Last news in Fakti

13 Юли, 2021 20:14 2 165 10

„Синофарм“ и „Синовак“ ще доставят ваксини за програмата „Ковакс“

  • ковакс-
  • синофарм-
  • синовак-
  • ваксини

Двете китайски фармацевтични компании ще предоставят на „Ковакс“ 11 милиона дози ваксини в рамките на 4 месеца

„Синофарм“ и „Синовак“ ще доставят ваксини за програмата „Ковакс“ - 1
Снимка: Shutterstock

Китайските компании „Синофарм“ и „Синовак“ ще доставят над 100 милиона дози ваксина срещу COVID-19 на глобалната програма за справедливо разпределяне на ваксини „Ковакс“, съобщи радио „Китай“.

По думите на говорителя на Министерството на външните работи Джао Лидзиен, това е още една стъпка на Китай в изпълнение на обещанието му да превърне ваксините в глобален продукт, давайки своя принос в глобалната борба с вируса.

Двете китайски фармацевтични компании ще предоставят на „Ковакс“ 11 милиона дози ваксини в рамките на 4 месеца, които са предназначени главно за развиващите се държави, каза Джао Лидзиен.

„Като най-голямата развиваща се страна и отговорен член на международната общност, Китай не поставя на приоритетно място своите интереси, противопоставя се на ваксинния национализъм, винаги поддържа концепцията за общност на споделена съдба в здравеопазването и насърчава с практически действия международното сътрудничество за ваксиниране и работи за достъпността на ваксините за развиващите се държави“, добави още говорителят.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Глобален продукт

    5 0 Отговор
    Дави Eва и продукта
  • 2 ДП1

    3 4 Отговор
    Който не е ваксиниран ще живее под земята като Костенурките нинджа.

    Коментиран от #5

  • 3 мислещ

    0 0 Отговор
    Интересни имена, големи грешници са и тия.
  • 4 😷😷😷

    3 1 Отговор
    "..обещанието му да превърне ваксините в глобален продукт, давайки своя принос .." Коментар нужен ли е ???
    "Народеее ????" би казал Левски, ако беше жив!
  • 5 Ковидарите

    3 0 Отговор

    До коментар #2 от "ДП1":

    Не си далеч от истината, ще има ли война между Ваксимутанти и Нормаланти, не си!
  • 6 Даниела

    2 1 Отговор
    Какви 11 милиона дози ? Говорят ей така.... да си придават тежест. 9 юли в Италия от 1500 свободни места за ваксинация - само 38 души са подали молба, при това са хора над 60 годишна възраст, които се водят за застрашени , ама не искат хората, започнаха да се замислят, че ваксинациятата е за добро ама за доброто на кой? !

    Коментиран от #9

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Китайско НЕ

    1 0 Отговор
    Китайските ваксини са боклуци, както се разбра от ималите неблагоразумието да ги използват - Сейшените. Само Пфайзър или Модерна!
  • 9 Чип 5Г

    1 1 Отговор

    До коментар #6 от "Даниела":

    Хората се подвеждат от антиваксъри като тебе и ... умират. Пример е великата българска актриса Татяна Лолова. Ако се беше ваксинирала, сега щеше още да е жива и да ни радва. Моля се скоро да направят ваксинирането задължително и да получиш всички възможни странични ефекти - ами заслужаваш ги!
  • 10 БЕ ВАЩО М

    2 0 Отговор
    И ВАКСИНИТЕ ВИ ДОЛНИ ТЕРОРИСТИ И УБИЙЦИ ГЛОБАЛИСТИ