кортес":

    А ваксинираните с Пфайзер в Израел и Англия що се разболяват масово?

    Коментиран от #10, #11, #18, #31

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 33333

    27 7 Отговор

    До коментар #5 от "Какво ще правим?":

    Ще приключи, когато народите масово се вдигнат на протест ама не мирен - като в Лондон ония ден само, че не само със знаменца и плакати
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 asd

    17 22 Отговор

    До коментар #7 от "Слави Трифонов":

    преди 8 часа
    "Израел заяви, че ваксината предпазва от делта варианта"

    ХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХА
    Тикво Тиквооооо...лъжлива

    Коментиран от #54

  • 12 Гост

    43 11 Отговор
    МОСКВА Е 9 милиона души.....124 починали......ПРИ НАС 6 милиона по 300 НА ДЕН БЯХА..................ПАК ПОЧНАХА ДА ОБЛЪЧВАТ И ДА СТРЕСИРАТ ХОРАТА...........ИЗРОДИ

    Коментиран от #51

  • 13 Пламен

    21 19 Отговор
    Да вземат нашето светило мангъра да ги лекува с чайчета,ясно,че техния спутник не струва.
  • 14 Отново - Ужааас!

    10 14 Отговор
    Путин да се арестува,Навални президент,Ковид си тръгва с наведена глава и отива в Белорусия при Лукашенко.И там отново - Ужааас! Лукашенко отива в ареста,идва Тихановская и Ковид си тръгва завинаги...
  • 15 камен

    22 8 Отговор
    Под статия с такова заглавие, могат да се подпишат дойчевеле, денсчо джамбаза и наш Толян.
  • 16 Ваксиниран1403

    15 27 Отговор
    Това е ефекта от масовия отказ от ваксинация. Това ни чака и нас. В Русия ваксинираните с поне една доза са само 15%,а тези с две дози са 11.7%. Във Великобритания където има вълна заради същия вариант на вируса ваксинираните са 66.1% с поне една доза и 48.7% с две дози. В Изриел също има увеличение на случаите заради този вариант при съответно 61.2% ваксинирани с поне една доза и 57% напълно ваксинирани.
    Хайде да погледнем и смъртността от ковид. За последните 15 дни починалите в Изриел са само 3 човека. В Великобритания за 15 дни са 205 човека. За сметка на това само починалите през изминалото денонощие в Русия са 611. За последните 15 дни смъртността от корона вирус в Русия е 7182. Ако отнесем тези числа към населението на съответните стани поличаваме смъртност от 0.32 човека на милион за Изриел, 3 човека на милион за Великобритания срещу 49.2 човека на милион за Русия. Тоест смъртността от ковид в Русия в момента е 16 пъти по-голяма от тази в Великобритания. Смъртността от корона вирус в Русия в момента е 153 пъти по-голяма от тази в Изриел. Изводите да си прави всеки сам и да се замисли хубаво дали да вярва на антиваксърски нелепи теории и простотии.

    Коментиран от #21

  • 17 Активист на БКП

    18 7 Отговор
    Пропаганда
  • 18 Ваксиниран1403

    9 6 Отговор

    До коментар #7 от "Слави Трифонов":

    Колко масово колкото в Русия ли?
  • 19 гост

    12 14 Отговор

    До коментар #3 от "5555":

    Кои "тубъри" гледаш , тия на заплата в Кремъл ?? Хахахаха !
  • 20 оня с коня

    10 11 Отговор
    Отново И ЗА КОЙ ЛИ ПЪТ с това Съобщение под формата на Статия се МАНИПУЛИРА Обществената Нагласа на редовия Българин относно Представите му за ГЕОВЪЗПРИЯТИЕ - Че Русия имала "най-висока Смъртност от Ковид в Европа".КОГО ЩЕ ИЗЛЪЖЕТЕ БЕ Серсеми с твърдението си че Русия е Европейска,а НЕ - АЗИАТСКА Държава?И си е Азиатска не само по Географското си местоположение,а Основно по МАНТАЛИТЕТ И ВКЛЮЧЕНИ ЕТНИЧЕСКИ ОБЩНОСТИ в Състава Й!

    Коментиран от #22

  • 21 гост

    14 15 Отговор

    До коментар #16 от "Ваксиниран1403":

    Ма какво сравняваш с Израел и Англия , то там е ясно и на слепите !! Ами "циганската" Индия с 10 ПЪТИ по-голямо население , дето сапун и маска са непознати думи и 1000 човека накуп се смятат за махленска сбирка !!! И с по-малко заразени и умрели от "великата" Раша с петте ваксини , хахахахах !!

    Коментиран от #24, #26

  • 22 гост

    9 9 Отговор

    До коментар #20 от "оня с коня":

    И в Европа и в Азия , все си е първа и по заразени и по жертви !
  • 23 Страхувам се

    9 6 Отговор
    Отново се започна ... Това няма край !
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Ама

    13 11 Отговор
    Ама нали Спутник е най-добрата ваксина? Как е възможно това?
  • 26 Ваксиниран1403

    7 8 Отговор

    До коментар #21 от "гост":

    Сравнявам за да се види контраста. И защо тук на не малка част от хората манталитета и разбиранията за огромно съжаление са като на руснаците. Хубаво е поне да видят какво се случва там и да не насаждат същата тъпотия като тяхната, че ще ни докарат до същото положение и нас.

    Коментиран от #35

  • 27 Депресира

    2 3 Отговор
    Това даглавие ме депресира !
  • 28 asd

    4 7 Отговор
    Ганьовците пак тръгнали да "ръсят мозък" при положение че нямат нищо подобно!

  • 29 Нали там комунистическата ваксина

    8 5 Отговор
    Била без аналог дъ бест ...са оправат там
  • 30 гост

    9 8 Отговор

    До коментар #24 от "asd":

    Здравните власти в Индия съобщиха, че броят на заразилите се с коронавирус от началото на пандемията е надхвърлил 25 милиона души . Броят на починалите от началото на пандемията, свързаните с ковид смъртни случаи в страната, са близо 280 000. 28 / 05 / 2021 г !!!!!!!!
    И това от близо милиард и половина население !!!!! Тоест в Раша трябваше да има 2,5 милиона заразени и 28 000 умрели само за да е равна с Индия , а тя има 5,5 заразени и 270 000 умрели !!! КОЙ викаш лъже , путинолюбецо истерясал , хахаха !!

    Коментиран от #33, #34

  • 31 Гост

    7 7 Отговор

    До коментар #7 от "Слави Трифонов":

    Кво да става? Нали и тяхната фармамафия трябва да пласира Спутника и всява ако паника сред населението за заразени и умрели от Нещото...
  • 32 Жужето да праща ракетите😂😂😂

    9 4 Отговор
    И танковете да стрелят по вирусанали имал хипер мипер ракети дето за секунда отивали до марс 😂😂😂😂айде жуже стреляй по вируса😂😂😂😂😂или саш пак те найграха а 😂😂😂😂саш им се подиграват и колкото по страшни оръжия прави жужата толкова по безполезни стават😂😂😂😂

    Коментиран от #36, #52

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Гост

    2 7 Отговор

    До коментар #26 от "Ваксиниран1403":

    Поздрав от Хазарта за теб: "Шуби, дуби... има ли луди.... Да ви видя крадливите ваксинирани ръчички горе..".
  • 36 ДААА ТОЧНО ТАКА

    8 3 Отговор

    До коментар #32 от "Жужето да праща ракетите😂😂😂":

    АМА ПЪРВО ДА Я НАПЪЛНИ С български РУСОФИЛИ И ОГОНЬ ПО БЛД😬
  • 37 РУСКАТА ВАКСИНА

    5 4 Отговор
    НАЙ добра вода за зъбен камък ⛲⛲⛲⛲срещан при БО БЪ РИ ТЕ
  • 38 123

    4 4 Отговор
    Колко да е рекордна смъртността в Москва, която е два пъти по-голяма от България. 124 в Моска ще рече в България рекорда да е бил 62, а имаше дни по над 300- 400 починали у нас.

    Коментиран от #40

  • 39 И защо ?

    6 4 Отговор
    Кому е нужно това паникьосване на хората питам аз ? Каква е целта ?
    И защо не пускат лекарство ?
  • 40 Ваксиниран1403

    5 2 Отговор

    До коментар #38 от "123":

    И това повод за гордост ли е? Такава беше при нас при по-малко заразния вариант. Сега при този ще стане още по-голяма при нас, защото сме “хитри” и се “пазим от страшните ваксини”

    Коментиран от #42

  • 41 Оня

    1 3 Отговор

    До коментар #5 от "Какво ще правим?":

    Ла..п..ай си!!
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Диверсант

    7 6 Отговор

    До коментар #3 от "5555":

    Според информация от Америка има масов мор на младежи между 18 и 36 годишни ваксани с Фризера и Модерната. Отвличат вниманието с Русия.

    Коментиран от #45

  • 44 пут ин

    8 3 Отговор
    До всички ибрикчии на путин,вижте какво решиха Гърция и Германия за рашъните,събудете се или върнете рублите
  • 45 Ваксиниран1403

    5 4 Отговор

    До коментар #43 от "Диверсант":

    Глупости мора е само в главите на наивните антиваксъри.Ваксинираните в целия свят вече са почети два милиарда вече. Колко са масово измелите от тях? Къде сриха според теб толкова трупове? Може би половината американци вече са умрели и труповете им плават из океана.А не трупове плаваха из реките на Индия в която не се ваксинираше масово защо ли?
  • 46 Ваксиниран1403

    5 6 Отговор

    До коментар #42 от "Диверсант":

    За ужас на антиваксърите несам.
    Аз съм жив в прекрасно здраве както и всичките ми роднини, които също се ваксинираха.

    Коментиран от #47

  • 47 М. Иванов

    6 4 Отговор

    До коментар #46 от "Ваксиниран1403":

    Това че сте ваксиниран си е ваш избор. Стига реклама на разните недоносени ваксини! Много сте загрижен за нас. Спете си спокойно и не се занимавайте с неща които не са ви силата.

    Коментиран от #48, #49

  • 48 Ваксиниран1403

    5 4 Отговор

    До коментар #47 от "М. Иванов":

    Изобщо не съм загрижен за вас, а за себе си.За огромно съжаление малко хора си дават сметка за икономическата кризата която си гарантираме чрез отказа от масова ваксинация като общество.
  • 49 И аз да кажа

    7 2 Отговор

    До коментар #47 от "М. Иванов":

    Ми не е така- като се изпоразболеете ти и ц.иганите, дето също смятат, че ще им се смени безценният ген, тогава пак ще препълните болниците, ще харчат за вас от моите данъци, докторите ще се изтощават да ви церят и ще се неглижират другите болни . Отделно, че застрашавате онези, които не могат да се ваксинират по лекарска препоръка. Направете си някакви анклави, откажете се от медицинско обслужване ( защото официалната медицина предписва ваксиниране, нали така?) и живейте, както искате! Аз го изкарах тежко и умирам от страх, че след 6 месеца може да ме повтори, но сега имам много антитела и не съм за ваксиниране. Починаха ми близки, цяло семейство за седмица, а умниците още не вярват, че го има. То и милиционерът казал за жирафа, че такова животно не може да бъде!
  • 50 цигулката

    2 4 Отговор
    Защо лъжТе в момента съм в Москва Нищо подобно
  • 51 Рико

    1 2 Отговор

    До коментар #12 от "Гост":

    Нали за днес говорим(понеделник). Зразените в България са 16, починали няма. Важно е това Днес, защото е важна динамиката на заразяването.
  • 52 Рико

    3 3 Отговор

    До коментар #32 от "Жужето да праща ракетите😂😂😂":

    Москва ще приеме помощ ваксини от САЩ. Няма да имат избор. Епидемията в руско ескалира. Тогава ще видим какви ще ги говорят.
  • 53 Изк Интелект

    3 4 Отговор
    Масква е пример че вирусът е по умен от антиваксърите! Напълно очевидно е!

    Коментиран от #55, #56

  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Ккк

    1 1 Отговор
    Естествено, сега всички самолети към България. Нали и ние трябва да хванем