Last news in Fakti

25 Август, 2021 12:44 6 141 47

Пандемията в Гърция излиза извън контрол

  • гърция-
  • коронавирус-
  • пандемия-
  • атина-
  • рекорд-
  • заразени-
  • вирус

Общият брой на потвърдените случаи на коронавирус в Гърция вече е 566 812

Пандемията в Гърция излиза извън контрол - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Гръцките здравни власти обявиха голям скок в случаите на коронавирус във вторник с 4 608 нови инфекции, достигайки най-големия брой от началото на пандемията, според ежедневните данни на Националната организация за обществено здраве (EODY), предаде агенция БГНЕС.

EODY също обяви 32 смъртни случая през последните 24 часа. 23 от новите инфекции включват туристи, тествани при пристигането им.

Общият брой на потвърдените случаи на коронавирус в Гърция вече е 566 812, като 13 466 са починали. Общо 326 остават интубирани в интензивни отделения от 319 предишния ден. EODY заяви, че е провел 121 881 теста за коронавирус през последните 24 часа: 23 867 PCR и 98 014 бърз антигенен.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 20 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Факт

    54 2 Отговор
    Хаха, май тестването излиза извън контрол. 3.78%!!! ШОК и УЖАС!

    Коментиран от #26

  • 2 Иван

    71 8 Отговор
    Гърция също е от държавите с най-висок процент ваксинирани. Като по правило короновирусът атакува най-усърдно точно тези страни с над 60-70 % ваксинирани. Докато в държави с минимално поставени дози като Русия заразените с всеки ден намаляват.

    Коментиран от #11, #16, #19

  • 3 агент07

    28 9 Отговор
    В Гърция - 566 812 случая, 13 466 - умрели! Население - 11 млн.
    В бг - 445097 случая, 18565 -умрели! Нас. - 7 млн! Какъв е проблема?

    Коментиран от #7, #23, #34

  • 4 Ваксата

    70 3 Отговор
    Вижте Гърция и Израел и продължавайте да се ваксинирате...

    Коментиран от #10

  • 5 демос

    63 3 Отговор
    на гърците сатанистите им дадоха 200 млрд долара да спасят "люлката на демокрацията" и сега играят по свирката на пландемията,че и на квадрат!
  • 6 Прозявам се..

    45 2 Отговор
    Капиталът все измисля ходове,които да оправдаят безумната му и извратена Алчност..
  • 7 шеф на 07

    68 1 Отговор

    До коментар #3 от "агент07":

    Проблема е, че при толкова много боцнати в Гърция, вече не трябваше да има заразени

    Коментиран от #12, #42

  • 8 Иван

    46 1 Отговор
    Е нали там са масово ваксинирани? Поредното доказателство, че тези ваксини не работят.

    Коментиран от #18

  • 9 Госあ

    12 8 Отговор
    Хе хе а като играха сиртакита, фърляха чинии и прибирАха паричките на простолюдието от цела Европа, беше добре, А ?

    Коментиран от #25

  • 10 Бг Туриста

    8 5 Отговор

    До коментар #4 от "Ваксата":

    Че кво от това . Ще си ходим на гов..морието, ще храним мошенниците и ще си носим легени, да си подпираме леглата в хотелите с 5 звезди.Така че, кво миу се плашиш толкова?

  • 11 Госあ

    28 1 Отговор

    До коментар #2 от "Иван":

    Цялата работа е,че преболедувалите имат по силен имунитет отколкото тези с имунитет към специфичен епитоп, който мутира. Деактивираните ваксини са с подобен ефект,освен че дават несравнимо по малко странични ефекти и са отлично проучени. Не случайно Китай, които са номер едно в света в биотехнологиите направиха и двете си ваксини с деактивиран вирус. Да не мислите, че не могат да правят РНК ваксини ? Хахахаха тва го мислят само евроатлантическото простолюдие. Не случайно, след като видяха колко безопасни и ефективни са хипер мега гига иновативните и креативни РНК ваксини, страни като Франция, Япония и Русия започнаха да правят свои деактивирани и протеинови ваксини.

    Коментиран от #39

  • 12 питай се

    24 2 Отговор

    До коментар #7 от "шеф на 07":

    да си чувал,че чрез ваксините ни заразяват повторно?

    Коментиран от #13

  • 13 шеф на 07

    8 1 Отговор

    До коментар #12 от "питай се":

    Тва го кажи на коментар-3
  • 14 Еми

    19 1 Отговор
    Същото и във Израел.Сега Гърция.Чакаме и Франция да пропищи
  • 15 Бобу

    30 1 Отговор
    Е нали имат най-строгите мерки Нали излизах с смс защо така вируса върви нагоре Беларус дето няма никакви мерки са по-назад в класацията от Гърция извод никакъв смисъл няма от мерки вируса просто си върви и това е

    Коментиран от #20

  • 16 Пея

    2 19 Отговор

    До коментар #2 от "Иван":

    Кажи го на 750000 руски умрели за година и 6 милиона заразени!
  • 17 Гошо

    10 0 Отговор
    Пускам смс на вируса да се поспре.Извън контрол ще е като набутват прасетата оп хората в кошарите оп къщите.Няма как да стане по-добре
  • 18 Иванка

    9 2 Отговор

    До коментар #8 от "Иван":

    Не само че не работят, ами и вредят
  • 19 А умрелите им в защо ли не намаляват

    1 5 Отговор

    До коментар #2 от "Иван":

    А са все по 750-800 всеки ден от много дълго време насам. За Русия говоря.
  • 20 Ти на информация от Беларус

    3 9 Отговор

    До коментар #15 от "Бобу":

    вяра недей да имаш. А пък и Беларус не е туристическа държава. Кой ходи на екскурзия в Беларус. За да разработва собствена ваксина Беларус нещата там не са това, което ги представят. Как навсякъде другаде има вълни. Само там винаги 9-12 починали дневно месеци наред отчитат. Там си е пълно информационно затъмнение. Ситуацията в Европа се влошава навсякъде. Но у нас стремглаво. Явно чакат да се напълнят болниците и тогава ще започнат да въвеждат по-строги мерки. Повечето хора не искат да проумеят, че е опасно и зарязаха всякакви правила. Купонът е на макс, а после... Ще има рев, че се учи дистанционно, че се затварят пак молове и т. н.
  • 21 Прост народ

    3 4 Отговор
    Пандемията в Гърция излиза извън контрол... Добре де, някой занимава ли се с България?? Миналата седмица беше на първо място в Европа по смъртност от коронавирус на милион жители, два пъти повече от втората Испания!!!

    Коментиран от #29

  • 22 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    5 2 Отговор
    Как може толкова много тестове да се направят???Това и в много по голяма страна е невъзможно да се направи.
  • 23 Наште

    9 2 Отговор

    До коментар #3 от "агент07":

    надуват статистиката,но европомощ ще вземат гърците,щото са по-хитри и надуват случаите,не починалите.
    И тук държавните служители пак показват некадърност.
  • 24 баба ванга

    3 10 Отговор
    българите да слушат чалга, дa пoвярвaт в мaгиятa и дa пoпитaт eкcтрaceнcитe. лeкaритe, нaукaтa и тeхнoлoгиитe ca дявoлcки нeщa, 500 гoдини турcкa oкупaция ни нaучи кaк дa живeeм, нямaмe нуждa oт нищo другo. с предразсъдъците сме защитени от всичко.
  • 25 Не е повод за злорадстване, защото

    6 1 Отговор

    До коментар #9 от "Госあ":

    не сме по-добре от тях. 33 починали имаме, а те 32.А са повече от нас гърците. От няколко дни постоянно ми звънят познати, които имат вече близки в болница с ковид.Антигенните тестове твърде често са фалшиво отрицателни ако не се направят в точно определен момент.Има и преболедували, които се заразяват повторно с този вариант. А руските и китайските ваксини не показват по-висока ефективност от западните RNK ваксини спрямо Делта и Делта+вариантите. Както и срещу тези върлуващи масово в Южна Америка и ЮАР. От 91%ефективност на RNK ваксината ефективността е паднала на 60%.На някоя от китайските(не помня точно коя) от 75 на 57%.Следя рускоезична живееща в Китай, която периодично качва клипове в youtube, с които информира и за ситуацията с ковид в Китай.

    Коментиран от #28, #30

  • 26 Гост

    12 0 Отговор

    До коментар #1 от "Факт":

    Участвам активно в много от важните съдебни спорове, които се опитват да разкрият конспирацията, движеща както PCR, така и медицинските намеси за противодействие. Аз съм в авангарда с няколко други души, които се борят за правата на гражданите да вземат решения, информирани от факти, а не от пропаганда. Фактът е, че PCR тестът никога не е бил одобрен като диагностичен. Не е диагностичен. Правенето на PCR тест не води до нищо друго, освен да засили пропагандния разказ. Тестът не ви казва нищо.

    Причината, поради която не правим тестове за грип, е, че не искаме да признаем факта, че по-голямата част от хората, които са в болница, които са болни и умират, имат абсолютно същото, което се случва всяка година – грипоподобно и пневмонично заболяване. В много случаи, когато някой има компрометирана имунна система или други съпътстващи заболявания, това води до смъртни случаи. Тъжна реалност е, че това се случва, но е част от човешкия опит. Факт е, че PCR тестът няма да постави или отхвърли потвърдена диагноза на каквото и да било, тъй като PCR тестовете не могат да потвърдят диагнозата.
  • 27 Узакис

    10 1 Отговор
    стига сте плашили летовниците, идват септемврийските празници и още по-топло време
  • 28 Госあ

    5 0 Отговор

    До коментар #25 от "Не е повод за злорадстване, защото":

    "Изследователи от един от водещите университети в Шри Ланка, Университета Шри Джейварденепура, установиха, че китайската ваксина Sinopharm COVID-19 е високоефективна срещу варианта Delta, който се превърна в доминиращ вариант в целия свят. Според проучването 95 процента от лицата, получили две дози ваксина Sinopharm, са развили антитела, подобни на естествено заразен човек COVID-19." Иначе, обобщената ефективност е около 75% от данни от цял свят, където се използва. Логично. Да се надяваме, че французите и австрийците скоро ще пуснат тяхната деактивирана ваксина, защото друг шанс за нас християндемократите - нема.

    Коментиран от #31

  • 29 И сега сме на първо място по смъртност

    3 9 Отговор

    До коментар #21 от "Прост народ":

    на милион души население на дневна база(починали от ковид на милион души население за 24 часа) в ЕС.А извън EС май само Македония е по-зле за последните 24 часа. Този показател го няма в таблиците, но като видиш колонката с броя на починалите и колонката с населението се вижда, че у нас е много по-зле, отколкото въобще някой предполага. Ама никой не обръща внимание и купонът по морето кипи с пълна сила. После ще ревем, че измират хора по стълбищата пред болниците. Сегашният здравен министър Кацаров за нищо не става. Не смее да въведе по-строги мерки, за да няма протести. Ще оставят да се напълнят болниците и народът сам да проумее, че шега не бива.
  • 30 Госあ

    5 1 Отговор

    До коментар #25 от "Не е повод за злорадстване, защото":

    Освен това, при нас положението не беше и сега не е по цветущо. Простолюдието гуляе. С РНКова ваксина или без, се таа. Действително мисля че и те намаляват протичането на тежки симптоми и смърт, но при 20% ваксинирани и тази обстановка, при която ваксинираните се мислят за безсмъртни и не спазват никакви мерки,наистина може да стане страшно.

    Коментиран от #33

  • 31 Възможно е да не съм запомнил нещо

    3 0 Отговор

    До коментар #28 от "Госあ":

    както трябва, но при някои китайски ваксини има спад в ефективността. Дано да е вярно това изследване. В Китай ваксинацията не върви с много бързи темпове. По-изгодно им е в момента да изнасят ваксини. Конкуренцията е огромна и не ми се иска да го мисля, но много подобни изследвания на разни университети са щедро финансирани от фармацевтични компании. Те си правят и мръсотии помежду си. Плаща се на разни блогъри да публикуват фалшиви информации за смърт от някоя ваксина(няма да посочвам коя) и да я разпространяват. Така се унищожава конкуренция на международния пазар. Въобще мръсни игри има навсякъде. Ваксините не са това, което очаквахме от тях за съжаление. Дано има наистина някакъв пробив в медицината, защото и преболедували се заразяват повторно. Има няколко случая, за които зная със сигурност, че е така.Доказани с PCR тестове инфекции. Дори тежко преболедуване не създаде трайни антитела в мой познат и след 7 месеца пак беше заразен и отново го кара зле. Даже не става въпрос за Делта вариант в този случай.Защото последният път беше болен през април тази година. На 60 е, но пак кара такси след като се въстанови долу-горе. Просто друга работа не може да си намери на тези години.

    Коментиран от #32

  • 32 Госあ

    1 0 Отговор

    До коментар #31 от "Възможно е да не съм запомнил нещо":

    Мерките трябва да бъдат комплексни. Медицински и немедицински. Това също е ясно и резултатите се виждат. Успоредно трябва да има и препарати за лечение и добра система за тестване и проследяване на контакти. Това е много важно. Впрочем, да оставим настрана азиатската дисциплина и контрол, но и в Германия вече има приложение за проследяване на контактите. Това е много важно особено при новия вариант.
  • 33 За съжаление много малко

    5 0 Отговор

    До коментар #30 от "Госあ":

    хора го осъзнават това. Синът ми се ваксинира през април с тази на Пфайзер. Втората му доза беше в началото на май. Преди седмица разви някакви симптоми. Кашлица, леко повишена температура за ден-два, хрема и заглъхване на ушите му бяха симптомите. Не пожела да се тества. След ваксинирането не си беше правил тест и за антитела. Така,че не зная дали със сигурност е имал образувани. Нямаше никакво неразположение след ваксинирането, което ме кара да си мисля, че може и да не е образувал такива. За симптомите сега пие антибиотик,някакви капки, витамини и сравнително бързо се оправи. Но все пак е на 33. Ще го накарам да си направи поне сега тест за антитела. Не че много имам доверие на всякакви тестове. Кръвната ми картина, която следя заради лечение на онкологично заболяване е коренно различна в две лаборатории, които даже са към една болница.Едната отчита много високи лимфоцити и тромбоцити в норма, а другата почти двойно по-високи тромбоцити(615 при горна реф. гр на тази лаборатория 400) и абсолютно нормален брой лимфоцити.Повторно изследване след 5 дни в първата. Тромбоцити 350.Как да вярвам на тестове. Познат, който едва не умря от ковид беше с два отрицателни теста и не искаха да го приемат в болница. Особено антигенните са страшно неточни. Обикновено са фалшиво отрицателни и пропускат заразени.

    Коментиран от #37

  • 34 Гледай сега

    3 3 Отговор

    До коментар #3 от "агент07":

    В Гърция всички споминали се са Роми! А в България всички споминали не са Роми! Чат ли си в разликата?
  • 35 Реалност

    8 1 Отговор
    Вече трета седмица съм на море в Гърция, на остров. Плажът е огромен, километри дори, има хиляди хора, но има възможност да са на разстояние по 5 м помежду чадърите, но младежите се скупчват. На открито, както и да е. Така правят и в магазините и в заведенията на самообслужване. Там само касиерите са с маскии тук-там някой съвестен клиент. Никой не смазва никаква дистанция, на 30-50 см разстояние един от друг, вият се опашки от 10-15 човека на около 20-30 кв.м помещение. По заведенията е фул и само сервитьорите са с маски. В аптеката дори има нахълтващи без маска, но ги връщат, за да си вземат до вратата безплатна. Сервитьорите обаче ги тестват периодично за Ковид в аптеката. Засега островът не е в критичната зона, но цяла Гърция е тъмнооранжева като България, а най-известните острови отдавна са в тъмночервено. И при гърците мерките са халтави като у нас, а младежите са като отвързани, всяка вечер музика, купони, живее им се.

    Коментиран от #36, #43, #44

  • 36 Антон

    6 1 Отговор

    До коментар #35 от "Реалност":

    Супер! Така трябва, животът ще победи лъжите. В момента в СЗО са посинели от яд .

    Коментиран от #45

  • 37 Госあ

    4 0 Отговор

    До коментар #33 от "За съжаление много малко":

    Австралийците изхвърлиха закупените от сащ евтини антигенни тестове в кофата. И го обявиха. Реално цената на PCRте е най много 30лв на проба в зависимост от консумативите плюс ДДС и минимална печалба. Кощунство е да струват по 120лв....
  • 38 некой си

    4 0 Отговор
    СЛЕД 3-ТА ИГЛА ПОНЕ НЕМА ДА СЕ МЪЧАТ ЩЕ ИЗКАПАТ ЗА 1 МЕСЕЦ. ДУПЧЕТЕ И НЕ ЖАЛЕТЕ
  • 39 Магелан

    2 1 Отговор

    До коментар #11 от "Госあ":

    Жълтите маймуни го пуснаха този вирус да разбият икономичезки Америка и Европа ,и те си направиха предварително най добрата ваксина.

    Коментиран от #40

  • 40 Това даже не е сигурно.

    5 0 Отговор

    До коментар #39 от "Магелан":

    Има данни за наличие на атипични пневмонии в САЩ, отпреди тези в Ухан, както и в проби от фекални води в Милано. Въобще не е 100%сигурно откъде и точно кога е тръгнало всичко. Едва ли ще се разбере някога истината.

    Коментиран от #41

  • 41 Госあ

    2 0 Отговор

    До коментар #40 от "Това даже не е сигурно.":

    Няма смисъл да обясняваш на неандерталец каквото и да е. Тия ако не пасат крави или не чукат камъни само престъпления и измами праат.
  • 42 Има около 50 %напълно ваксинирани.

    1 2 Отговор

    До коментар #7 от "шеф на 07":

    При спаднала ефективност спрямо вариант Делта на 55-60% все едно са с 40-45% по-малко. Първите ваксинирани преди повече от 6 пък вече са практически без антитела. Така че нищо не пречи да има заразени, когато не се спазват мерки и има голямо струпване на хора по заведения, магазини и купонът е на макс. Стаден имунитет май няма да има никога. И преболедували се заразяват с Делта.
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Антончо, друга песен ще запееш

    1 2 Отговор

    До коментар #36 от "Антон":

    ако няма място за нуждаещ се от твоите близки в болница. Там е работата, че животът не винаги побеждава... Смъртта на всеки е сигурна естествено, но не е без значение кога ще се случи. А когато са пълни болниците смъртността скача много рязко. Иначе е ясно, че едва ли ще се опазим и все някога ще се заразим , но трябва да внимаваме повече, защото в пика на вълната шансовете за оцеляване намаляват значително, защото се заразява и мед. персонал, който и бездруго е дефицитен в ковид отделенията. А ако няма и пари, за да им се плаща трудът съвсем няма да има хора, които да обгрижват тези болни. Особено в малките провинциални градчета. Там липсват кадри и работят предимно пенсионери.

    Коментиран от #47

  • 46 От вчерашните 57 починали

    0 2 Отговор

    До коментар #44 от "ВАКСИНИРАН = СТЕРИЛЕН":

    13 бяха на възраст под 60 години. Изчисли какъв е процентът като си много умен.
  • 47 Антон

    4 0 Отговор

    До коментар #45 от "Антончо, друга песен ще запееш":

    Каквито и песни да пеем, истината е една . Природата трябва да се уважава , защото си отмъщава безмилостно ако я пренебрегнеш. Вирусът нямаше да бъде така агресивен ако не се прилагаха тези ваксини. Вирусът можеше да съжителства с човешкия организъм- няма интерес да убива гостоприемникът , защото като умре човекът и вирусът умира. И после, има една истина, която забравяте: ваксините за рнк вируси са безсмислени, защото тези вируси са мутационни. Ако можеха да създадат ваксина за рнк вирус, сега щяха да имат ваксина против ХИВ - спин....още няма. Цялата тази " пандемия " е с цел да се отнеме свободата на хората.