Last news in Fakti

15 Ноември, 2021 13:42 8 732 69

В Германия стана страшно

  • германия-
  • заразени-
  • коронавирус-
  • пандемия

Най-високото ниво от началото на пандемията

В Германия стана страшно - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Процентът на заразените с коронавирус в Германия се повиши до най-високото си ниво от началото на пандемията, показаха данни на немските здравни власти, оповестени в понеделник, предаде БНР.

Нарастващата коронавирусна вълна идва в момент, когато трите партии, преговарящи за формиране на новото правителство в страната, планират разширяване на мерките за справяне с пандемията. Седемдневният процент на заболеваемост - броят хора на 100 000 души, които са били заразени с COVID-19 през последната седмица - нарасна в понеделник до 303 от 289 предишния ден, показват данните на института "Роберт Кох".

За последното денонощие броят на новите COVID-случаи в Германия се увеличава с 23 607, докато броят смъртните случаи нараства с 43 до общо 97 715. Трите партии водят преговори за формиране на коалиционен план за затягане на предложените мерки за справяне с разпространението на новата вълна от инфекции, заяви едни от лидерите на Зелените Роберт Хабек, допълвайки, че планът ще бъде представен пред парламента на страната в четвъртък.

"Разширяваме набора от инструменти в сравнение с предложенията, представени на първо четене“, каза Хабек пред телевизионния оператор ARD. Мерките ще включват ограничения за контакти, показва поправката на план, видяна от агенция Ройтерс. В събота трима германски регионални здравни министри призоваха партиите, които преговарят за формиране на ново правителство, да удължат правомощията на отделните региони да прилагат по-строги противоепидемични мерки като въвеждане на локдауни или затваряне на училища.


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 29 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 MERS

    185 6 Отговор
    Тия НЕ бяха ли ваксинирани?

    Коментиран от #2, #35, #63

  • 2 1234

    86 8 Отговор

    До коментар #1 от "MERS":

    Да те бяха вакс. И мрът, вакс. Не е за болеста

    Коментиран от #43

  • 3 Петър

    144 3 Отговор
    Защо става така? Голям процент ваксинирани,а пак се разболяват?

    Коментиран от #34

  • 4 Румен

    96 11 Отговор
    Няма страшно. Германците отиват при Господ, а идват ислямистите. Пак ще се казва Германия, ама без камбани, а със усилватели сутрин, обяд, и вечеря ще се чува “ Аллаааххх е велик. Честито Арийци

    Коментиран от #64

  • 5 до кога

    126 5 Отговор
    Е, не ви ли идва на акъла, че 70% ваксинирани не решава проблема?
    Същото в Холандия с 85% ваксани.

    Като ваксинирате 100% с по три игли с какво ще се оправдавате? оставете сам 20-30 процента неваксани ,че да ги сочите за виновници.
  • 6 ....

    66 12 Отговор
    Изобщо не ми пука за тези. Къде бяха, когато тиквата мачкаше наред?
  • 7 НИЯ

    119 4 Отговор
    Е НАЛИ НИ ДАВАХА ПРИМЕР С НЕМЦИТЕ, С ГОЛЕМИЯ ИМ БРОЙ ВАКСИНИРАНИ. КАКВО СЕ ПОЛУЧИ СЕГА, ЧЕ СЕ ЗАРАЗЯВАТ И УМИРАТ КАТО МУХИ, И ТО ВАКСИНИРАНИ.

    Коментиран от #17

  • 8 Реалист

    65 13 Отговор
    Докато не натикат неваксинираните и здравите в концлагери, няма да свърши пандемията

    Коментиран от #55

  • 9 asd

    28 60 Отговор
    Имат 300 на 100 000, ние имаме 1200 на 100 000. ТАм пълни стадиони, тък затворихме децата. Защото сме много умни и по-умни от тях.

    Коментиран от #11, #15, #29

  • 10 Пипи Чорапчето

    87 3 Отговор
    Няма ли най-накрая някой да извика "Царят е гол!"?
    Или ако ще "царят" и без кожа да остане, ще я карат на принципа пениш се, не пениш, ще те ям!
    Ще ви ги бием тези "ваксини", защото вложихме в тяхното производство милиарди пари на данъкоплатците и сега няма как да признаем, че сме похарчили милиардите ви за нещо, което не върши работата, за която ни го пробутаха! Пък и "салама си го бива" - корпоративните данъци на корпорациите-производители не са за пренебрегване, хич даже! ;)А кво пише в "онези" договори, които изглеждаха като изкарани от неработещ ксерокс - това е друга тема...
  • 11 Петър

    57 2 Отговор

    До коментар #9 от "asd":

    Ами ти нямаш ли представа че редовият немец е доста прост?
  • 12 Кики

    60 3 Отговор
    Фашизма се завръща в Германия, дори при Хитлер не е било толкова страшно
  • 13 Антигербер

    79 4 Отговор
    Ваксините нали работеха, ваксърите къде са да ни обяснят?

    Коментиран от #16

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Fury

    57 2 Отговор

    До коментар #9 от "asd":

    Все ще ще се намери някой "умник" да дава акъл.А забеляза ли че пишеше, че имат най високият коефициент от началото на пандемията. Помниш ли, че в началото на пандемията дори нямаше ваксини, а да не говорим за ваксинирани, не ти ли изниква въпроса защо имат такъв ръст и на заболели и на поминали след като вече ка ваксинирани.

    Коментиран от #24

  • 16 БАЙ Х@Й‼

    23 1 Отговор

    До коментар #13 от "Антигербер":

    Търси ги при Кунчев❗‼️❗‼️
  • 17 МММ

    29 7 Отговор

    До коментар #7 от "НИЯ":

    Кви мухи на 50000 заразени 40 починали(90% над 94г)? Който има нещо на втория етаж и може да смята ще се сети! За другите ......

    Коментиран от #65

  • 18 Миризлив пор

    14 27 Отговор
    Кое му е страшното? 300 на 100 000 а тук се радваме че сме на ще 750, тук по 160 човека на ден умират на 6 милиона, там 30 на колко милиона страна са? Аууу чи страшнууууу.

    Коментиран от #20, #40, #58

  • 19 Аристотел

    25 10 Отговор
    Авторе, кажи кое му е страшното? На 23 600 случая, 43 завършили със смърт. Явно здравната им система се справя успешно, за което бих казал е похвално а не страшно. Я сега кажи, при нас на колко случая, колко от тях завършват в черен чувал? Пак подвеждаща статия от типа на.... вижте те колко са зле, пък ние не сме. Гулю гулю

    Коментиран от #22

  • 20 БАЙ Х@Й‼

    45 3 Отговор

    До коментар #18 от "Миризлив пор":

    Ами страшнуту и , чи обищаха като набоцкат 70% всичко ще тръгне постарому ‼️ Сега хем са набоцкани , хем са ощи с по-строг ред‼️

    Коментиран от #31

  • 21 Павел Пенев

    47 4 Отговор
    Почти всички бяха ваксинирани,защо е така? Защото тези ваксини са абсолютен фалшификат,но са платени авансово на американските измамници.
  • 22 Пипи Чорапчето

    47 0 Отговор

    До коментар #19 от "Аристотел":

    Да, даже от 13.11. им върнаха и безплатните бързи тестове - онези, които всеки, който има здравна застраховка, може да ползва, ако трябва да посети обществено място.
    И даже властите си признаха, че "е било глупост да ги спират". А те ги бяха спрели само за 1 месец...
    Да имате спомен тук някого някой нещо безплатно да ни е дал?

    Коментиран от #27, #36, #47

  • 23 Хахаха

    26 0 Отговор
    Ваксините работят, вервайте ми:)
  • 24 Хипократ

    37 5 Отговор

    До коментар #15 от "Fury":

    Не гледай какво пише Марчето, тя не е в час. Най- голям коефициент имаха преди няколко дни около 50 000 случая. От друга страна всички боцнали се пренасят и боледуват, затова е покачването. Истината.....ваксините не работят.
  • 25 Бравос

    52 3 Отговор
    Както и се очакваше Германия влиза в нов шестмесечен локдаун "за доброто на гражданите", а процента ваксинирани, който трябваше да достигнат за да заживеят нормално се променя от 70% на 110%, честито на наивните опитни мишки!
  • 26 При нас

    26 1 Отговор
    На 100000 починалите са много повече, защото здравната ни система е пълен права. Търговска сергия.
  • 27 Аристотел

    45 4 Отговор

    До коментар #22 от "Пипи Чорапчето":

    Абсолютно вярно. Вируса ще мине през всеки от нас по един или друг начин. Отхвърлят стадийния имунитет, защото не признават грешката си наречена "ваксина". Провалиха се тотално и обвиняват разумните същества отказали боцкането.

    Коментиран от #32

  • 28 До факти

    25 2 Отговор
    Почнахте да пишете като блиц.Стана страшно, невероятна новина ИТН. Странно.
  • 29 Така е

    26 6 Отговор

    До коментар #9 от "asd":

    Далеч по умни сме от тях. Те първо повярваха, после се набодоха и за награда ги затвориха, така че не само са прости, но и с робско мислене - типични овце.
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Гост

    25 3 Отговор

    До коментар #20 от "БАЙ Х@Й‼":

    Само не разбирам какво е "страшно" на 30 починали старци при 50 хил. констатирани заразени?! Че то при грипна епидемия жертвите са същите, като процент от заразените, а не обявяват всеки грип за "страшен"?! Или нещо крият броя на починалите, за да не се види "ефекта" на боца или и аз не знам какво? Има нещо "гнило" в Германия / и Дания/!
  • 32 gost

    6 13 Отговор

    До коментар #27 от "Аристотел":

    ...Публикувано във факти.бг: . Вируса ще мине през всеки от нас по един или друг начин.... Да, да, но е по-добре да мине през семейството ми, когато вече са налични хапчетата в аптечната ни мрежа и които могат да се пият в къщи и предпазват 89 процента от летален изход. Що не питате близките на починалите от ковид дали те биха се съгласили техните близки да са жертви на пандемията, а Вие да сте си жив и здрав до момента, в който ковид се превърне в сезонен грип и е налице лекарствено средство за лечението му- като хапчетата, а... Или казвате- на чужд гръб и 100 тояги са малко... Затова, когато гледате от собствената си егоцентрична камбанарийка, не забравяйте, че не сте единственото човешко същество, което иска да живее, и че другите също имат право на живот.

    Коментиран от #44

  • 33 Тъмен субект

    33 2 Отговор
    То вече е ясно като бял ден, че това не е ваксина, още по-малко пък има общо с коронавируса. Какво точно е, ще се разбере по някое време. Та май добре, че се позатуткахме.
  • 34 Баш софиянец

    29 1 Отговор

    До коментар #3 от "Петър":

    Защото не е ваксина като ваксина, а друг някакъв препарат.
  • 35 ИТттт

    10 31 Отговор

    До коментар #1 от "MERS":

    Да, ваксинира ни са и затова заболелите на 100 000 души са малко. Важното е, че при 23 000 заболели са ден имат 43 починали. В БГ при толкова заразени за ден ще отчетем над 1000 починали. Как не го разбрахте - ваксинирани и преболедували могат отново да се заразят, но шансовете им да оцелеят са много по-големи. Статистиката в целия свят го доказва, само че в България акъл не можеш да сипиш, тъй както се сипва ракия.

    Коментиран от #37, #38, #41, #57

  • 36 Мда

    27 0 Отговор

    До коментар #22 от "Пипи Чорапчето":

    И на нас ни пуснаха безплатни тестове, ама за 10лв. 🤔
  • 37 Баш софиянец

    33 1 Отговор

    До коментар #35 от "ИТттт":

    Важното е, че нещо, което облекчава симптомите не се нарича ваксина. Ваксината ПРЕДОТВРАТЯВА ЗАБОЛЯВАНЕ И ЗАРАЗЯВАНЕ на другите хора.
  • 38 Разбрали са

    14 0 Отговор

    До коментар #35 от "ИТттт":

    всичко, но се кодошат за сметка на наивниците.
  • 39 Доктора

    25 1 Отговор
    Накрая ще почнат да вземат пример от белорус, говоря за обикновените германци, не за правителството им, което служи на корпоративни интереси, та когато видят, че в белорус няма набодени и няма съответно болни, понеже никой не говори за измисления вирус там, тогава ще се усетят, дано не е късно, т.е., дано ваксините не да почнали с "лечението", от което няма измъкване.
  • 40 MmAaHh

    22 1 Отговор

    До коментар #18 от "Миризлив пор":

    Защо да е страшно положението? Всяка година в Германия умират близо един милион души. Това прави по 2500-2600 на ден, от които 2200 са на възраст над 65 години (това по информация в официалната германска преса). Толкова ли е гибелно, че 43 от тях са СЪС коронавирус? Или понеже ЕС е поръчал близо 3 милиарда ваксини за 2022 и 2023 г. сега трябва да се всява паника, че да не идат зян ваксините???
  • 41 МмАаНн

    30 0 Отговор

    До коментар #35 от "ИТттт":

    Щансовете да оцелееш със или без ваксина са 95 % за хората над 65-70 години и 100 % за по-младите (изключвам тези с тежки хронични заболявания). Кой и как успя да внуши на милиони инак нормални хора, че заразяването с вируса е 100 % смъртна присъда?
    Това е нещо като масова психоза. Пълен блокаж на нормалната мозъчна дейност.
  • 42 flipp

    33 1 Отговор
    Гледам доста хора пишат глупости, ваксините не работели, това е далеч от истината. 35 процента увеличение на инфаркти от тромбоза във възраст 30-50 годишни, 700 процента увеличение на спонтанните аборти след вакса, 800 процента увеличение на инфарктите във възраст 12-18 годишни, 8000 - ОСЕМ хиляди процента увеличение на смъртните случай след ваксинация - това ако е неработеща ваксина не искам да виждам работещата
  • 43 Какво,

    11 2 Отговор

    До коментар #2 от "1234":

    43 смъртни случая в 83-милионна Германия? Един човек на всеки 2 МИЛИОНА...
  • 44 Аристотел

    24 1 Отговор

    До коментар #32 от "gost":

    Точно затова изборът трябва да е личен а не задължителен. Монетата има две страни. След като аз съм направил моят избор, не осъждам твоя. След като искаш да предпазиш себе си и семейството си....ограничаваш всички контакти, лична хигиена, маска или ваксина. Изборът е твой. Но, ваксините са безполезни.

    Коментиран от #46

  • 45 ммм дааа

    23 1 Отговор
    е що така бе - нали меркелето/дърто, иска всички ваксинирани. Аз искам още ваксинирани, още и още - давай. Белким на народа му просветне, и ги наредят на стената някой ден до девето коляно - пиночет му е майката - ПИНОЧЕТ
  • 46 gost

    3 12 Отговор

    До коментар #44 от "Аристотел":

    ...Публикувано във факти.бг: След като искаш да предпазиш себе си и семейството си....ограничаваш всички контакти, лична хигиена, маска или ваксина. Изборът е твой.... Точно затова семейството ми има нула среща с ковид до сега, без да е ваксинирано. Не приемам обаче в 21 век в човешкото общество да се прилага естественият подбор. Хората, които имат придружаващи болести, имат право на живот много повече, отколкото напр. един 20 годишен наркоман, чийто организъм е унищожен от наркотика и е негоден член на човешкото общество.

    Коментиран от #49, #50

  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Аристотел

    13 1 Отговор

    До коментар #46 от "gost":

    Значи ти и твоето семейство се пазите и сте още здрави без ваксина а си против естествения подбор а възрастни хора и тези с придружаващи заболявания трябва да се боцкат!? Противоречие ли виждам? Не е ли егоистично другите да ги слагаш под иглата а ти не? Колко от тях ще бъдат излекувани ако са боцнати или колко ако не са? Въпроси без отговори....
  • 50 Секундант

    18 1 Отговор

    До коментар #46 от "gost":

    Това уважаеми господине, трябва да се реши с лекарства. Но никой не иска да лекува а да има зависими към тая гадост. Хвърлиха милиарди за ваксини а нито лев за лекарство. Така целта им ще бъде постигната. А именно казват чао на възрастните и болните, а здравите ще са им постоянните консуматори. На година по два пъти поне...боц, олигарсите наземно богати а останалите блеее, блеее
  • 51 КОВИД20

    26 1 Отговор
    Полицията в Италия обискира домове на антиваксъри
    Трябва да разберем най-после, че това е терор. Потъпкване на елементарни човешки права. Очакваме превръшането ни в роби.
  • 52 Билио

    16 1 Отговор
    И кво стана с ваксите?Бачкат А?Щом не те пази от заразяване и да не разнасяш болестта,значи не е вакса!
  • 53 Юда

    19 0 Отговор
    Айде сега да запуша устите на всички вакси плюнковци със статистиката за последното денонощие в България. Нови 828 регистрирани, 88 със летален изход. Какъв ужас в Германия като ужасът е при нас. Във нашите болници, слабите лекарства, некадърните лекари алчни за пари. По-лесно е да обвиниш другите отколкото да си отвориш очите и размърдаш мозъка. Ние нямаме действаща здравна система и това е проблема.
  • 54 Смех

    6 1 Отговор
    Ако хитлер се не е върнал не ми ги хвалете... кихат там кашлят... като са се наболи ще кашлят бе..
  • 55 Рошко

    11 1 Отговор

    До коментар #8 от "Реалист":

    Е то май така ще стане, само че обратно ваксинираните ще измрът като мухи и бил гел ще му се сбъдне детската мечта да останем 500 мил
  • 56 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    14 1 Отговор
    Знам,че ваксинираха внучките ми срещу Грип преди 2 месеца някъде и малката ходи една седмица по един час на ясла....вдигна 38,6 градуса...на следващия ден в къщи ...след 2дена пак на ясла....след седмица пак с хрема....Въпросът към щерка ми бе , Защо след,като са ваксинирани дрещу грип...С добавка,като е почнала да ги ваксинира срещу всички вируси....от тогава не съм виждал внучките ми...От престоя ми там стигнах до извода,че са много наплашени Дойчовците и се страхуват и от сянката си!Ясно е за мен и ходилите в часовете по биология през 74г-75г,че "НЕЩОТО"ще премине през всеки Жив топлокръвен организъм!Инжекцията наречена ваксина няма да го спре.Само преболедуване ще го неутрализира!
  • 57 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    13 1 Отговор

    До коментар #35 от "ИТттт":

    Вече точно една година от Срещата ми с ""НЕЩОТО"",го викам да ме повтори,но НЕЩОТО не ме ще....Що така ,ГАнчооо???Можеш ли да обясниш или математикооот да каже!
  • 58 яко ни лъжат

    18 1 Отговор

    До коментар #18 от "Миризлив пор":

    стана СУПЕР СТРАШНО ЩОТО ПСЕВДО ВАКСИНИТЕ НЕ РАБОТЯТ И ВАКСИНИРАНИТЕ МАСОВО СЕЯТ ЗАРАЗАТА КОВИД, БОЛЕДУВАТ И УМИРАТ ОТ КОВИД НИЩО ЧЕ ИМ Е БИТА ОТРАВАТА ПФАЙЗЕР ИЛИ МОДЕРНА ИЛИ АСТРА. ПИТАЙТЕ ДОЦ АНГЕЛ КУНЧЕВ ДЕТО Е С ТРЪБИ, ПИТАЙТЕ КОРИТАРОВ. КУНЧЕВ БОДНАТ ТРИ ПЪТИ С ПФАЙЗЕР БЕРЕ ДУША ВЪВ ВМА.
  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 за ваксините

    8 1 Отговор
    Тук ще намерите всичко за ваксините. Трият линка, затова НАПИШЕТЕ В ТЪРСАЧКАТА: the bulgarian times ваксини

    Коментиран от #61

  • 61 САМО НАЦИСТ

    5 1 Отговор

    До коментар #60 от "за ваксините":

    ЩР СПАСИ Германците от Американските Рептили
  • 62 Тука в БГ

    13 0 Отговор
    ГРИП ВЕЧЕ Е ЗАБРАНЕНА ДУМА СЪС СКРИТ ЗАКОН И ВЕЧЕ ПЛАШАТ С МНОГО УМРЕЛИ ОТ НОВИЯТ ГРИП 19 ,следва - 20 ,21,22,23,24 Итака до краят на светът но ние сме на всеки километър и смъртта няма да ни победи
  • 63 😂😂😂

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "MERS":

    Бяха ама само с 2-3 дози. Още толкова трябва до другата есен 😀
  • 64 Иншала

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Румен":

    Машала
  • 65 Мавроди

    5 0 Отговор

    До коментар #17 от "МММ":

    Нужен е около месец за развитие от заразяване до леален край. Ще видим как е статистикат им след 3 седмици. Но иначе е вярно - накараха хората да се ваксинират над 70 процента за да затихне епидемията. А тя стигна големина, повече отпреди ваксинацията.
  • 66 ivan

    0 0 Отговор
    и по стра6но 6те става
  • 67 Бай Манчо

    2 1 Отговор
    Колеги съфорумци пазете се , пазете и вашите семейства докато се създаде работеща ваксина или лекарство , дотогава избягвайте социалните контакти доколкото можете , повече лична хигиена , по-малко телевизия , ходете по-често по паркове и планината и не четете материали с подобна тематика - целта им е да ви наплашат и да се набодете с това което наричат "ваксина" .
  • 68 волен сидеров

    3 0 Отговор
    ЧАКАЙТЕ БЕ-НАЛИ 87 % БЯХА ВАКСИНИРАНИ-КАКВО СТАНА СЕГА......ЕЙ НЕ СЕ УСЕЩАТ ТЕЗИ ХОРА ИЗОБЩО-СЪЩОТО СТАВА КАТО В ИЗРАЕЛ,АВСТРАЛИЯ И КАНАДА-МНОГО ВАКСИНИРАНИ,ПОСЛЕ МНОГО ЗАРАЗЕНИ,ПОСЛЕ ЯКО МРАНЕ
  • 69 Т.Колев

    1 0 Отговор
    Направо се чудя - как е възможно това...? .. при толкова ваксини на глава !