Last news in Fakti

8 Ноември, 2021 10:56 5 202 15

Задължителният витамин при боледуване от COVID-19

  • витамин c-
  • витамини-
  • коронавирус-
  • covid-19

Клинични проучвания затвърждават нуждата от витамин C на боледуващите от COVID-19

Задължителният витамин при боледуване от COVID-19 - 1
Снимка: Shutterstock

Медицински експерти посочиха, че ако витамин С се инжектира интравенозно, то по този начин можете бързо да увеличите нивото на кислород в кръвта. Това ще има положителен ефект върху цялото тяло и ще неутрализира възпалителния процес, пише zdrave.to.

Съответно, времето за лечение ще продължи значително по-кратко. Тази хипотеза е потвърдена от множество клинични проучвания.

Експерти от Ухан установиха, че в сравнение с плацебото, витамин С може да ускори лечението с почти 70%. Всеки ден трябва да приемате 6-24 грама витамин, но със специални добавки, а не в чист вид.

Както показват статистическите данни, по време на хоспитализация пациентите с коронавирус страдат от сериозен недостиг на витамин С.

Освен това се диагностицира скорбут при всеки болен. Дори ако по време на лечението лекарите използват витамин С, след изписването една четвърт от пациентите отново се сблъскват със скорбут.

Ето защо се препоръчва този витамин да се приема дори след изписване на пациента от болницата.

Допълнителни проучвания показват също, че ако се използва процедурата за интравенозно приложение на витамин С, в болница само при една трета от пациентите с коронавирус получават някакво усложнение.

Експертите отбелязват, че подобни заключения са предварителни, така че трябва да се разглеждат изключително внимателно.

Разбира се, използването на този метод на лечение показва положителен ефект, но все пак най-надеждният начин за избягване на тежка форма на коронавирус е превенцията в лицето на навременната ваксинация.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 📌🇧🇬

    3 1 Отговор
    📌🇧🇬🏴‍☠️Е Витамин-D, още по добре, Витамин-Д3, който се усвоява/абзорбира по лесно от организмът.📌🇧🇬🏴‍☠️Консултирайте се с Вашият Док. преди употребата на Витамин-Д, това е един от Витамините който се натрупва в “депа” в Черният Дроб и при прекомерна употреба може да бъде опасен за Вас.🏴‍☠️🇧🇬📌

    Коментиран от #14

  • 2 БАЙ Х@Й‼

    13 2 Отговор
    винЦЕ, сиренЦЕ, месЦЕ....
  • 3 др Гей Билтс

    19 2 Отговор
    Аз преборих Ковида миналия декември за 5 дни с много вода, лека храна, Мукосолван и много псувни за Шайката. Никакъв витамин Ц и други вълшебни витамини не съм пил. В кревата главно и сутрин на терсата да събирам слънчеви лъчи, а отдолу ме дебнеха тия хрантутници от РЗИ да ме глобят ако наруша карантината.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 📌🇧🇬

    10 1 Отговор
    📌🇧🇬🏴‍☠️Витамин-С е Ок, за всяка простуда.🏴‍☠️📌
  • 6 БОБО

    9 4 Отговор
    Ковид причинява тромбози кръвосъсирване! Витамин Ц също във високи дози причинява кръвосъсирване!! По скоро при Ковид се пие по литър на ден Чай от Канела, тя разрежда кръвта и намалява кръвосъсирването!!
  • 7 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    5 2 Отговор
    Вкарайте витамин С венозно и чакайте Тромби....Проблемът на тежко болните са невъзможност на червени кръвни телца да пренасят кислорода до клетките на тялото...този проблем е породен от микротромби в малки кръвоносни съдове и особенно алвиолите на белия дроб с,които човек диша.там търсете как да противодействате на "НЕЩОТО"...С Приказки не става ,както и с витамин С!
  • 8 по-добре късно...

    1 0 Отговор
    Въх, не думай! Това го приказвам вече почти година! Отнася се и за ваксинираните, обаче! И можете просто да си пиете витамин С, инжекциите са само ако някой е закъсал много. Иначе дозата, която са посочили е прилична за тези хора, които нямат недостиг на вит. С. За другите ще трябва повече.
  • 9 За сгъстяването

    4 1 Отговор
    Всички сме чували, че вит. С сгъстява кръвта. Но ако ти липсва този витамин и започнеш да си го набавяш няма да сгъсти кръвта, защото ще се използва по предназначение. А при всякакви настинки и вируси този витамин се изразходва много бързо и настъпва недостиг. Съответно при условията на недостиг тялото не може да се справи с болестта. Затова при боледуване не е проблем да се приемат високи дози вит. С.
  • 10 123

    3 1 Отговор
    Ковида е обикновен грип.

    Коментиран от #11

  • 11 др Гей Билтс

    4 0 Отговор

    До коментар #10 от "123":

    Не е ГРИП, дори и болките в гъраба и гръдния кош са само поради пневмонията и възпалението на нервите. Прилича на отравяне с пестицид, поради дългия инкубационен период. Затова много хора ги засяга и в отделителнта сиситема, бъбреци и черен дроп.

    Коментиран от #12

  • 12 Дроб, а не дроп.

    1 0 Отговор

    До коментар #11 от "др Гей Билтс":

    Малко грамотност не би навредила.
  • 13 📌🇧🇬

    3 3 Отговор
    📌🏴‍☠️Болните от Ковид-19, би трябвало да знаят:🏴‍☠️Самолечението при Ковид-19 е вредно, и особено опасно!🏴‍☠️Потърсете помоща и съветите на вашият личен доктор🏴‍☠️📌
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 баахмааму

    0 0 Отговор
    Сега тези ли витамини закъсаха....ами лимоните