Last news in Fakti

13 Ноември, 2021 08:13 2 937 34

Протест в Хага срещу връщането на COVID ограничения

  • нидерландия-
  • протест-
  • коронавирус

Болниците предупреждават, че няма да се справят през зимата при настоящите условия

Протест в Хага срещу връщането на COVID ограничения - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Нидерландия се връща от днес към затягане на мерките за ограничаване разпространението на Covid-19 поне за три седмици заради нарастването на случаите на заразени с коронавирус, предаде АФП.

Баровете, ресторантите, кафенетата и супермаркетите ще затварят в 8 часа вечерта, а магазините, в които не се продават стоки от първа необходимост ще работят до 6 часа вечерта.

Прекратяват се публичните събития, а броят на гостите при домашни посещения няма да може да надхвърля четирима.

Училищата остават отворени, а хората ще могат да напускат домовете си безпрепятствено. Властите насърчават по възможност да се работи от вкъщи.

Правителството ще преразгледа наложените мерки отново на 3 декември.

Докато снощи траеше пресконференцията на премиера Марк Рюте, на която той обяви новите ограничения, около 200 души излязоха пред правителствени сградив Хага, замервайки с камъни полицията.

Органите на реда използваха водно оръдие, за да разпръснат протестиращите.

Случаите на Covid-19 се увеличиха, откакто правителството свали повечето ограничителни мерки на 25 септември, достигайки рекордните нива от над 16 000 в четвъртък и в петък.

Страната със 17 млн. души население е потвърдила 2,2 млн. случая на Covid-19 и 18 612 починали от началото на пандемията миналата година.

Болниците предупреждават, че няма да се справят през зимата при настоящите условия.

Ръстът на новозаразените идва, въпреки че 82% от нидерландците над 12-годишна възраст са напълно ваксинирани.

В интензивни отделения 69 на сто не са ваксинирани, но отслабващият ефект на ваксината, в частност при по-възрастните, се смята за причина за скокът на новите случаи.


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 24 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 тестове безкрай

    107 1 Отговор
    Що така бе, най-изрядната нация в европата пак хвана ковида ? Нещо първите дози се оказаха некачествени, вторите - също. Сега ко праим , сменяме иглата с по-дебела или шишенцето с нов етикет ?

    Коментиран от #9

  • 3 Активист на БКП

    96 1 Отговор
    Тия нали са ваксинирани??? Що така???
  • 4 Рошко

    87 0 Отговор
    Мисля днес да проверя, в колко статии колко пъти ще се спомене думата ковид мерки всксини заразени умрели
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 гадно

    95 1 Отговор
    Порочния кръг се затваря доката ваксинират последните първите трябва отново да ги бодат, музика за ушите на фармацефтичните лешояди.

    Коментиран от #28

  • 7 Хахаха

    110 0 Отговор
    С 82% набодени - локдаун и препълнени болници:) Новата опорка е: ще заживеем нормално при 110% ваксинирани:) Тази зима ще стане ясно европейците имат ли свободна воля или ЕС ще се върне към робовладелския строй.
  • 8 Зелен демократ

    70 1 Отговор
    При 108% ваксинирани ще се върнем към нормалното! Досега е достиган в различни неща максимум до 100% ,но си заслужава да ипитаме, с общи усилия ще успеем!
  • 9 РЕАЛИСТ

    1 75 Отговор

    До коментар #2 от "тестове безкрай":

    В края на статията се описват причините, но антиваксърите четете, както дявола чете евангелието.

    Коментиран от #11, #13

  • 10 Българин

    86 0 Отговор
    Наивните ваксъри си вярваха, че при 70% дозирани ще живеят свободно. Българите и беларусите се оказахме най-умни, с тази разлика, че Лукашенко не е марионетка на Брюксел и в Беларус няма и не е имало никакви ограничения. На всичко отгоре Беларус е единствената страна в Европа с положителен естествен прираст за 2020г., а според ковидарите трябваше яко да са измрели.

    Коментиран от #34

  • 11 Така е

    76 0 Отговор

    До коментар #9 от "РЕАЛИСТ":

    и според тези причини излиза, че ще живеем в локдаун вовеки веков. Разбира се ти като смирен роб нямаш нищо против.

    Коментиран от #17

  • 12 Дедо Пенс

    57 0 Отговор
    Евреите трябва да печелят!!! Това са пунта Мара ваксини! След 10 години ще направят,но дотогава евреите трябва да трупат пари 💰 Еврейска далавера...
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Въпрос

    59 1 Отговор
    Забравих, при колко % опитни мишки щяхме да преборим ковида и да заживеем нормално?
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Реалност

    77 0 Отговор
    Само за сведение: ноември миналата година холандците са имали по 4 - 5 000 заразени дневно при 0% ваксинирани, сега имат по 15 - 16 000, ваксините наистина работят, само че не в тази посока за която би трябвало
  • 17 РЕАЛИСТ

    1 55 Отговор

    До коментар #11 от "Така е":

    Векове са били нужни на човечеството да се раздели с чумата, а сега за някоя и друга година квичите. И тогава е имало мерки и карантина, но лечение е нямало.

    Коментиран от #19, #21, #24, #30

  • 18 Гост

    63 0 Отговор
    Как така болниците "няма" да се справят и затварят хора и бизнеси? Нали в ниската земя над 80 процента са набодени и го карат"леко" - само кашлица и сополи...
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Очаквайте

    55 1 Отговор
    Януари 2022 година - България изпраща медицински персонал и кислород в помощ на 100% ваксинираните Нидерландия, Германия, Австрия и Белгия. Български болници приемат пациенти с ковид и тромбози от Франция, Гърция и Израел. Редица африкански държави оказват помощ на пламналите от ковид Дания и Италия. Стотици хиляди с емболия, инфаркт и инсулт се транспортират от ЕС в болници в Танзания.

    Коментиран от #33

  • 21 СмЕх

    41 0 Отговор

    До коментар #17 от "РЕАЛИСТ":

    Хайде разкажи ни сега и за испанския грип, маларията и т.н...."реалисте"... Единственото, което се разбира от постовете ти е,че можеш да четеш и да ползваш Гугъл...Но да можеш да мислиш...Много спорно!И още нещо...Кунчев говореше така, както и ти...Но Божественият Разум(всеки да го разбира както иска) си знае работата...Така че внимавай... Поздрави и бъди здрав!
  • 22 Откровение на Йоан

    48 0 Отговор
    Ваксайте ги докато още шават, след 5-6 дози ще се кротнат всички. Завинаги. В протоколите от Сион е описано лечението как протича. Вярвайте в науката, ама по-добре в Б-га!
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Мерките всеки сам

    34 0 Отговор

    До коментар #17 от "РЕАЛИСТ":

    Си ги е провеждал. Тогава хората са се страхували един от друг като дявол от тамян. Защото шансовете да се заразиш и умрещ, ако излееш са били големи. Не сега като този измислен вирус, за който много питат как и къде могат да отидат да се заразят, понеже спешно им трябвало зелен сертификат.
  • 25 СЗО

    43 0 Отговор
    Единствения шанс да победим вируса е всеки да ходи с 20 литрова туба на гърба пълна с ваксина, свързана с маркуч към абокат в ръката, като единствено ще се прави изключение за децата под 5 години, които ще са с 10 литрови туби.
  • 26 Урсула

    38 0 Отговор
    Казах, че ще заживеем нормално при 70% ваксинирани, а не при 82%!
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 значи

    23 0 Отговор

    До коментар #6 от "гадно":

    "Ваксините" са ефикасни до 3 месеца!Следва пак и пак...
  • 29 ДЕМОКРАД

    25 0 Отговор
    ГОЛЯМА ДЕМОКРАЦИЯ ГЛОБАЛИСТКАТА ПОЛИЦИЯ БИЕ ДО УБИВАНЕ НО ИНАЧЕ ЩЯЛИ ДА ВИ СПАСЯТ КАТО ВИ РАЗБИВАТ ГЛАВИТЕ С ПАЛКИ И В ЦИМЕНТА!
  • 30 Реалност

    25 0 Отговор

    До коментар #17 от "РЕАЛИСТ":

    Векове наред е имало робство, затова ли нямаш нищо против да си роб и сега?
  • 31 Watchdog

    17 0 Отговор
    Няма страшно. Да ги ваксинират докато не спрат да се заразяват. То само с три четири дози не става... Всеки наркоман ще ви го потвърди това положение.
  • 32 Грую

    23 0 Отговор
    Българино, събуди се! Включи малко мозъка си, ако ти е останал такъв! Това дето ни говорят, че ако се ваксинират 70% и всичко ще приключи е долна лъжа, както и всичко, което се говори по медийте! Пландемията няма да приключи докато не се съкрати населението до 1 милиард, т.е поне до 2025 година! Ваксината е евтаназия със забавено действие, което ще се прояви от 3 до 5 години след прилагането и! Скоро и ваксинираните ще го разберат, но ще е късно! Единственото, което е необходимо да направим е над 50% от населението е да се откаже да се ваксинира! Толкова е просто и не трябва нищо да се прави, просто твърд отказ! Тогава даже няма да могат да ви уволнят, тъй като няма да има кой да работи. Протестите, ако са мирни не водят до никакъв ефект! Изберете живота и свободата пред смъртта и робството! Ако ли не, напълно си заслужавате участта!
  • 33 ХА ХА

    17 0 Отговор

    До коментар #20 от "Очаквайте":

    Напълно е възможно, но може би 2024 година, тъй като ваксината е със забавено действие! Глобалистите не са толкова прости ваксърите не би трябвало да предават Богу дух веднага, а след 2-3 години! Кой би се ваксинирал, ако умираха веднага!?! Естествено има изключения, но те само потвърждават правилото!
  • 34 националист

    7 0 Отговор

    До коментар #10 от "Българин":

    Съгласен съм само че жителите на страната се наричат белоруснаци а страната правилно е да се нарича Белорусия!
Новини по държави: