Last news in Fakti

5 Февруари, 2022 20:22 20 352 16

Защо да пием вода с оцет и сода за хляб преди хранене?

  • сода-
  • оцет-
  • храносмилане-
  • стомах-
  • хранене

Тази лечебна смес има свойствата да помогне на стомаха и храносмилането

Защо да пием вода с оцет и сода за хляб преди хранене? - 1
Снимка: Shutterstock

Почти винаги имаме навика, когато имаме здравословен проблем, да посягаме към лекарствата. В същото време обаче в повечето случаи медикаментите само потискат симптомите, но и не лекуват причината за това състояние.

Все пак съществува алтернатива в лицето на природната медицина. Благодарение на многото и различни методи за лечение, много пациенти получават много добър резултат, без проявата на каквито и да било странични ефекти, пише zdrave.to.

Пример за подобно лечение е ябълковият оцет и содата за хляб, които заедно се превръщат в мощно средство.

Преди да прибегнете към тях обаче, трябва да знаете, че натуралният ябълков оцет е мътен и не трябва да е пастьоризиран, тъй като при процеса губи хранителната си стойност и лечебните си свойства.

Как да си направите лечебната смес:

Лечебната смес се състои от 6 супени лъжици ябълков оцет, 1 чаена лъжичка сода за хляб и 3 чаши топла вода, като приемът и е разделен на три пъти през деня. Сутрин на гладно, още със ставането или поне половин час, преди закуска се приема първата доза, втората доза се пие половин час, преди обяд, а третата половин час, преди вечеря.

Но как и за какво може да ни бъде полезна тази лечебна смес и какви са ползите от нея?

1. Приемането на смес от ябълков оцет и сода за хляб, балансира стомашното рН, подобрява храносмилането и служи за справяне със стомашните киселини. Оцетът регулира киселиността, а содата за хляб регулира алкалността в стомашно-чревния тракт, а това спомага за балансирането на рН в тялото ни.

2. С приемането на смес от ябълков оцет и сода за хляб можете да се справите и с редица проблеми в устната кухина. Тя ще се справи с кървящите венци, лошия дъх и ще премахне натрупаната по зъбите плака.

3. Приемането на сода за хляб и ябълков оцет подпомага работата на храносмилателната система и предотвратява появата на киселини.

4. Сместа се справя с проблемите, възникнали от получилият се дисбаланс между холестерола и триглицеридите.

5. Содата и оцетът спомагат и за отвеждането на токсините от организма, натрупали се в следствие на диети или стрес.

6. Предотвратява задържането на течности и регулира нивото на вода в кръвта, като подпомага естествения лимфен дренаж.

7. Приемането на ябълков оцет и сода за хляб спомага за постигането на още по-добри резултати, при провеждането на диети за отслабване, като ни помага да се преборим с чувството на глад и помага за по-доброто усвояване на храната.

8. Чрез приема на комбинация от ябълков оцет и сода за хляб, можете да понижите нивата на артериалното налягане и да се справите с различни видове проблеми, свързани с дихателната система. Статията има информативен характер и не замества консултация с лекар или специалист-диетолог!


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 50 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 друг въпрос

    11 1 Отговор
    защо изобщо гласуваме на избори!?

    Коментиран от #9

  • 2 Офофоф

    42 2 Отговор
    Глупости... Малко мед и оцет...ок... Малко сода..ок... Но разделно...
    Оцет и сода - кипва... И се неутрализират и двете... И все едно нищо не правиш... Химия сър!
  • 3 Грульо

    23 2 Отговор
    "1. Приемането на смес от ябълков оцет и сода за хляб, балансира стомашното рН, подобрява храносмилането и служи за справяне със стомашните киселини. Оцетът регулира киселиността, а содата за хляб регулира алкалността в стомашно-чревния тракт, а това спомага за балансирането на рН в тялото ни."

    Кат ги смесиш двете ще започне реакция, и ще се получи нещо кисело, алкално или неутрално в завсимост от количествата и качествата на продуктите. Така, че не се знае точно какво ще регулираш в домашни условия.

    Коментиран от #5

  • 4 Орел

    22 1 Отговор
    Нормалните хора пият ракия.
  • 5 mi6osp

    16 2 Отговор

    До коментар #3 от "Грульо":

    Ще се получи малко натриев ацетат Е262, който се ползва като хранителен консервант с ниска цена. Е262 в ниски дози е практически безвреден. Не се препоръчва за употреба при хора със заболяване на сърдечно-съдовата система, с хипертония, със заболяване на червата, черния дроб, бъбреците, при дисбактериоза и холецистит. Прекомерната употреба на Е262 води до тежки алергии , до злокачествени новообразувания, до отравяния. Пример за масова употреба- в чипсовете.

    Коментиран от #11

  • 6 Виталия

    8 1 Отговор
    Коктейл "ди ария". Иначе е вярно че е очистителен
  • 7 Хахахаха

    21 1 Отговор
    Май никой не е внимавал в час по химия. Содата е алкален продукт , а оцета киселина. Между тях протича реакция на неутрализация и е все едно че се пие чиста вода.Остават минимални количества от натриев ацетат които са пренебрежими. Статията и рецептата нямат смисъл....

    Коментиран от #8

  • 8 Виталия

    3 4 Отговор

    До коментар #7 от "Хахахаха":

    Алкален продукт😂 - натриева основа като я смесиш с киселина и Н2О-вода и ти писах името на коктейла
  • 9 Копейкин

    3 1 Отговор

    До коментар #1 от "друг въпрос":

    За мойте субсидий.
  • 10 Не оцет

    9 0 Отговор
    А сок половин лимон и сода за неутрализиране.После допълваш чашата с топла вода.
  • 11 4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣

    15 0 Отговор

    До коментар #5 от "mi6osp":

    Аз мисля, че натриевия ацетат ще влезе в заместителна реакция с хлороводородната (солната) киселина в стомаха. Хлора измества ацетатната група и ще се образува готварска сол - натриев хлорид. А той не е никак полезен в големи количества. Вместо да лекува кръвно, както ми разправя авторката, точно обратното! А неутрализацията на оцета и содата, ще доведе до излишна неутрализация и на стомашните сокове, което не е хубаво. Ако имате киселини, пийте Талцит или друг подобен. Съдържа вещества с основен характер, които реагират продължително време със солната киселина в стомаха и не предизвикват бурна неутрализация, както хлебната сода! А бе най-добре, не четете глупави статии!
  • 12 ГанюБалкански

    10 6 Отговор
    Ганю пие дезинфектант зада не се ваксинира, та вода с оцет ли няма да пие ..................ужас.
  • 13 Колонотерапия

    4 1 Отговор
    ААААААхахахахахахахахахахахахахахахахахахахаха........
  • 14 МОЖЕ

    3 0 Отговор
    Може и л@йна да ядете за десерт
  • 15 Въпросен

    4 0 Отговор
    Събинче, дай източникът за тази рецепта. Сигурно не е твоя.....Редно е.
  • 16 От Варна

    1 0 Отговор
    От гледна точка на химията, става неутрализация на продуктите. Но от дете знам, имам ли стомашен проблем, веднага си правя “домашна лимонада” по рецепта още от баба ми . Чаша топла подсладена вода, малко лимонтозу и малко сода за хляб. Разбърква се, докато кипне и се изпива. Помага наистина!