Last news in Fakti

27 Януари, 2022 14:33 1 658 11

Англия разхлабва противоепидемичните мерки

  • англия-
  • коронавирус-
  • пандемия-
  • ваксина

От 11 февруари властите в Обединеното Кралство планират да отпаднат всички тестове за ваксинираните, които идват във Великобритания

Англия разхлабва противоепидемичните мерки - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

От днес в Англия отпада задължителното носене на маски на обществени места. Премахва се и нуждата от представяне на зелен сертификат за посещение на заведения и спортни събития.

Премахването на ограниченията се приемат с известни резерви. Броят на заразените не намалява значително. Хората предпочитат да спазват мерките. Голяма част от магазините призоваха клиентите си да продължат да носят маски. Същото сториха и от транспорта.

От 11 февруари властите в Обединеното Кралство планират да отпаднат всички тестове за ваксинираните, които идват във Великобритания. Неваксинираните няма да се подлагат на задължителна десетдневна карантина, но ще трябва да показват отрицателен тест за влизане в страната.

На Острова отчитат спад на броя на заразените, с изключение на възрастовата група до 11 години. Това се обяснява с факта, че децата ходят на училище присъствено. При тях маските отпаднаха още миналата седмица.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    59 1 Отговор
    Падат сертификати и маски,а у нас ни разправят приказки от 1001 нощ.
  • 2 Display

    53 1 Отговор
    Стига лъгахте, маски и сертификати на острова никой не търси от 8 месеца.........
  • 3 Отровното трио

    21 12 Отговор
    Кирчо!!!! Спиш! Само пълниш мелницата на новия Волен - Копейкин
  • 4 Българин

    34 4 Отговор
    А у нас кога???? Никога, защото на народа не му пука и не би протестирал, ето за това

    Коментиран от #5

  • 5 Грульо

    22 1 Отговор

    До коментар #4 от "Българин":

    Чакай малко да сестопли и да дойдат сметките за тока, де. :D

    Коментиран от #7

  • 6 5577

    13 1 Отговор
    Никой не е казал че няма да се носят маски. Просто този който иска и мисли че предпазват. На този етап какво друго да се направи. Ваксините срещу последните варианти виждаме че действат с малък процент. Те просто не са измилени за омикрон. Който иска да се ваксинира, ма да не е задължително. Хайде с настъпването на пролетта да се случи нещо хубаво на хората. Че шефа така се чуди как да ни плаща заплатите пък като и не ходим на работа е абсурдно.
  • 7 Българин

    20 3 Отговор

    До коментар #5 от "Грульо":

    Напротив, българинът е тъп и упорит. Първо гласува за царя, после за Тиквата, след това и за Слави, а сега и за Кирчо и Кокорчо и Шалом. Няма оправяне. Ако не бе да настъпят Черепа, и миналите протести нямаше да ги има. Всичко е едно и също

    Коментиран от #9

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 провинциалист

    12 1 Отговор

    До коментар #7 от "Българин":

    Само едно ще ти кажа - ако от изборите зависеше нещо, щяха да ги забранят. И с протестите е нещо такова.
  • 10 Рошко

    16 0 Отговор
    Рече о сторено, браво на барни ръбъл сега ми е по интересно какво ще стане в австрия и Германия, къщата от карти май взе да се разпада. Мисирки и математици от кои миши дупки ще ви вадим и там некви си ботокси и медийни професори и доценти ааа и един издухани академик, да ги ваксинираме с исти ски вскисини до посиняване
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.