Last news in Fakti

28 Октомври, 2021 14:00 1 759 17

Спешно! Дания изпрати лекари и сестри да помагат в Румъния с тежко болни пациенти от COVID-19

  • дания-
  • румъния-
  • пандемия-
  • коронавирус

Специализираният персонал е предназначен предимно за тежко и критично болни пациенти с COVID-19, които са интубирани или механично вентилирани в интензивно отделение или се нуждаят от кислород

Спешно! Дания изпрати лекари и сестри да помагат в Румъния с тежко болни пациенти от COVID-19 - 1
Снимка: shutterstock

Екип от трима лекари и шест медицински сестри от Дания пристигнаха в Румъния в сряда вечерта, ще помагат на румънски лекари при случаи на тежко болни пациенти от COVID-19, съобщават румънските медии.

"По искане на Румъния за медицинска помощ по Европейския механизъм за гражданска защита, екип от трима лекари и шест медицински сестри от Дания ще осъществи през следващите дни доброволна хуманитарна мисия в подкрепа на румънските здравни работници в кризата в здравеопазването", коментира румънският отдел за извънредни ситуации (DSU) в изявление за пресата.

Работейки заедно с датския медицински екип, ще има служители от Датската агенция за управление на извънредни ситуации.

DSU допълва, че помощта, предоставена от специализирания персонал от Дания, е предназначена предимно за тежко и критично болни пациенти с COVID-19, които са интубирани или механично вентилирани в интензивно отделение или се нуждаят от кислород, приети в Националния институт по инфекциозни заболявания "Доктор Матей Балс" в Букурещ.

"Европейската солидарност, материализирана в реални действия за подкрепа на всички страни, засегнати от различни извънредни ситуации, бе и продължава да бъде предварителната стъпка към това, което наричаме в управлението на извънредни ситуации връщане към нормалното състояние. Съвместните усилия на целия екип, както на датския, така и на румънския екип, са значителни, като основната мисия е да се спасят възможно най-много животи. Искаме да благодарим на Европейската комисия, Координационния център за спешно реагиране (ERCC) на Европейската комисия и Дания за тяхната подкрепа в борбата с последиците от вируса SARS-CoV-2", се казва в съобщението на DSU.


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 провинциалист

    8 9 Отговор
    Пратили 9 човека... да се смея ли, да плача ли...

    Коментиран от #3, #5, #14, #16

  • 2 ррйрт

    15 13 Отговор
    говорих с румънец който е бил болен от корона,в германиа точно за 2 дена в болница там са го изписали без проблем бил е на системи и са му казали вакксина да не си бие никога!
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 не учуден

    7 9 Отговор
    Тримата доктори ще спасят Румъния.

    Коментиран от #7

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Вуте

    4 3 Отговор
    Оти не пратат лекари и сестри и у Б-я????

    Коментиран от #17

  • 7 asd

    11 7 Отговор

    До коментар #4 от "не учуден":

    Без проблем само 3-ма ще спасят десетки болни.
    Но забравихме че за вас слабоумните орки само собствения им одрищян животец има някаква стойност.
  • 8 Псевдоним

    7 8 Отговор
    Туй са рекламни трикове, а не солидарна помощ.

    Коментиран от #9

  • 9 Не само

    7 3 Отговор

    До коментар #8 от "Псевдоним":

    че е солидарна помощ , но е и безвъзмездна ! Респект за което !
  • 10 9999

    8 11 Отговор
    Е ЩЕ ПРЕБОРЯТ "ПАНДЕМИЯТА" ТИЯ ТРИМАТА! ВСИЧКО Е ЗА ПАРЛАМА, НЕ ГО ЗАБРАВЯЙТЕ! ЩЕ НИ ОБЛЪЧВАТ ДЕНОНОЩНО С ТАКИВА СТРАШНИ НОВИНИ, ДОКАТО КЛЕКНЕМ И СЕ ПОДЧИНИМ, ИЛИ ДОКАТО....ГИ ИЗМЕТЕМ!
  • 11 Интересно

    8 7 Отговор
    на 60 милиона дхржава тези 3 лекари и 6 мед сестри в ролята на Фигаро тук Фигаро там ли ще го и играят? Какви са тези глупости, тя Румъния да не само Букурещ?
  • 12 Мрън

    5 3 Отговор
    Първо-Румъния е много далеч от 60 милиона . Около 19 мил. Души е . Второ-ако са се научили да спасяват тежко болните , интубирани или вентилирани пациенти , са напълно достатъчни да покажат и обичат румънския персонал , как да се оправя с това . Тук освен хейтъри , няма ли нормални и мислещи хора ?

    Коментиран от #13, #15

  • 13 една българка

    3 0 Отговор

    До коментар #12 от "Мрън":

    Почти няма! Не знам, но мен вече ме е срам, че съм българка ... Народът явно масово оскотя и оглупя, стадо с промити мозъци, дето само го вълнува какво ще плюска и пие и чака команди от чалга звезди и Фейса!
  • 14 Палачи дете

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "провинциалист":

    баща ти е виновен!
  • 15 От какъв зор

    1 1 Отговор

    До коментар #12 от "Мрън":

    ше спасяват държава, която е в Европа и има достатъчно ваксини за всички, като и Дания? И тая датска кралица с какъв акъл си праща поданиците да спасяват невнятни хорица, не знам ...
  • 16 А ти какво искаш? Хиляди доброволци

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "провинциалист":

    от Дания да ходят да лекуват безвъзмездно над 1800-те румънци в интензивните отделения в Румъния ли? Защото не са пожелали да се ваксинират със същите ваксини, с които са ваксинирани 90%от датчаните. Хайде стига! Никой не е длъжен даже нищо да прави. Все ще спасят няколко души. И това е нещо. Още повече, че не са изморени и изтощени, понеже болниците в Дания не са пълни. За разлика от тези в пълните с антиваксъри държави.
  • 17 Защото още не сме поискали

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "Вуте":

    помощ от ЕС.