Last news in Fakti

1 Ноември, 2021 16:18 1 343 10

МЗ: От Делта варианта на COVID-19 заболяват повече хора до 19 години

  • коронавирус-
  • ковид-
  • ваксина

От министерството призовават хората да се ваксинират

МЗ: От Делта варианта на COVID-19 заболяват повече хора до 19 години - 1
Снимка: БГНЕС

При варианта Делта на COVID-19 се наблюдава значително повишаване на нивата на заболеваемост във възрастовата група до 19 години. Това съобщиха от пресслужбата на Министерството на здравеопазването. Одобрените от СЗО ваксини срещу COVID-19 са ефективни за предотвратяване на тежко протичане на инфекцията и смърт, включително и при заразяване с Делта варианта.

Делта е над 2 пъти по-заразен и по-бързо разпространяващ се в сравнение с досега известните варианти на инфекцията. Затова възрастните хора, тези с хронични и придружаващи заболявания, неваксинираните и лицата, които не спазват общите противоепидемични мерки, са по-податливи на заразяване. При тях значително се повишава и рискът от тежко протичане на заболяването.

Колкото по-висока е степента на предаване, толкова по-висок е рискът от заразяване със SARS-CoV-2 на обществени места със струпване на много хора. За предпазване от заразяване е необходимо да се избягват места с концентрация на много хора, както и да се спазва физическа дистанция от 1.5 м., да се носи защитна маска за лице на публични места, където има общностно разпространение и физическото дистанциране е невъзможно, припомниха то пресслужбата.

Други мерки, които е необходимо да се вземат, са проветряване на помещенията в дома и на работното място, миене на ръцете си със сапун и вода или използване на дезинфектант за ръце на спиртна основа.

От МЗ отново призоваха хората да се ваксинират.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 др Гей Билтс

    19 3 Отговор
    Странно как всеки следващ щам играе по сценария на СЗО.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 COVID 19 е модифициран Вирус

    8 1 Отговор
    Както и ВАКСИНИТЕ по подобие но ОМП - Оръжие за Масово Поразяване ! Масово унищожаване на Населението е средство за решаване на Икономически и Политически КРИЗИ , предизвиквани и съпровождащи КАПИТАЛИЗМА ! По този хибриден начин се водят днес войните.
  • 4 Памперс Панц

    9 2 Отговор
    Каква делта бе алооооу, нормалните хора вече са на Делта+ с двойно по-голям екран и три камери от едната страна само
  • 5 Рошко

    8 2 Отговор
    Най много заболяват тез гледат новини, аман
  • 6 незнайко

    8 0 Отговор
    С ваксините се цели промяна на генома в човешкия организъм, което ще се случи напред във времето !!! Каква е целта ще разберем, но ще е КЪСНО !!!

    Коментиран от #8

  • 7 👨👩👨👩👨👩👨👨👩👧👴👵👧👵👴👩

    0 0 Отговор
    💉💉💉💉💉💉💉💉💉💉💉💉💉
  • 8 СЛЕД КАТО ВЪТРЕ ИМА ХИВ

    6 1 Отговор

    До коментар #6 от "незнайко":

    КАКВО ОЧАКВАШ ДА СЕ СЛУЧИ.....2023 ГОДИНА ША СТАНЕ ЯСНО КВО СА ПОСЯЛИ.ЗАТВА И БЪРЗАТ ПОВЕЧЕ ДА НАЖИЛЯТ ЩОТ 2023 ИСТИНАТА ША ЯСНА И ЗА ЖИВИ И ЗА НЕЖИВИ....

    Коментиран от #9, #10

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Ти как

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "СЛЕД КАТО ВЪТРЕ ИМА ХИВ":

    разбра, че вътре има хив?