Last news in Fakti

9 Август, 2021 09:11 2 461 16

Влизат в сила здравните пропуски във Франция

  • франция-
  • коронавирус-
  • здравен пропуск-
  • пандемия-
  • париж-
  • мерки

Пропускът ще дава възможност за посещение на затворени места

Влизат в сила здравните пропуски във Франция - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

От днес във Франция влиза в сила така нареченият здравен пропуск - документът, удостоверява ваксинация, отрицателен PCR или че притежателят му е преболедувал COVID-19, предаде БНТ.

Пропускът ще дава възможност за посещение на затворени места като кина, театри, спортни съоръжения. Въвеждането на документа предизвика бурни протести във Франция. През почивните дни недоволството си изразиха близо четвърт милион души в над 100 населени места.

Часове преди влизането в сила на пропуска, здравният министър Оливие Веран обяви облекчаване на част от условията в него. Допускат се PCR с давност 72 часа, както и резултати от антигенни тестове, извършени в домашни условия.


Поставете оценка:
Оценка 1.3 от 18 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БАЙ Х@Й ‼️

    41 1 Отговор
    Точно на датата когато САЩ хвърлят ВТОРАТА АТОМНА БОМБА над мирни жители !!!
  • 2 БАЙ Х@Й ‼️

    30 1 Отговор
    За да не се губи или мачка пропуска , ЩО НЕ СЛАГАТ ПО ЕДНА ЗВЕЗДА ( може с шест, а може и с пет лъча) ‼️‼️‼️‼️‼️‼️

    Коментиран от #15, #16

  • 3 Лудница

    34 9 Отговор
    Аве спрете да пишете за какви извращения правят в другите държави.Пишете за доходите им и нашите,кога ще се изравнят.Стига с попиването само на тъпизми.

    Коментиран от #5, #6

  • 4 Факти

    34 2 Отговор
    Военен комунизъм, фашизъм, пост модерна...
  • 5 Далаверка

    7 2 Отговор

    До коментар #3 от "Лудница":

    Ана какво отгоре ще се изравнят - произвеждаш коли, парфюми, шампанско... ?

    Коментиран от #9, #11

  • 6 kkk

    26 3 Отговор

    До коментар #3 от "Лудница":

    1- трябва силно да те вълнуват извращенията там щото и до нас ще дойдат
    2- като са ти малки доходите си размърдай дебелият г@з и отивай да работиш

    По-интересното ще чуем към края на месеца- колко народ ще остане безработен, още колко бизнеса ще фалират и на кой точно площад ще се появи първата гилотина.

    Коментиран от #10

  • 7 Действие

    26 2 Отговор
    Франсетата да не си играят на демокрация, като само излизат показно по улиците да си задоволят чуството за "свободно волеизявление".
    Когато имаш държавна машина срещу себе си, готова да стовари юмрука на полицията върху теб, трябва да се действа адекватно.
    Примерно, ако на междуградски влак се допускат само с пропуск, тогава блокираш всички подстъпи към гарите, така че боцнатите да не могат да се качат на влака.
  • 8 Даааа...

    22 1 Отговор
    Всяка една държава-членка ще въведе зеления паспорт.Това е .Щом си във ЕС играеш по тяхната свирка.А като знам нашите управници как лижат европейски задници ще ни паспортизират.

    Коментиран от #14

  • 9 kkk

    3 6 Отговор

    До коментар #5 от "Далаверка":

    Не всеки може да произвежда коли, парфюми и т.н., най-важното е т.нар. "производителност на труда" която по нормалните държави е В ПЪТИ по-висока от тази в БГ. И го казвам като човек със сериозен бизнес- тук сте мързеливи и не ви се работи.
    Просто казано, че да схванете:

    В Италия голямо заведение се обслужва от 7 човека персонал, в БГ същият размер заведение се обслужва от 11-13 човека персонал. И за ваша изненада разходът за персонала и в двете заведения е относително еднакъв, с лек превес на разходите в Италия ама там и данъците са по-високи което определя и по-високото брутно заплащане. Усещате ли разликата от 7 до 11-13 човека персонал?

    Коментиран от #12, #13

  • 10 Лудница

    5 1 Отговор

    До коментар #6 от "kkk":

    Точно защото всички ви интересуват извращенията там и се кланяте на всяко нещо измислено на запад сме на положение в поза партер и всеки минава и ни го слага,второ за да се размърдам и да работя,маняк аз повече за хората няма да работа да се подиграват с мен с работно време,длъжност и най вече заплащане,вече работя за себе си и да говоря за доходи защото всички са потърпевши от тях.
  • 11 Лудница

    3 0 Отговор

    До коментар #5 от "Далаверка":

    С тези коментари никога няма да се изравнят да,какво тук не може нищо да се произвежда ли или пък държавата е бедна и няма пари ли?
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Лудница

    3 2 Отговор

    До коментар #9 от "kkk":

    Колко човека от тези в Италия са италианци,а не ганчовци експлоатирани до степен на извращение?
  • 14 Хахахаха

    5 1 Отговор

    До коментар #8 от "Даааа...":

    Да излязат от това блато,това е модерен геноцид, за да бъдеш член трябва да направиш хиляди неща против себе си против народа си против човечеството ако щете и да си плащаш членство което никой не казва колко е.да ти казват как ще си гледаш животните,колко да гледаш колко да сееш с какво д асееш с какво да пръскаш как да учиш децата си как да се грижиш за ромите абсолютни олигофрении вредни за всички нас.Ако беше хубаво нямаше половин България да работи в чужбина и нямаше Великобритания да се изпари с 200 от там.
  • 15 Рошко

    5 1 Отговор

    До коментар #2 от "БАЙ Х@Й ‼️":

    Тц, Ще е ушна марка с баркод и името на ваксината
  • 16 ARGON

    4 0 Отговор

    До коментар #2 от "БАЙ Х@Й ‼️":

    Така е. Това е еврейска диктатура. Във Франция живеят 600'000 юдеи - пре-достатъчно за да я заробят.