Last news in Fakti

5 Ноември, 2021 09:26 1 638 13

Болниците в Румъния се задъхват, медици дават кислород на пациенти в колите им

  • румъния-
  • коронавирус-
  • пандемия-
  • ваксина

Здравната система на северната ни съседка е в колапс и страната е принудена да изпраща тежко болни пациенти с коронавирус на лечение в чужбина

Болниците в Румъния се задъхват, медици дават кислород на пациенти в колите им - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Болниците в Румъния вече са препълнени с пациенти с коронавирусна инфекция и се налага медиците да изнасят кислород за обдишване на болни, чакащи край лечебните заведения, съобщи БНТ.

Такъв е случаят с окръжната болница в източния румънски град Бузъу, където медиците действат като във военни условия - нуждаещи се от пациенти кислород го получават на двора, в колите си.

Някои от хората са се лекували у дома и са пристигнали в болницата, когато вече не са били способни да дишат без помощ.

"Майка ми от вчера е на кислород. Нощувахме в колата и вече нямаме бензин. Шест дни я лекувах я у дома. Тя беше упорита, а сега съжалява, че не се ваксинира." - споделя дъщерята на една от пациентките.

В Румъния са ваксинирани едва 36,5% от цялото население. Темпът на ваксиниране се увеличи, след като в края на октомври беше отчетен най-високият дневен брой смъртни случаи от началото на пандемията.

Над 19 700 заразени с коронавируса се лекуват в болница. В интензивните отделения вече няма свободни легла.

Само за последното денонощие новозаразените в страната са почти 10 200.

Здравната система на северната ни съседка се задъхва и страната е принудена да изпраща тежко болни пациенти с коронавирус на лечение в чужбина.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сектата на Ковид

    31 24 Отговор
    Такива пари се харчат за тази измама, че после глада ще е реален! Може да лъжеш, че е заразен, но не може да лъжеш че е нахранен

    Коментиран от #2, #4, #7

  • 2 Жоро

    23 33 Отговор

    До коментар #1 от "Сектата на Ковид":

    Харчат се пари, пък ваксините безплатни .. измама пък предпазава хората и смъртоността намалява с 95%.. Българин .. ама не особено интелигентен човек ..
  • 3 русенец

    12 20 Отговор
    А българските пациенти си мрат из коридорите на болниците и никой не им обръща внимание.
  • 4 Раданч Татлъту

    18 4 Отговор

    До коментар #1 от "Сектата на Ковид":

    Нема да има глад!Цукльо ни прави Метавселена и там ша ядем виртуални кюфтета!🤡🥳👍
  • 5 ИЛОН МЪСК С КОЛА НА БАТЕРИЯ НИКОПОЛ 9V

    8 4 Отговор
    ДА ВЪВЕДАТ ДОБРА ПРАКТИКА ОТ ЕДНАТА СТРАНА НА АВТОМОБИЛА СЕ ПОСТАВЯ КИСЛОРОДНА БУТИЛКА,А ОТ ДРУГАТА СРАНА ЕЛ.ЗАРЯДНО —ДВЕ В ЕДНО☝
  • 6 Си ган

    8 17 Отговор
    Къде е тоя галош Коста Копейкин да прочете, че ми вдигна кръвното тази сутрин..цървул с цървул..
  • 7 Радев

    12 10 Отговор

    До коментар #1 от "Сектата на Ковид":

    Казваш измама е всичко и няма коронавирус, а тези дето ходят с колите си пред болниците в Румъния го правят ей така за кеф да си дишат кислород от бутилка.

    Коментиран от #12

  • 8 Летописец

    5 4 Отговор
    Годината е ОЩЕ 2010 :

    " Пари няма и няма да има...
    Румъния е онази страна в ЕС, в която държавата харчи най-малко за здравната система.!!!!! Лекарите и останалият персонал получават мизерни заплати, пациентите плащат подкупи, за да бъдат лекувани. Десетки хиляди лекари са се отправили на Запад, мнозина от тях - към Германия." 2010 !!!!! Някои са се предоверили на частното здравеопазване. Доката след Обединението в Западна Германия започнаха да откриват обществени поликлиники, каквито имаше в Източна.
  • 9 Те ви унищожиха болниците

    14 0 Отговор
    Понните, че във всяко градче имаше болница и лекари. Аз съм от пернишко и помня болниците в Трън, Брезник и Радомир, които сега са безлюдни гробници. През 95-та година цялото военно поделение в Брезник ни хвана дузинтерия. Ииии болницата в градчето успя да поеме 120 човека на системи без проблем за един ден време и ни лекуваха цяла седмица.
  • 10 Хахахахах

    1 8 Отговор
    Малко ви е, мамалигарчета гадни
  • 11 Edsfd

    5 2 Отговор
    Аууу, колко драматично.
  • 12 Бучо

    3 1 Отговор

    До коментар #7 от "Радев":

    Той е хипнотизиран . Остави го да си чете комиксите
  • 13 примати

    2 3 Отговор
    Преди два дни и Путин нареди на военните да строят нови помещения за болни от ковид , и каза че в Русия досега такова нещо не се е случвало. Тая откачалка копейкин не чете ли поне нещата които неговия любимец говори. Отговора е че родните русофили са явно много по-некомпетентни дори и от руските власти. Това което се случва в момента в Румъния ще дойде много скоро и в България и в Русия защото корона вируса е пуснал много много солидни пипала точно заради такива като копейкин. Тези примати които не разбират неща от елементарен характер , резултат от тоталитарните режими в Източна Европа и най-вече СССР , сега със своята първобитщина са напълно в състояние да го върнат на същата тази Източна Европа и най-вече Русия.