Last news in Fakti

28 Юни, 2021 16:43 2 827 7

Испания се уплаши! Строгите изисквания към туристите остават

  • испания-
  • туризъм-
  • коронавирус-
  • пандемия-
  • педро санчес

Според министър-председателя Педро Санчес това се налага заради тревожните данни, които идват от Обединеното кралство

Испания се уплаши! Строгите изисквания към туристите остават - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Испания ще изисква от британските туристи отрицателен PCR тест или пълна ваксинация. Това обяви премиерът Педро Санчес, като уточни, че мярката ще влезе в сила до 72 часа.

Според министър-председателя това се налага заради тревожните данни, които идват от Обединеното кралство, където вече има „доста над 150 случая на 100 000 жители в 14-дневен срок“. По думите му затова се взимат допълнителни предпазни мерки в Испания.

Той обяви решението на здравните власти достатъчно рано, за да могат туристическите агенции да информират своите клиенти.

В момента за влизане в Испания важат различни изисквания според региона и страната от която пристигат туристите.

За пътуващите от България на 21 юни отпаднаха всички изисквания. Българите спокойно могат да влизат без тестове и без сертификати за ваксинация, но трябва да попълнят задължителния QR код.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кака Сийка

    11 4 Отговор
    Туристите се уплашиха. Строгите изисквания към Испания остават.
  • 2 За нас

    17 5 Отговор
    нали не важи, англичаните да се опраят. Кога България, ще премахне ПСР за българските граждани??????????
  • 3 Българин

    9 4 Отговор
    Таман бях приготвил куфарите да тръгвам и опппп, късмет. Ако искате затворете всичко и се ваксинирайте и в главите, може да ви дойде акъла
  • 4 Гост

    1 7 Отговор
    Ние ще сме троянския кон за Испания ама още не го знаят
  • 5 джаки

    2 7 Отговор
    колко ли са чекмеджетата, куфарите, гардеробите...ей племе човешко, алчно и безскруполно ...кой ве даде право да решавате кой да живее и кой да умира ,защо ни тровите с азотен диоксит , а?!?! - вижте разумни ,хора, симптомите на отравяне...във вода не с еусеща, във въздуха в малки дози , но завинаги - не се усеща, просто разбираш когато дойде краят...КОЙ РЕШИ ,ЧЕ ЧОВЕЧЕСТВОТО ТРЯБВА ДА БЪДЕ ИЗТРЕБЕНО, КОЙ?!?!ЧИИ СА БОЛНИТЕ МОЗЪЦИ, КОИТО РЕШИХА ,ЧЕ СА БОГ?!?!-позволявате им го ...за 150 евра...но коменс
  • 6 Много добре

    3 1 Отговор
    Вече купих билет за Барселона. Ако гърците се поправят и премахнат тестовете може и тях да посетя. И без това тези тестове очевидно не им помагат.
  • 7 Фори светулката

    4 0 Отговор
    Моите доходи са вече 40% надолу. Туризъм скоро няма да практикувам. Все ми е тая какви ограничения има.