Last news in Fakti

25 Октомври, 2021 10:51 2 494 12

Как Китай се справя с пандемията?

  • ухан-
  • китай-
  • пандемия-
  • коронавирус-
  • тодор радев

Пандемията продължава да е проблем номер едно в Китай

Как Китай се справя с пандемията? - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Скоро ще се навършат 2 години от първия зесечен случай на коронавирус в Китай. Как се справя страната сега - в "Денят започва" по БНТ темата коментира журналистът от Радио Пекин Тодор Радев.

Той обясни, че епидемията продължава да е проблем номер едно в Китай, но всички противоепидемични мерки остават в сила и в огромната част от хората ги спазват. Другите два фактора са високият процент на ваксиниране на населението - над 80%, както и продължаващото затваряне на страната, което ще продължи поне до края на зимната Олимпиада в Пекин.

"Наскоро директорът на китайския център за контрол и превенция на заболяванията заяви, че ако процентът на ваксинирани в страната надвиши 85% в началото на следващата година, властите ще помислят за отваряне на границите, но това в никакъв случай няма да стане преди приключването на зимната Олимпиада", каза Тодор Радев.

По думите му най-ваксинираната възрастова група са младежите от 12 до 17 години. В Пекин, където ще се проведе зимната олимпиада през последните дни са обявили старта на поставяне на трета бустерна доза за хора над 18 години, при които са минали 6 месеца от завършване на имунизационния цикъл.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хаджи Мунчо

    7 13 Отговор
    Явно има нужда да се намали китайското население.

    Коментиран от #3

  • 2 Много просто

    10 16 Отговор
    Китай не пуска никой да влиза или излиза от Китай вече 2 години. Също като Австралия и Нова Зеландия. Вероятно тези 3 държави ще се окажат най интелигентни.

    Коментиран от #10

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 ЕВРО НЮЗ

    23 3 Отговор
    Китай се справя прекрасно, като представи на светът една несъществуваща апокалиптична картина от любимия ви телевизор. Добре платени политици и бялата мафия хвърлиха конституциите в кошчето за боклук.. Произвежда маски и тампони да ви тампонират освен в мозъка и на друго място... Сега след като апетитния бизнес и инфраструктури фалират ще дойдат да ви спасят. ..... Надявам се да сте доволни че играете по тяхна свирка.

    Коментиран от #7

  • 7 Гост

    6 5 Отговор

    До коментар #6 от "ЕВРО НЮЗ":

    Бате там такава карантина има като никъде по света! Тука в Бг ако беше тала още миналата година зимата щяхме да питаме къде сер@т гладните така че не ги хвали много много!
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 САЩ

    10 1 Отговор
    Ама те там в САЩ нали са най умни? Защо водят класацията по умрели?
  • 10 Освен това яко ваксинират с 5 вида

    3 7 Отговор

    До коментар #2 от "Много просто":

    техни ваксини. И никой не се прави на умен и не протестира.

    Коментиран от #11

  • 11 Ами

    9 4 Отговор

    До коментар #10 от "Освен това яко ваксинират с 5 вида":

    Заминавай в Китай да ти набодат и на теб от петте ваксини. Не ми давайте за пример китайците, защото няма по-голям експеримент в света в момента. Когато заменяш свобода за сигурност, накрая губиш и двете!

    Коментиран от #12

  • 12 То защото ничий пример не искате

    2 2 Отговор

    До коментар #11 от "Ами":

    сме "цъфнали и вързали". На едно от първите места по смъртност в света на хора с ковид усложнения. И като общ брой починали на милион души и като ситуация в момента. Хем сме най-зле, хем вечно сме "най-умни" и акъл не щем, а само пари, но за съжаление, никой от ЕС няма да се навие да ни плаща за проявената глупост.