Last news in Fakti

24 Август, 2021 13:53 2 691 23

В Германия ваксинираните няма да бъдат затваряни по домовете си

  • йенс шпан-
  • привилегии-
  • ваксинирани-
  • мерки коронавирус

Йенс Шпан смята, че ваксинираните и преболедувалите Ковид-19 трябва да се ползват с определени привилегии

В Германия ваксинираните няма да бъдат затваряни по домовете си - 1
Снимка: БГНЕС

Йенс Шпан, министър на здравеопазването и кандидат за канцлер на ГСДП, обеща на ваксинираните германски граждани, че няма да бъдат затворени по домовете си, когато бъдат приети нови мерки за защита срещу коронавируса, съобщава ARD, предаде агенция „Фокус“.

„Това със сигурност няма да се случи за ваксинираните“, отговори Шпан на въпрос за възможен нов тотален локдаун в Германия.

Той смята, че ваксинираните и преболедувалите Ковид-19 трябва да се ползват с определени привилегии.

По-рано говорителят на правителството Щефан Зайберт сподели, че ваксинираните може да бъдат затворени само ако се появи нов щам на коронавируса, и то ако се установи, че ваксините не осигуряват защита срещу новия вариант.


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 21 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Българи

    66 4 Отговор
    Вижте тази гейска муцунка и си правете сметката на кого целувате ръка!
  • 2 ЕВРО НЮЗ

    51 5 Отговор
    Няма да бъдат затваряни а ще ходят свободно да дистрибуират вируси. 😂😂😂
  • 3 Гост

    50 2 Отговор
    Ваксинираните не бяха ли заразни няколко дни, след биенето на ваксината? Все повече се убеждавам, че половинчатите ви мерки не са за опазване здравето на хората, а за поддържане на едно ниво на заболели, което ви докарва много, ама адски много пари.
  • 4 Бай Манчо

    33 2 Отговор
    Направо в болниците ли ще ги затваряте или на едни определени места за да може да наблюдавате след имунизационните промени :))))) фа6исти
  • 5 Гост

    44 2 Отговор
    Вече се установи, че ваксините не са ефективни срещу Делта варианта. Масово се заразяват в Израел, Франция и Англия, където процентите на ваксинирани са много високи. Какви още доказателства са им необходими?

    Коментиран от #14, #20

  • 6 😷😷😷

    34 2 Отговор
    "ако се установи, че ваксините не осигуряват защита" Ами то се установи, какви още доказателства ви трябват? И защо ваксинираните да имат право да заразяват и разнасят, а другите не !? Кое им да това право, че са послушни на властите и се подлагат на експериментите им ли, защото друга причина няма ?
  • 7 Начо Крика

    35 3 Отговор
    Единствената разлика между ваксинирани и неваксинирани е, че ваксинираните могат да умрат от ваксината. И забравете легендите, че боледуване по-леко и не пренасяли зараза
  • 8 Абе...

    20 4 Отговор
    Направо им направете концлагери и ги пуснете вътре да живеят...да видите какъв живот ще му ударят.Ще им завидят ваксинираните зомбита ходещи с маски за поредната доза .
  • 9 Майна

    31 1 Отговор
    Този с еднополов брак, дето половинката му участваше в скандала с маските ще дава препоръки...Половината германци не искат да се имунизират с тези ясни по целта си генни терапии...ЩЕ ВИДИМ!
  • 10 За Шпан е важно да има ..

    11 1 Отговор
    Пляс!Пляс! Всичко друго е я,я гут,шнель,шнель....
  • 11 SH BG

    12 0 Отговор
    То т'ва стана точно като съвета даван от пожарникарите при получаване на сигнал за пожар:

    - "Поддържайте огъня! Идваме!"... :::)))

    Ха, ха, ха... :::)))
  • 12 Комендант

    24 2 Отговор
    Виждате ли сатанинската лексика..." ще се ползват с определени привилегии".....Не напълно свободно,безпрепятствено...а под някакво условие!!!! А какво да се каже за неваксинираните?! Направо в Бухенвалд...и Заксенхаузен...така ли? Ей..това немците са наистина много прост народ!!!!
  • 13 67778

    19 2 Отговор
    Няма за кога да ги затварят ваксинираните. Така или иначе им остават месеци живот. Ще падат по улиците като Датски футболист на евро 2020

    Коментиран от #15

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 ЕВРО НЮЗ

    8 0 Отговор

    До коментар #13 от "67778":

    Май че си прав. Така фирмите къде почистват улиците ще ги събират по лесно
  • 16 Генчо

    20 1 Отговор
    Статия "Труд" Твърде много вакснати с две игли в Испания с летален изход!
    Е, кво става?

    Коментиран от #19

  • 17 Грульо

    9 1 Отговор
    Публикувано във факти.бг: „Това със сигурност няма да се случи за ваксинираните“, отговори Шпан

    Шпан лъже. Него няма да го пита когато Меркела ще ги затвори пак всички през зимата. :D
  • 18 Конаре

    16 0 Отговор
    "Глобохомо 2021" -- "ако дадеш да те боцнем с експериментално серумче, може би няма да те затворим у вас."

    Бати деградацията.

    И пак се чудя. Защо нито една страна в ЕС или северна Америка нито произведе нито внесе традиционна ваксина, каквито правят и Индия, и Китая, Иран, Турция, Куба, Казахстан и т.н. Сигурно БАН ще могат след месец да произведат такава ако им се разреши.

    Защо "свободния свят" не дава избор, а или си биеш некъв шит с бати страничните ефекти, но сремително падаща защита, или нямаш базови човешки права. Подозрително. Мирише на милиарди и трилиони и нуждата от бесилки после.
  • 19 Ама и ти

    9 1 Отговор

    До коментар #16 от "Генчо":

    Как какво?! Ще им ударят трета игла...та да не са МНОГО...а преобладаващо УЖАСЯВАЩО.
  • 20 Тра-ла-ла

    8 3 Отговор

    До коментар #5 от "Гост":

    За съжаление никой не се интересува от никакви доказателства! Очевидно е, че при толкова много лъжи и манипулации и мерки противоречащи на здравия разум, пренебрегващи очевидното тук изобщо не става въпрос за здравеопазване и мисъл за доброто на хората! Не вярвам още да има хора, които да си правят илюзии! Въпросът е какво следва и какво ще предприемем? Тяхната игра се видя! Каква, ще е нашата?

    Коментиран от #21, #23

  • 21 ????

    7 1 Отговор

    До коментар #20 от "Тра-ла-ла":

    Подготвят ни за супер вирус 22! Няма да се отървем, докато не се вземат сопите.
  • 22 А сега де

    1 1 Отговор
    „Това със сигурност няма да се случи за ваксинираните“, отговори Шпан на въпрос за възможен нов тотален локдаун в Германия"...."ваксинираните може да бъдат затворени само ако се появи нов щам на коронавируса"...ламбда вече я измислихте и проблема е решен, остава само да отворите концлагерите, истинска демокрация
  • 23 Даниел

    2 0 Отговор

    До коментар #20 от "Тра-ла-ла":

    Те губят играта, за това стават по - агресивни, само на думи но това е с цел да сплашат колкото се може повече хора да се ваксинират. Какво ще направим ние? Нищо не трябва да предприемаме, защото те искат да плашат. Ако никой не подаде молба за ваксиниране а това е процедурата - лично подаваш молба , ако не подадеш молба те не могат да те ваксинират. В Неапол колко тенекий им вързаха това лято, хора които не посмяха да се подложат на втората игла и колко имаха час за първа игла и не се появиха в пунктовете. Нищо друго не можаха да направят освен да закрият ваксинационните хъбове и тихомълком да се изнесат.