Last news in Fakti

2 Юли, 2021 10:13 1 912 9

Ваксината на „Джонсън и Джонсън“ е ефективна срещу Делта варианта

  • ваксина-
  • джонсън и джонсън-
  • коронавирус-
  • делта

Според доклад на агенцията за контрол на заболяванията на ЕС този вариант може да стане доминиращ в общността до края на август

Ваксината на „Джонсън и Джонсън“ е ефективна срещу Делта варианта - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Еднодозовата ваксина срещу Covid-19 на „Джонсън и Джонсън“ е ефективна срещу силно заразния Делта вариант с имунен отговор, траещ поне 8 месеца, обяви компанията, цитирана от АФП.

Антителата и клетките на имунната система на осем души, ваксинирани с препарата на „Джонсън и Джонсън“ са неутрализирали Делта щама, който за първи бе е установен в Индия.

Второ проучване с 20 ваксинирани пациенти в бостънски медицински център е показало сходни резултати.

От компанията съобщават още, че данните „за изследваните дотук осем месеца“ показват, че еднодозовата ваксина „генерира силен неутрализиращ отговор с антитела, който не намалява с времето, а напротив – наблюдава се подобрение“.

Делта вариантът се разпространи в Индия през април и май.

Според доклад на агенцията за контрол на заболяванията на ЕС този вариант може да стане доминиращ в общността до края на август.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Псевдоним

    13 0 Отговор
    Има си хас да не е.
  • 2 провинциалист

    15 1 Отговор
    Т.е. изводите са на базата на 28 случая?... Народе???
  • 3 Последния Софиянец

    3 5 Отговор
    Няма Джонсън, няма Пфайзер, най-добрата ваксина е на Хасан! Всяка вечер Хасан ми удря по няколко ваксини, богати на белтъчини, срещу бета, гама и делта ковид.
  • 4 ЪРП

    13 1 Отговор
    ДААААААААААА........И КАКТО КАЗА КАНТАРДЖИЙСКИЯ МУСТАК, ..."ТЕЗИ ВАКСИНИ ДАВАТ ДОЖИВОТЕН ИМУНИТЕТ"!!!!........НИЩО ,ЧЕ ЖИВОТЕЦА ВИ МОЖЕ И ДА ПРИКЛЮЧИ СЛЕД НЯКОЯ И ДРУГА СЕДМИЦА..........ТОВА СА ПОДРОБНОСТИ...
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 святой

    9 0 Отговор
    Ваксините ще ни вкарат у гроба! Добрите роби се познават по ваксините също!
  • 7 Тревогата ме е превзела

    7 0 Отговор
    Хора, как може да сте толкова спокойни, при наличието на толкова много опасен и невероятно заразен вирус? Гледам ТЕЛЕВИЗИЯ денонощно, чета постоянно за мутирането на вируса и от това което научих е че трябва всяка една минута да мисля за вируса, защото може да е зад ъгъла на блока и ако не нося маска, то вируса веднага може да ме нападне, понеже е станал толкова агресивен, че може дори НОСЪТ ми да счупи. Един приятел отишъл до денонощния и за нещастие вътре в магазина го причакали БЕТА и ДЕЛТА мутирали вируси и му счупили и двата крака. Другото което разбрах е, че трябва всички да си ударим ваксина, и нямаме право избор, кои сме ние, власта решава какво да прави с нашият живот, живи сме на този свят благодарение на ТЯХ, а ние как им се отблагодаряваме? С неподчинение. А ВЛАСТТА дава всичко от себе си за нас, даже има премиери останали без нищо и са вече на улицата без дом и работа, понеже дават всичко за НАС.А ние една ваксина не искаме да си ударим заради тях.
  • 8 КОВИД20

    5 0 Отговор
    Страхотно проучване.
    Първо 8 после 20 пациенти и се правят научни заключения!
    Даже се стига до констатация, че имунитетът трае 8 месеца, като пък Делта се е появил април, май.
    Абе не всички на Земата са с IQ 60.
  • 9 Рошко

    0 0 Отговор
    Анстолчо и аз много те обичам за резнстия коментар и то девето коляно