Last news in Fakti

17 Март, 2022 10:20 1 132 15

Д-р Симидчиев: Заболеваемостта от COVID настина е намаляла, но все още е висока

  • александър симидчиев-
  • заболеваемост-
  • covid-19-
  • намаляла-
  • висока

Преекспонирането на всеки проблем, бил болест или война, не е препоръчителен, защото поляризира общността, смята пулмологът 

Д-р Симидчиев: Заболеваемостта от COVID настина е намаляла, но все още е висока  - 1
Снимка: NovaNews

"Не бива напълно да забравяме COVID, вчера имаше карантинирани и от пристигащите бежанци, съществува вероятност да си внесем вируса и отвън. Преекспонирането на всеки проблем, бил болест или война, не е препоръчителен, защото поляризира общността. Не бива да забравяме и преекспонираме". Това каза в "Твоят ден" д-р Александър Симидчиев, пулмолог, депутат от гражданската квота на "Демократична България".

Според него заболеваемостта от COVID настина е намаляла, но все още е висока.

"От медицинска гледна точка е много ясно какво трябва да правим. На входа трябва да имаме филтър, дори да е само температура и въпросник, може да има и тестове, така че рисковите да бъдат отделени, а това го имаме на граничните пунктове", увери лекарят.

Д-р Симидчиев заяви, че петата вълна е преминала, но е важно да не се дава причина и корен да започне нова. Той е по-скоро оптимист, че това няма да се случи, най-малкото защото идват по-топлите месеци.

Медикът подчерта, че също така е важно останалите ограничения и мерки да се спазват - носене на маски, спазване на дистанция.

"Адекватно е поведението ни сега по отношение на пандемията, такова трябва да бъде и по отношение на хората, които влизат сега от Украйна", отбеляза д-р Симидчиев.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Човека КоZа

    25 1 Отговор
    Украинците със зелен сертификат ли влизат в България, или с ПСР?!?
  • 2 един от многото

    28 1 Отговор
    Докторе , кажи бежанците от Украйна , някой за нещо проверява ли ги и защо се размотават на всякъде без маски?
  • 3 Zzzz Русский Zzzz 🇷🇺🇷🇺🇷🇺

    20 1 Отговор
    Близо до Харков САЩ проучиха разпространението на инфекцията върху хората чрез прилепи. Това напомня ли ви нещо? Z 🇷🇺
  • 4 ТаУмВзе

    26 0 Отговор
    Мустак хранилков! Вече пландемията не е лачено модерна, сега Промивката на ПрогаДното е Война. Яко смех ей!

    Коментиран от #5

  • 5 др Гей Билтс

    21 0 Отговор

    До коментар #4 от "ТаУмВзе":

    Може и да е секнала хранилката от Ковида, но ония сатанисти в Ковид отделенията продължават да убиват от глад и жажда пенсионери просто така за кеф.

    Коментиран от #8

  • 6 Иво

    29 0 Отговор
    Няма ли да махаме маските на закрито,вече година и половина се задушаваме с тях.Украинските бежанци никъде не носят маски и никой нищо не им казва,само ние българите сме длъжни да ги носим,това си е дискриминация.
  • 7 😷😷😷

    24 0 Отговор
    Лъже по телевизията вече нищо не говорят за ковид! Симита да се преквалифицира във военен експерт, като останалите шушумиги, че олиото скъпо вече!
  • 8 ТаУмВзе

    21 0 Отговор

    До коментар #5 от "др Гей Билтс":

    Скоро ни пускат нов шитав Щам и още по убава вакса, та да светим в тъмното, ако има оцелели де. Тия биолаборатории в окрайна, не са случайно нещо. И тва е от Години там.

    Коментиран от #11

  • 9 Умнокрасив!

    17 0 Отговор
    Горкият, зажаднял е за медийни изяви, ама никой за нищо не му вярва. Живее на гърба на данъкоплатците и е един от многото скъпоплатени депутати.
  • 10 Симо

    21 0 Отговор
    Докато има такива като теб и доц. Ангел Кунчев-главният санитарен инспектор все ще има Ковид в България защото ви харесва да се правите на телевизионни звезди и да прибирате парички на наш гръб.
  • 11 др Гей Билтс

    8 2 Отговор

    До коментар #8 от "ТаУмВзе":

    Няма никакви щамове, прилепи и фантасмагории. Пускат 5Г на определени херци и възрастните хора със слаб имунитет развиват грипоподобни симптоми, най вече леки инсулти и после близките се лъжат да ги пратят в болница, където ги подхващат платените специализантчета, които ги довършват по протокол. Цялато занятие трае от 2 до 4 седмици.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Теодоро

    6 0 Отговор
    Марш ,Симидчиев в затвора..Продажник!!!
  • 14 Чефо

    8 0 Отговор
    Министър Петков каза,че когато картата на България стане зелена мерките ще отпаднат Е, сега картата със заболели е зелена,защо мерките не падат?
  • 15 ЗЕЛЕНИЯ СЕРТИФИКАТ ФОРЕВЪР

    3 1 Отговор
    ПАЗВТЕ СИ ЗЕЛЕНИЯ СЕРТИФИКАТ КАКТО КНИЖКИТЕ С ЛИХВОТОЧКИ И КНИЖКИТЕ ОТ МАСОВАТА ПРИВАТИЗАЦИЯ НЕ СЕ ЗНАЕ КОГА ЩЕ ВИ ПОТРЯБВА👆👆👆