Last news in Fakti

11 Октомври, 2021 15:04 1 958 15

СЗО: Изминали сме 60% от пътя в битката с COVID

  • коронавирус-
  • пандемия-
  • ваксина-
  • световна здравна организация

Според организацията от началото на пандемията в света са регистрирани над 236 милиона заразени, а инфекцията отнела живота на 4,8 милиона души

СЗО: Изминали сме 60% от пътя в битката с COVID - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Човечеството е изминало около 60% от пътя в борбата с коронавируса, но все още могат да възникнат неочаквани пречки, заяви Сума Сваминатан, главен изследовател на Световната здравна организация, в интервю за швейцарския вестник "Sonntags Blick".

"Надявам се, че скоро ще сме изминали 60% от пътя. Но е възможно да се наложи да се изкачим друга неочаквана планина", каза представителят на организацията.

Тя подчерта, че е твърде рано да се говори за предстоящо завършване на "маратона" в битката с пандемията, тъй като все още не е известно какви други пречки могат да възникнат.

"Внезапната поява на нови варианти на вируса е едно от многото събития в пандемията, които ни карат да бъдем смирени", обясни Сваминатан, цитирана от БГНЕС.

Говорителят на СЗО призова за увеличаване на степента на ваксинация, за да се защити населението от инфекция и да се предотвратят допълнителни мутации.

Според организацията от началото на пандемията в света са регистрирани над 236 милиона заразени, а инфекцията отнела живота на 4,8 милиона души. Най –трудна в момента, според СЗО е ситуация е в САЩ, Индия и Бразилия.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БАЙ Х@Й‼

    23 3 Отговор
    И като сумираме ваксинирани и преболедували получаваме над 100% и още не сме преборили ПЛАНдемията ‼️
  • 2 Майна

    25 1 Отговор
    Даа, останаха около 60% ,мисля, че повече, които са ЗДРАВИ, СВОБОДОЛЮБИВИ, НЕНАБОДЕНИ, КОИТО СА ЗАПЛАХА ЗА ГЛОБАЛНИТЕ ТВАРИ И ТОВА ВИ БЪРКА СМЕТКИТЕ

    Коментиран от #14

  • 3 КОВИД 19 ХАХАХА

    31 0 Отговор
    СЗО-ОПГ ИЗМАМНИЦИ
  • 4 БАЙ Х@Й‼

    17 1 Отговор
    Преди седмица се запознах със семейство в което и двамата са се ваксинирали (с по две дози) и наскоро са преболедували ‼️
  • 5 Еми

    21 0 Отговор
    Тия ковидари от СЗО гонят 100 процента ваксинирани.60 процента не ги задоволява.Докато ударят стотака ще изкарат на бял свят различни щамове.Няма да се спрат.
  • 6 Мунчо

    10 2 Отговор
    Вчера обявиха, че Булгартрансгаз прави ремонт на газопровод. За това пускането на парното се отлага с 1 седмица. Премълчава ли се обаче , че газта е спряна за България и няма алтернатива за доставка нито от Австрия нито от Турция. Оня ден Захарова обяви, че за вражеските страни газ няма да има и да си я търсят от Европа.Турски поток и Балкански ХЪб....Села Ви....
  • 7 Мунчо

    9 0 Отговор
    Ваксини има , тичай народе да се бучиш с бъркоча. Кунчев и Министъра казаха, че ще въведат задължителните зелени сертификати, да ви е честито. Абе теория на конспирацията и антиваксърство да....Кой не скача е червен.......
  • 8 НИЯ

    11 1 Отговор
    АМИ ВСЕ НЯКАК ЩЕ ИЗМИНЕМ И ДРУГИТЕ 40. НИЕ СМЕ ПРЕМИНАЛИ ПРЕЗ КАКВО ЛИ НЕ. ДОКАЗАЛИ СМЕ, ЧЕ БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД СМЕ КОРАВ НАРОД. ЩЕ СЕ ПРЕБОРИМ И С ТАЗИ ПАНДЕМИЯ.
  • 9 Към фалшивата СЗО

    12 0 Отговор
    Да отговорят нс въпроса защо спряха аутопсиите ? Хората да не разберат за лъжите им и че държат египтянина нс каишка Може би той и доста от СЗО имат нещо с сексуалните оргии в Африка Друго обеснение ако имат да докажате всичкое правят срещу човечеството е лъжа
  • 10 БАЙ Х@Й‼

    10 0 Отговор
    Имаше един Питър който не явно не е бил съгласен с ПЛАНДЕМИЯ и те бързо го : " внезапно почина " ‼️
  • 11 БАЙ Х@Й‼️

    7 0 Отговор
    "Дълбоко съм опечален от внезапната смърт на моя приятел и колега Питър Салама. Съболезнования на семейството, колегите и приятелите на Питър", написа в Twitter генералният директор на организацията Тедрос Гебрейсус.

    „Пийт въплащаваше всички най-хубави качества на СЗО и ООН – професионализъм, отдаденост и състрадание“, добави той.
    /// Д-р Салама, който е лекар-епидемиолог по образование почина ВНЕЗАПНО на 23.01.2020.г ///
  • 12 СЗОто

    6 0 Отговор
    е международна, престъпна организация, узурпирала правото да налага геноциден диктат на човечеството. Това е клика, финансирана от фондациите на сорос, гейТС, рокфелер и др. паразити на наднационалния капитал. Чака я нов Нюрнбергски процес.
  • 13 Сзо

    5 2 Отговор
    Най голямата мафия.Няма да ви излезнат сметките.Решихте че хората са опитни зайци иче са много глупави.Да ама не.Нещастници.Бог ще ви накаже.
  • 14 Тия са

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "Майна":

    ги оставили на произвола на ... ВИРУСА.
    Той да си ги боде, както си знае ...
  • 15 СЗО

    0 0 Отговор
    Терористи