Last news in Fakti

1 Ноември, 2021 08:29 2 324 19

Избират фирмите, които ще доставят щадящите тестове за ученици

  • избират-
  • тестове-
  • щадящи-
  • ученици

Поръчката е за до 400 000 теста

Избират фирмите, които ще доставят щадящите тестове за ученици - 1
Илюстративна снимка БГНЕС

Днес стават ясно с кои фирми държавата ще сключи договор за доставка на щадящи тестове за учениците. Поръчката е за до 400 000 теста, които да се изпълняват с проби от слюнка. В събота в Министерството на здравеопазването бяха отворени 28 оферти на компании. Едно от условията е да осигурят доставките до 3 дни след след сключване на договора съобщават от Нова телевизия.
Тестовете са предназначени за учениците от 1 до 4 клас. Целта е по-бързо да се върнат в клас. Родителите, които не са съгласни децата им да бъдат тествани, ще могат да ги оставят да учат дистанционно. Кабинетът вече отпусна 13 милиона лева, с които да се купят над милион и 600 хиляди тестове.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 КОВИД ГЕНОЦИД -> КЛИМАТИЧНА ДИСТОПИЯ

    14 0 Отговор
    Отдавна са избрани. Става дума за Глобално ниво.
  • 2 др Гей Билтс

    13 0 Отговор
    Бе избират, като всичко останало е предварително избрано. Фирма с 1 седмица история, 1 служител и 100лв капитал - Булгар Тест, Булгар Цвет, Булгар Пунтамара. Не си давайте децата на етил изопропила, че няма да дочкате уцнуци. Оня Бащицата вече си е опекал питката, неговите стадящи тестове няма да правят.
  • 3 Псевдоним

    11 0 Отговор
    Никакви тестове за децата, иначе Денков ще яде бой!

    Коментиран от #6

  • 4 йхгъъй

    10 0 Отговор
    А колко от родителите се съгласиха? Или ние първо да похарчим парата, пък после ще му мислим, като видим че родителите не са съгласни.
  • 5 бай онзи

    9 1 Отговор
    НА БОТОКСА И НА ТИЯ ПОКРАЙ НЕГО СА ФИРМИТЕ.ГЕРБАВА СХЕМА ЗА ЛАПАНЕ И УСВОЯВАНЕ НА ЕВРО СРЕДСТВА.ДАЙТЕ И НА ОНИЯ ДА СИ ОПРАВЯТ ОФИСА И ДА СИ КУПЯТ ПРАШКИ ЧЕ ВЧЕРА СА ИМ ГИ СКЪСАЛИ.
  • 6 страх

    10 1 Отговор

    До коментар #3 от "Псевдоним":

    В подлезчето гледаше като гърмян заек. Досущ като 2013г Плюнчо окачен на пикапа, кога го клати тълпата.
  • 7 баба Злата

    7 1 Отговор
    Ама то и така ли можело да се провеждат държавни поръчки!?
    Не го казвайте на Бойко, че пак ще вдигне кръвно или ще скъса менискус!
  • 8 7555

    8 1 Отговор
    Пак не разбрах, като ги тествате, какво постигате?
    Опасност на здравите да се заразят от ваксинираните преносители???
  • 9 ⚜️Просветен⚜️

    10 0 Отговор
    А не трябваше ли първо да питат родителите дали са съгласни ? Ако никой родител не желае , какво ще ги правим тия боклуци? Ще ги складираме при милионите дози на Астра ли? Мъпети !!!
  • 10 русенец

    11 1 Отговор
    Когато купувахме Фъ 16 държавата директно водеше преговорите. Какъв е проблема един не много затънал в работа чиновник на някое министерство да завърти няколко телефона да няколко фирми, произвеждащи тестове и да поиска оферти? Защо всеки държавен харч трябва да го прекарваме през фирмата на някой?

    Коментиран от #14

  • 11 ⚜️Просветен⚜️

    10 0 Отговор
    Ако тези тестове са щадящи , то другите безпощадни ли са?
  • 12 МДААА

    10 2 Отговор
    Заглавие в мед издание в САЩ:
    Установено е, че Covid „бързи тестове“ съдържат химикал- етиленов оксид, причиняващ рак, използван за медицинска стерилизация
  • 13 И ОЩЕ

    8 1 Отговор
    Синдикална група, наречена Isotita (Равенство), която представлява работниците в публичния сектор, призовава за спиране на употребата на „бързи тестове“ за коронавирус, след като беше открито, че тампоните съдържат етиленов оксид, токсично вещество.

    Базираният в Кипър синдикат казва, че настоящите изисквания, изискващи тестване на всеки 72 часа, трябва да бъдат незабавно прекратени, за да се защити здравето на работниците, които постоянно са изложени на токсина.

    Европейската агенция по химикали (ECA) казва, че етиленовият оксид, който се използва за покриване и стерилизиране както на измамните PCR, така и на бързите тестове за китайския вирус, е токсичен, мутагенен и канцерогенен при вдишване.
  • 14 Госあ

    4 0 Отговор

    До коментар #10 от "русенец":

    Е, защо ? Предполагам това е риторичен въпрос 😂
  • 15 Госあ

    3 1 Отговор
    Обучението също както и ваксинирането трябва да бъде пожелателно. Полуграмотни малоумници не само че са безполезни, но и вредни за обществото. Може да се види по множеството коментари на секви експерти във форума. Всъщност, тези които са просветени, че тестовете ще причинят рак на домочадието им имат избор да си го държат вкъщи, а би трябвало да имат и избор изобщо да прекратят обучението им в училище

    Коментиран от #18

  • 16 да им се ненарадваш

    6 0 Отговор
    Всъщност схемата не е лоша. Първо ще платят на някоя неслучайно избрана фирма тестовете с държавни пари, а после като се окаже, че застояват и никой не ги иска, ще ги продадат на безценица на някоя държава, която би ги взела. Така едни пари отиват у фирмата на некой, а после даже част от парите се връщат, за да може да бъдат повторно откраднати.
  • 17 ЦК на ГЕРБ

    5 0 Отговор
    Новата далавера на ,,Новите,,! Да припечелят някой лев техните хора
  • 18 Тато из Правец

    1 1 Отговор

    До коментар #15 от "Госあ":

    Язе и без ,, обучение,, ви разказах играта 45 години!! Бухахахааааааа 🇧🇬
  • 19 защо харчат безумни пари

    5 0 Отговор
    И тези тестове няма да са ни полезни. Само помислете, в колко часа трябва да отиват учениците в училище, за да има време до първия час , да бъдат направени тестовете. За всеки тест трябват няколко минути. И къде ще стоят децата - на двора?, в стаята ?, къде ?. Ако са в стаята, тестването се обезсмисля - там ще са и потенциално болните. А при плюенето, колкото и дискретно да
    е, се отделят аерозоли. 25 деца ще плюят в затворено помещение, лудост. И кой ще взема пробите? Учителите не са медицински лица, и не стига, че цял ден са с деца, за които не се знае здрави ли са, но и ще трябва да дишат аерозолите, съвсем отблизо. Трябват стотици мед.сестри, за да се свърши тази работа. Ако са на двора, това е почти час - децата ще "умрат" от студ. И после как ще се унищожат тези ползвани вече тестове?
    Абе имат ли връзка с главния мозък тези политици. Но истината е, че това са милиони левове, които ще влязат в някой джоб.