Last news in Fakti

13 Ноември, 2021 12:33 2 622 12

Строги мерки за супермаркетите в Гърция

  • гърция-
  • коронавирус-
  • ваксина-
  • пандемия

Мярката се въвежда, тъй като идеята за разрешаване на влизане на неваксинирани граждани в супермаркетите само с отрицателен бърз тест беше прекратена, поне за момента, тъй като беше счетено, че е трудна за изпълнение

Строги мерки за супермаркетите в Гърция - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

По-малко хора ще бъдат допускани в супермаркетите в Гърция от събота, съобщи "Та Неа".

Причината е връщането на рестриктивната мярка, която позволява един човек на 9 квадратни метра. Това става седмици, след като ограничението беше премахнато на 25 октомври.

До петък беше разрешено да има един човек на 2 кв.м. в супермаркетите.

Мярката се въвежда, тъй като идеята за разрешаване на влизане на неваксинирани граждани в супермаркетите само с отрицателен бърз тест беше прекратена, поне за момента, тъй като беше счетено, че е трудна за изпълнение.

Министърът на развитието Адонис Георгиадис заяви, че е обсъждана възможността неваксинирани граждани да влизат в супермаркетите с бърз тест, но има проблеми по отношение на прилагането му.

"Разбира се, че се разглежда, но има проблеми. Обсъдихме го и на срещата с премиера и президента", каза Адонис Георгиадис. "Има някои наши съграждани, които дори няма да направят бърз тест и не можем да ги лишим от достъп до основни стоки", добави министърът на развитието.


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 18 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 сж ут

    42 2 Отговор
    Така се получава когато населението се ваксинира. Слагат му въжето на врата. Хора не се инжектирайте защото ви чака ново робство много по-страшно и от турското

    Коментиран от #9, #12

  • 2 Верно ли

    29 2 Отговор
    Странно защо гърчолята още им се маят на техните управници...
  • 3 Очаквайте

    28 2 Отговор
    След като спряха храната на трезвомислещите хора, които не искат да се бодат с неефективни препарати, люлката на демокрацията Гърция им спря и водата. Следваща стъпка на загрижените политици е да им спрат и въздуха. Седмица след това същото ще се случи и на тези без трета доза, следва четвърта и т.н. докато накрая остане само Мицотакис с десет дози витамини и фалшив сертификат.
  • 4 Кики

    25 3 Отговор
    Крайно време е за глобално въстание
  • 5 Сашо

    25 2 Отговор
    Странно или не гърците известни с постоянните си протести срещу наглед дребни ограничения до момента мълчат срещу осезаемо отнемане на свободата им с безпрецедентни мерки и по брутален и насилствен начин?! Не обяснява ли това всичко за ПЛАНдемията или още има хора да вярват ,че правителствата са загрижени за здравето им?!
  • 6 нннн

    27 2 Отговор
    Идиотщина е да доказваш през ден, че си здрав. Същото важи и за насилственото ваксиниране. Българи, мислете като гласувате!
  • 7 Продължавайте

    21 1 Отговор
    да се набождате, мальаки! Колко може повече! И са кво? Отключ, заключ! Слушкайте и ще има още екстри. Виждат, че фатката работи. На онея им се услажда. Тъй де! Апетитът идва с яденето. Става като видеоигра. Само тръпката е по - голяма. На прав път сте, ама не за вас. Разликата не е много голяма.
  • 8 Hoho Boho

    14 3 Отговор
    Най-добре е неваксинираните въобще да не влизат и да не контактуват с ваксинирани, защото могат да се заразят..
  • 9 Бай ганю

    3 1 Отговор

    До коментар #1 от "сж ут":

    Тц, от българското по лошо нема щот под турско сме се въдили под турско се топим

    Коментиран от #10

  • 10 Бай ганю

    3 2 Отговор

    До коментар #9 от "Бай ганю":

    Под българско се топим имах предвид
  • 11 ГЛАСУВАЙТЕ срещу ковид мерките

    5 1 Отговор
    И тези са на 60% напълно набодени. Чудничко.
  • 12 udo

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "сж ут":

    Сладур,ти вярваш ли на това което пишеш?Ако да,значи положението наистина е безнадежно.