Last news in Fakti

28 Юни, 2021 22:10 2 362 10

Борис Джонсън е оптимист: Великобритания е на път да вдигне ограниченията заради COVID-19

  • борис джонсън-
  • коронавирус-
  • ваксина-
  • пандемия

Днес британското правителство съобщи за близо 23 хиляди нови случая на коронавирус, но само трима починали през последното денонощие

Борис Джонсън е оптимист: Великобритания е на път да вдигне ограниченията заради COVID-19 - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Великобритания е на път да може да вдигне на 19 юли повечето от ограниченията заради COVID-19, заяви днес премиерът Борис Джонсън, цитиран от Ройтерс.

Според агенцията това е най-увереното досега изявление на британския премиер по повод дългоочаквания ден в кралството, наричан вече "Деня на свободата".

Британският премиер, чието правителство отново бе критикувано след оставката на здравния министър Мат Ханкок заради нарушение на рестрикциите, имаше надежда да отвори икономиката на страната още миналата седмица. Но увеличаването на броя на новите инфекции, главно с варианта Делта на коронавируса, го накараха да отложи датата за 19 юли.

"С всеки изминал ден за мен и за всички наши научни консултанти става все по-ясно, че е много вероятно на 19 май да сме в състояние да кажем, че това наистина е крайната точка и да можем да се върнем доколкото е възможно към живота отпреди COVID", каза Джонсън пред репортери.

Новият здравен министър Саджид Джавид каза днес, че би желал ограниченията да бъдат премахнати възможно най-скоро. Предшественикът му на поста Ханкок бе принуден да подаде оставка, след като вестник "Сън" публикува снимка как целува и прегръща своя съветничка в кабинета си, в момент, когато близкият контакт с друг човек извън членовете на домакинството все още се смяташе за нарушение на правилата.

Днес британското правителство съобщи за близо 23 хиляди нови случая на коронавирус, но само трима починали през последното денонощие. Вчера данните бяха съответно за почти 15 хиляди новозаразени и 11 починали.

Новите случаи на коронавирус във Великобритания нарастват от един месец, на фона на разпространението на варианта Делта. Смъртните случаи за денонощие обаче са не повече от 20 в страната, която е с една от най-напредналите ваксинационни кампании срещу COVID-19.

Над 44 милиона души - две трети от 66-милионното население на Великобритания, - са получили поне първа доза ваксина. Повече от 32 милиона от тези хора вече са напълно ваксинирани.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 А, дано !

    3 0 Отговор
    Дано имаме късмет !
  • 2 Ръждив Забит

    3 1 Отговор
    Напълно е очевидно ,че безпрекословно можем да разсъждаваме ,за безсрочно приемане на неотлагане дори и за един конкретен миг ,на вдигането на забранителните ограничителни рестрикции ,спрямо и насочени относно посока към гражданите населяващи и обитаващи Обединеното чрез съюз кралство на крале
  • 3 Чакайте-чакайте още само малко

    7 2 Отговор
    Е то ако излезнат още два, три пъти на протест като ония ден в Лондон, Джонсънчето не ще отпуска ами и хорце ще се научи да играе.
  • 4 Кил Гейтз

    12 3 Отговор
    Клоунът БоДжо никога няма да вдигне локдауна, ако няма натиск. Вчера над милион човека протестират в Лондон, питам коя медия отрази това? Натиснаха ухажора Мат Хенкок да подаде оставка само и единствено, за да имат медиите дъвка за предъвкване с цел да отместят фокуса от протестите. Дори откровено се гаврят с хората, като направиха здравен министър някакъв индийски примат от кликата на Международния икономически форум... без коментар.
  • 5 да ама не

    5 0 Отговор
    хубаво е да си оптимист. хайде ще те видим колко струваш на следващите избори. дано не те линчуват, че язък за булката
  • 6 Кил Гейтз

    16 0 Отговор
    И защо не коментирате, продажни отрепки, имащи наглостта да се наречете журналисти, странната статистика в ежеседмичната сводка от NHS, в която има интересни данни: от 54000 заразени с "делта" щама неваксинирани са починали 40 човека, а от 7000 инжектирани с две спринцовки заразени са умрели 51 души ... на когото му е останало акъл в главата, да си смята процентите.

    Коментиран от #7

  • 7 Бойко

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "Кил Гейтз":

    Е там няма Бойко ,ко да плюват
  • 8 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    8 0 Отговор
    Днес англия е на 251/100000........На 19 юли ще са на ,около 500/100000 и тогава ще са в пика на НЕщото....
  • 9 Hoho Boho

    6 0 Отговор
    Тия минаха в зоната на здрача.
    Вече са фундаментално ограничени.
    Няма да махат никакви ограничения...
    Това за тях ще бъде новата нормалност.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.