Last news in Fakti

17 Февруари, 2023 16:16 1 088 2

ВМА отваря врати за над 400 ученици от София

  • вма-
  • линейка-
  • ученици

Зрелостниците ще се срещнат с началника на ВМА генерал-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски

ВМА отваря врати за над 400 ученици от София - 1
Снимка: БГНЕС

Над 400 ученици от повече от десет училища от София и региона ще се включат в Дните на отворени врати за кариерно развитие във Военномедицинска академия (ВМА). Това съобщиха от пресцентъра на лечебното заведение.

Инициативата, която цели да представи възможностите за обучение и реализация по специалности „Военен лекар“ и „Военна медицинска сестра“, ще се проведе в рамките на три дни – 20, 21 и 22 февруари 2023 г., от 10:00 часа.

Зрелостниците ще се срещнат с началника на ВМА генерал-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски, с когото ще разговарят за ролята на военните лекари и за уроците от мисиите зад граница.

Участниците ще имат възможност и да се запознаят отвътре с материалната база и оборудването на болницата, а лекари от ВМА ще отговарят на въпроси, свързани с работата,

На 16 февруари ВМА обяви прием на кандидати за обучение по професия „Парамедик”, специалност „Транспортиране на пострадали и болни хора, оказване на първа помощ и асистиране в спешни отделения”. Десет души ще имат възможност да се обучават във втория випуск парамедици, които ще бъдат подготвени от екипите на ВМА.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ВМА да си оправи лабораторията !

    0 0 Отговор
    Канабис 14.5% амфетамини 23.2% метаамфетамин 38.4% кокаин 87.1% опиати 65.9% бензодиазепини 36.4% грешно положителни
  • 2 чичо

    0 0 Отговор
    Моля, обяснете на кандидатите за специализацията "военен лекар", че само с квалификация "лекар" ще могат да работят като цивилни лекари; иначе ги чака закрепостяване в смрадливите военни поделения.