Last news in Fakti

5 Ноември, 2021 13:25 2 963 11

СЗО отправи критики към производителите на COVID ваксини

  • световна здравна организация-
  • ваксина-
  • коронавирус-
  • пандемия-
  • тедрос гебрейесус

Регионалният директор на здравната организация Ханс Клуге предупреждава, че Европа отново е епицентър на пандемията, а процентът на хоспитализация е по-висок в страни с по-ниски нива на ваксинация

СЗО отправи критики към производителите на COVID ваксини - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Генералният директор на Световната здравна организация подложи на остра критика производителите на ваксини срещу Covid-19.

Тедрос Аданом Гебрейесус ги обвини, че преследват печалби, докато по-бедните страни се мъчат да наваксат с ваксинацията. Той настоява приоритет да бъде програмата КОВАКС, а не „печалбата на акционерите“.

В същото време регионалният директор на здравната организация Ханс Клуге предупреждава, че Европа отново е епицентър на пандемията, а процентът на хоспитализация е по-висок в страни с по-ниски нива на ваксинация.

В Германия политиците обсъждат строги наказания за представяне на фалшив зелен сертификат.

Притежаването на такъв документ ще се наказва като особено тежко престъпление. ХДС призовава за бърза промяна в законодателството и са готови с проект, който ще вкарат в пленарната зала идната седмица.

В САЩ администрацията на президента Джо Байдън даде 2 месеца срок на компаниите и фирмите с над 100 служители да въведат режим на ваксиниране или тестване.

От 4 януари идната година служителите, които не са имунизирани, ще трябва да представят отрицателен тест веднъж седмично. При нарушения глобата за фирмите ще е минимум 14 000 долара.


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    25 2 Отговор
    100% от ваксините са предназначени за 90% от бялата раса. Това ако не е тенденциозност, е то аз не знам какво е.

    Коментиран от #6, #7

  • 2 Рошко

    16 4 Отговор
    Който го е страх да си бие, аз имам възможност безплатна е но пак няма си бия

    Коментиран от #4

  • 3 ????

    19 1 Отговор
    Ама това СЗО Африка за нищо я няма! Какво се е в зряла в Европа? Да кажат какви са данните от Африка заболели, ваксинирани, умрели? Все имат и що годе нормални държави с някакво здравеопазване, та и там да видим работят ли ваксините?
  • 4 2585

    2 15 Отговор

    До коментар #2 от "Рошко":

    Скоро няма да имаш възможност никаква да си биеш!
  • 5 Черна котка

    15 1 Отговор
    Как се доказва кой сертификат е истински и кой не? То реално всички са истински, просто не са те боднали....и как ще разберат дали си се боднал?

    Коментиран от #10

  • 6 рррррр

    12 0 Отговор

    До коментар #1 от "честен ционист":

    пролетарии от всички страно съединявайте се, а?
  • 7 ????

    8 0 Отговор

    До коментар #1 от "честен ционист":

    Точно се интересувах от Африка, ти като си толкоз честен цеонист да кажеш как стоят нещата, или гейтс ги обгрижват тях, че ни заразени, ни болни, за умрели да не говорим.

    Коментиран от #9

  • 8 Искам да попитам ГеЙбрериус:

    15 0 Отговор
    Животът на белите има ли значение?!? 🤔
  • 9 Черна котка

    12 0 Отговор

    До коментар #7 от "????":

    В Африка има няма 5% ваксинирани
  • 10 Ами по

    1 13 Отговор

    До коментар #5 от "Черна котка":

    тези, които са ваксиниран на лечение в болница, поставени на кислород, интубирати и изкарани с чувал. Няма скрито покрито. Тези с фаршиният сертификат, лъжат себе си, а накрая, като хитрата сврака.
  • 11 И какво

    17 2 Отговор
    излиза? Въпреки фактите, че където има най - много набодени, има бум на заболяванията, то да намалят цената на отровата, та да могат и по - бедните да се набодат. Борбата не е да се види от къде идва истинският проблем, а да се продължи набождането и да се борят с фалшивите зелени карти!??? Е това ако не е връх на наглостта на престъпниците, не знам!!! Борбата е на живот и смърт - обикновените хора срещу 1% самозабравили се престъпници паразити, самообявили се за елит, чиято цел е да ни редуцират, а останалите живи да поробят тотално. По - вредни от тях са продалите се политици.