Last news in Fakti

28 Август, 2021 21:00 4 416 43

ЦРУ: COVID-19 не е разработен като биологично оръжие!

  • цру-
  • коронавирус-
  • пандемия-
  • ухан

Най-вероятно ще е необходима помощта на Китай, за да се даде окончателна оценка за произхода на коронавируса, признават американските разузнавателни служби

ЦРУ: COVID-19 не е разработен като биологично оръжие! - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

В своя доклад за произхода на коронавируса американската разузнавателна общност заключава, че той не е разработен като биологично оръжие. Разсекретена версия на документа, която обобщава констатациите на разузнавателните служби, беше публикувана в петък на уебсайта на Службата на директора на националното разузнаване, предава ТАСС, цитирана от БТА.

„Ние вярваме, че вирусът не е разработен като биологично оръжие“, се казва в документа. „Повечето агенции (в разузнавателната общност на САЩ) също дават ниска оценка на версията, че SARS-CoV-2 вероятно не е генетично модифициран, но две агенции смятат, че няма достатъчно доказателства, за да се даде една или друга оценка“, се отбелязва също в текста.

Подчертава се, че разузнавателните служби на САЩ не са стигнали до общо заключение относно произхода на вируса и „техните мнения все още се различават“. „Всички отдели смятат, че две хипотези са правдоподобни: естествен контакт със заразено животно и инцидент в лаборатория“, се казва в публикуваната версия на документа.

Американската разузнавателна общност е стигнала до извода, че властите на КНР не са знаели за новия вирус преди избухването на болестта. „Разузнавателната общност изчисли, че китайските служители не са имали никакви познания за вируса преди началото на първоначалното огнище на COVID-19“, се казва в текста.

В същото време в документа се отбелязва, че вирусът, според американското разузнаване, „вероятно е възникнал и довел до инфекция при хора чрез първоначален малък контакт, който е настъпил не по-късно от ноември 2019 г.“.

„Първата известна серия от случаи на COVID-19 обаче се случи в Ухан, Китай, през декември 2019 г.“ Американската разузнавателна общност е стигнала до заключението, че найвероятно няма да може да даде окончателна оценка за произхода на коронавируса без помощта на Китай. „Разузнавателната общност смята, че няма да можем да дадем по-ясно обяснение за произхода на COVID-19, докато новата информация не ни позволи да определим конкретния път, по който е възникнал първоначалният естествен контакт с животното, или да установим, че лабораторията в Ухан е работила със SARS-CoV-2 или подобен прекурсорен вирус преди появата на COVID-19“, се казва в доклада.

„Най-вероятно ще е необходима помощта на Китай, за да се даде окончателна оценка за произхода на COVID-19“, признават американските разузнавателни служби. Според тяхната версия обаче Пекин в момента „продължава да възпрепятства глобалното разследване, не иска да споделя информация и обвинява други държави, включително САЩ“. „Тези действия отразяват отчасти това, че самото китайско правителство не е сигурно до какво може да доведе разследването, както и притеснението им, че международната общност използва тази тема, за да упражни политически натиск върху Китай“, заявяват от американската разузнавателна общност.

Президентът на САЩ Джо Байдън заяви през май, че разузнавателната общност на САЩ няма достатъчно информация, за да каже със сигурност как е започнало разпространението на SARS-CoV-2: след човешки контакт със заразено животно или поради евентуален инцидент в лабораторията на Института по вирусология на Ухан в Китай ... След това американският лидер инструктира тайните служби да удвоят усилията си да проучат всички налични данни и да му изготвят нов доклад за 90 дни. Класифицирана версия на този документ беше представена на Байдън във вторник.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 18 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 софра

    40 2 Отговор
    Е това е ясно, ясно е че е изкуствен вирус и че изпуснат, но не е ясно как ще се развие, затова е тази топурдия. И май не се развива в добра за хората посока, за съжаление!

    Коментиран от #22

  • 2 007

    60 1 Отговор
    СМЯХ В ЗАЛАТА
  • 3 Ъъъ

    51 2 Отговор
    Щом цъ ръ уто го казва, така ще да е...😉

    Коментиран от #31

  • 4 Това е биологично оръжие

    62 0 Отговор
    Не може от прилеп да пламне целия свят.

    Коментиран от #7

  • 5 ясно

    21 1 Отговор
    кой е!Това е лек за мазане ...
  • 6 Студопор

    4 6 Отговор
    Значи, дядо поп неща къде не разбира да не коментира. Да си гледа светите работи и да не се меси у науката.
  • 7 Даммм

    5 33 Отговор

    До коментар #4 от "Това е биологично оръжие":

    Не е биологично оръжие, ако беше починалите щаха да са милиард минимум, изпуснат е, опитвали са да създадат ваксина срещу спин, ама я някой пиян китаец я някой дето е бързал да си ходи от работа е претупал нещата и опааааа

    Коментиран от #15, #21, #32

  • 8 Какво е ТОВА цру ??

    24 1 Отговор
    Стига не ме интересува !! Не чета тия глупости ЗА цру?😡😡😡😡😡
  • 9 Еееее

    56 1 Отговор
    Ама сериозно ли??? Лабораторията в Ухан е собственост на производителя на Пфайзер! Толкова ли тъпи агенти на ЦРУ има,че им убягва това? И това си е чисто биологично оръжие със селективно действие! А световното правителство реши да използва суматохата и контролира световната тълпа! Хехехе, слагайте още забрани на хората и скоро ще загърмят автоматите! Атаката на Белия дом ще им се види цветенце!!!

    Коментиран от #10, #37

  • 10 Дфр

    5 44 Отговор

    До коментар #9 от "Еееее":

    Не е на файзер, спрете да изопачавате нещата антиваксъри страхливи

    Коментиран от #11, #12

  • 11 А ти се

    32 1 Отговор

    До коментар #10 от "Дфр":

    уплащи от измислен вирус и се боцна, е наистина си смел...да си жив и здрав!

    Коментиран от #16, #33

  • 12 Ти пък

    9 1 Отговор

    До коментар #10 от "Дфр":

    никва фантазия нямаш!
  • 13 добре

    23 2 Отговор
    Мисирките от пропагандата да се ваксинират немедлено!Проблема не е мой.
    Трябва ли ако някой се е обесил щот така му казали по ТВ мисирките и Аз да се беся?
  • 14 КАП

    37 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг.:"
    - ... разузнавателните служби на САЩ не са стигнали до общо заключение относно произхода на вируса"...;
    - ...„вероятно е възникнал и довел до инфекция...;
    - ..."Американската разузнавателна общност е стигнала до заключението, че най-вероятно няма да може да даде окончателна оценка за произхода на коронавируса...";
    - "...Публикувано във факти.бг: че разузнавателната общност на САЩ няма достатъчно информация, за да каже със сигурност как е започнало разпространението на SARS-CoV-2..."
    - ... „Ние вярваме, че вирусът не е разработен като биологично оръжие“, се казва в документа.
    Е, за какво е правен доклад? За предположения. Тъпо, по-тъпо, най-тъпо!!!
  • 15 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    17 1 Отговор

    До коментар #7 от "Даммм":

    Фамилия Кадафи изпраща поздрави на убийците си-англосаксонските хиенови кучета!
  • 16 Дфр

    2 10 Отговор

    До коментар #11 от "А ти се":

    А бе ти пази децата, пък си филосовствай колкото искаш.

    Коментиран от #17

  • 17 ти пък

    15 1 Отговор

    До коментар #16 от "Дфр":

    се страхувай докато си жив.И да не забравиш тоалетната хартия маската и в мазето.
  • 18 Христо

    33 0 Отговор
    А какво беше онова "неивестно БЕЛОДРОБНО заболяване" което върлуваше през лятото на 2019г в САЩ, от което имаше починали хора и за което набедиха тогава електронните цигари?
  • 19 Гост

    9 0 Отговор
    Верваме ви.
  • 20 Vladi

    9 0 Отговор
    Аз пък очаквах да кажат , ние го пуснахме , извиинявайте , ако отворят вратите на затворите дали престъпниците сами ще влезат вътре ? или е по вероятно тези които са вътре да си излезат?
  • 21 Историята

    4 0 Отговор

    До коментар #7 от "Даммм":

    То не се знае колко ще са починалите, чакаме да разберем, ако доживеем.
  • 22 ИЗОЛЦИЯ

    15 0 Отговор

    До коментар #1 от "софра":

    ПЪРВО ИЗОЛИРАЙТЕ ВИРУСА СПРЕТЕ С КОМПЮТЪРНИТЕ ГРАФИКИ САТАНИСТИ!
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Рошко

    15 0 Отговор
    Правилно той е разработен за масова медийна психоза, бил гел знае най добре
  • 25 дидо

    23 0 Отговор
    церету излъга за кадфи излъга за кулите близнаци излъга за хим оръжие в ирак излъга за хим оръжие в сирия ....лъжи лъжи и само лъжи..... та за тази да им вярваме при условие че само малките деца вече не им е ясна картинката
  • 26 ВАКСИНИРАН = СТЕРИЛЕН | КЛИМАТ. ЛОКДАУНИ

    18 0 Отговор
    Изтича времето на ПРОПАГАНДАТА и ОТНЕМАНЕТО НА СВОБОДИ на неучаствалите в експеримента. Октомври е близо. Но от това следва, че септември ще е "горещ" - отвсякъде ще ни заливат с ковид-пропаганда. Като за последно. След това ще дойдат КЛИМАТИЧНИТЕ ЛОКДАУНИ. Каквато беше и една от ЦЕЛИТЕ на ПЛАНдемията с ЛАБОРАТОРНИЯ вирус. Друга цел са ФАЛИТИТЕ за подготовка на ВЕЛИКОТО НУЛИРАНЕ.
  • 27 От кон-текста

    13 0 Отговор
    Нека видим как работи,великото цру,което вместо търсене на факти минава на догатки.Фрази като най-вероятно(теория на вероятностите),ние вярваме(те вярвали😄)всички отдели смятали(никой не е сигурен а смята със сметалото 2 броя хипотези😄)
    "Най-вероятно ще е необходима помощта на Китай"
    „Ние вярваме, че вирусът не е разработен като биологично оръжие“, се казвало в документа!(те вярват...ега ти какъв е този документ..май е...документ на вярата..то и хората вярват,че това са васкини)„Всички отдели смятат, че две хипотези са правдоподобни...(факти йок гледни точки бол)
    Класифицирана версия на този документ(значи имаме документ на две версии,класифицирана за тях а за обществото...не класифицирана,ама иначе се води документ😉)Толкова се оплетоха в лъжи и измами,че не помнят кое и кога са лъгали,и сега само локуми разтягат,и играят с думите.
  • 28 Смях

    10 0 Отговор
    Тези ли не знаят , кой граби светът ,кой нахлува и съботира държавите като червей отвътре , на кой Китай се опълчи по икономика и развиваща се сила,кой е най големия длъжник на светът ??? Рокфелери Ротшиловци и Краварите дърпат конците , пуснат в Китай но не от китайците
  • 29 Лудница

    2 0 Отговор
    Да този вирус е предаден от животно на човек в лабораторни условия,много ли е трудно да го кажете.
  • 30 121

    10 0 Отговор
    СПИН,по въздушно капков път! Не е нужно да се мисли толкова на дълбоко,трябва да са глупави хората и да си мислят,че се предава ей така от животно!Къде бяха до сега тези животни,на друга планета ли?
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 ⒶⓇⒼⓄⓃ

    5 0 Отговор

    До коментар #7 от "Даммм":

    Ковид няма, защото няма изолат, според CDC на САЩ. Глобалните еврейски сатанисти прекръстиха обикновения грип на ковид, а техните юдейски медии подкараха пропагандата за сплашване на гоите.
  • 33 ⒶⓇⒼⓄⓃ

    6 0 Отговор

    До коментар #11 от "А ти се":

    Така е. Ковид няма, защото няма изолат, според CDC на САЩ. Глобалните еврейски сатанисти прекръстиха обикновения грип на ковид, а техните юдейски медии подкараха пропагандата за сплашване на гоите.
  • 34 Аналитик плюс

    11 0 Отговор
    Че е искуствен ясно - вирусът се държи като изкуствен - например щади определени възрастови групи, а в същото време е невиждано заразен за други. Да е изпуснат случайно - не е невероятно, но аз си мисля, че е създаден и дори използуван като биологично оръжие. Просто причинителите не са могли да прогнозират правилно скоростта на разпространение на вируса до пандемия по света, а за възможните мутации пък да не говорим.....Едно е ясно, произходът и разпространението на вируса са дело на умопомрачени хора!

    Коментиран от #42

  • 35 Конспирация

    2 7 Отговор
    Да, напълно вярно е че Делтата е генно модифициран вирус, поразяващ предимно антиваксъри. Много е ефикасен!

    Коментиран от #39

  • 36 От страни

    10 0 Отговор
    Да бе - вярваме веднага. Тия патенти на коронавирус и тия болни още преди Ухан в САЩ и още преди пандемията в Китай. Написано е в документи за КОВИД-а. Мързи ме да го търся сега из мрежата - който иска да го потърси - ама го има. Естествн произход на вируса - като четеш научни статии за вируса си проличава доколко е "естествен" произхода. Учените се шашкат дотолкова е хитър генома със скрити сегменти на генома. Явно са работили много учени да го направят такъв и изненадите не са свършили още те затова почнаха да изреждат "алфа", "бета", "гама". Явно нямада спрат докато не стигнат до "омега". Ама дали ще останат хора до тогава. А тия никога няма да признаят че са го направили те.

    Коментиран от #40

  • 37 От страни

    7 0 Отговор

    До коментар #9 от "Еееее":

    Правилно отбеляза за СЕЛЕКТИВНОТО действие. Хората със сърдечни болести, стари хора, със диабет и други болести си отиват първи. Явно са решили да намалят расходите на пенсионите фондове и медицински застрахователни фирми. И като познавам американците, тея правят по две три "добри" от всяко нещо може да споменем и "биг фарма"-та.
  • 38 Костова

    4 0 Отговор
    От ЦРУ вярват, че вирусът не е разработен като биологично оръжие.Нещо тяхната Честна дума ми се струва съмнителна. Много учени по света в сферата на вирусологията, в това число и нобелови лауреати твърдят, че вирусът има изкуствено произхождение. Те посочват, че това трябва да се признае с цел адекватно лечение на короновирусът. Защото, болестта, причинена от изкуствен вирус и тази от природен се лекували по съвсем различен начин.
  • 39 Костова

    6 0 Отговор

    До коментар #35 от "Конспирация":

    Реалността е съвсем различна. Оказа се, че Делтата поразява най-много държавите с висок процент на ваксинирани.
  • 40 Щамове

    3 0 Отговор

    До коментар #36 от "От страни":

    Добре все пак че ги броят по гръцката азбука, която има 27 букви, а не по китайската с 5000 йероглифа!
  • 41 big

    3 0 Отговор
    Най-вероятно е разработено от американска лаборатория, но нещо се провалило! Това ЦРУ, дори да го е открило, никога няма да обяви! Мога дори да се потопя в теорията на конспирациите: този вирус е специално разработен за определени етноси и определен геном, но явно се е получила някаква грешка и е плъзнал по целия свят. Разпространението му не е свързана с обикновената миграция на хората: прекалено бързо и всеобхватно! Контролираната от САЩ и техните съюзници СЗО, напълно целенасочено слага "пръчка" в изследването как и къде се появил; как да се лекува и какви предпазни мерки да се вземат. Досегашните мерки и ваксини, освен да напълнят джоба на някои хора, нямат никакъв положителен ефект!
  • 42 точно

    4 0 Отговор

    До коментар #34 от "Аналитик плюс":

    с цел!Изпуснат,вируса-дух работи,борба-идва ваксина/и/,и на края мангизите/милиарди/ капят!Това е играта...
  • 43 Наблюдател

    1 0 Отговор
    Аха, разбра се че Вярата крепи и ЦРУ...като за друго им е малък бюджета!