Last news in Fakti

4 Ноември, 2021 20:50 1 827 9

Рекорд: 1902-ма пациенти с COVID в интензивни в Румъния

  • румъния-
  • коронавирус-
  • ваксина-
  • пандемия

За нарушения на мерките за превенция и борба с последиците от пандемията, румънската полиция и жандармерията са наложили на 3 ноември 3286 глоби на стойност 637 200 леи

Рекорд: 1902-ма пациенти с COVID в интензивни в Румъния - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Рекорден брой пациенти с COVID-19 са лекувани в интензивни отделения в болници в Румъния, съобщава телевизия Диджи 24, цитирана от БТА. Под интензивни медицински грижи към днешна дата са 1902 заразени с новия коронавирус, а общият брой на хоспитализираните е 19 316.

Новите случаи на COVID-19 за денонощието са 8971 от направени 58 000 теста. С диагноза COVID-19 са починали 489 души.

До днес на територията на Румъния са били потвърдени 1 685 264 случая на заразяване, от които 8910 са повторно заразени хора, които са дали положителен резултат на тест над 180 дни след първото потвърждение. Излекувани са общо 1 453 774 души.

От диагностицираните през последните 24 часа 8971 души, 125 са се заразили за втори път в период от над 180 дни след първия положителен резултат.

Жертвите на пандемията в Румъния до днес са 49 604.

От починалите 489 души, 455 са имали придружаващи заболявания, 7 не са имали такива, а за 27 пациенти не е имало информация за придружаващи заболявания до момента. Петдесет и пет смъртни случая са настъпили в предишен период, но са включени в системата през последното денонощие.

Сред починалите 489 души, 440 не са били ваксинирани, а 49 са имали поставена ваксина. Ваксинираните жертви на ковид са от възрастовата група 40-49 години и над 80 години. Четиридесет и осем от тях са имали придружаващи заболявания.

От хоспитализираните 19 316 пациенти с коронавирус 362 са непълнолетни, като 33 деца са в интензивни отделения.

За нарушения на мерките за превенция и борба с последиците от пандемията, румънската полиция и жандармерията са наложили на 3 ноември 3286 глоби на стойност 637 200 леи.

Образувани са и пет наказателни дела за възпрепятстване на борбата с болестите.


Поставете оценка:
Оценка 1.6 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сър

    0 4 Отговор
    Идеално, значи потенциално 1900 хрантутници по-малко
  • 2 Хотелиер

    3 4 Отговор
    Те тия всичките беха на Слънчака.
  • 3 Анонимен

    4 0 Отговор
    За БГ няма толкова подробна информация.
  • 4 Майна

    5 1 Отговор
    От ЗАСЕДАНИЕТО НА ЕВРОПАРЛАМЕНТА:,,Румънският политик каза, че налагането на зелен сертификат на евродепутатите ще представлява още по-голяма заплаха за демокрацията, тъй като тези, които се противопоставят, вече няма да могат да влязат в парламента, за да изразят своята опозиция.

    Той изрази съчувствие към „многото членове на персонала“, които се свързаха с него анонимно, за да изразят притесненията си и страха си да не загубят работата си.

    „Те не са направили нищо лошо“, каза той, наричайки ситуацията „абсурдна“.
  • 5 НЕваксиниран

    5 4 Отговор
    Caмo кaтo видях, чe вaкcинитe ce прeвoзвaт в бaничaркa нa крeнвирши Caчи и чe ce cъхрaнявaт в 300 гoдишeн хлaдилник Зил... тaя миcъл oщe мe държи...
  • 6 Мда

    4 1 Отговор
    Лоша здравна система, както и в България. Факт...
  • 7 Майна

    3 2 Отговор
    РУМЪНСКИЯТ ДЕПУТАТ В ЕРОПАРЛАМЕНТА :,,Когато Терхес говори, той цитира член 46 от оригиналния регламент за цифров зелен сертификат, който гарантира основните права на гражданите на ЕС, „включително правото на зачитане на личния и семейния живот, правото на защита на личните данни, правото на равенство пред закона и недискриминация, право на свободно движение...”

    „Това беше посочено в този регламент“, каза Терхес.

    „Ако погледнем сега, няколко месеца след като този зелен сертификат беше наложен в Европейския съюз, виждаме точно обратното“, добави той.

    „Всички тези права, които уж трябваше да бъдат защитени от този регламент, са нарушени в момента. Хората вече не могат да работят и живеят под заплахата да загубят работата и препитанието си, ако нямат този сертификат. Това ли е типът Европейски съюз, който искаме да изградим, който искаме да приемем?”

    Терхес намекна за тоталитарното минало на Румъния, когато отбеляза, че това е първият път, когато страната му вижда протести за свобода след падането на комунизма през 1989 г.

    Коментиран от #9

  • 8 ИНФО

    3 0 Отговор
    Според статистически данни населението на Румъния е около 19 млн., та сами съпоставете изнесените данни.
  • 9 ЧАУШЕСКУ СЕ ЦЕЛУВА С ХОНЕКЕР💏

    0 2 Отговор

    До коментар #7 от "Майна":

    ТИ ОТ ДАЧИЯ „СОЛЕНЦА” ИЛИ ОТ ДАЧИЯ „ЗАДРЪСТЕН” ГИ ПИШЕШ ТИЯ МАМАЛИГИ,А