Last news in Fakti

6 Април, 2022 17:45 4 312 4

Кои плодове и зеленчуци да ядем през април

  • плодове-
  • зеленчуци-
  • април-
  • енергия-
  • жизненост-
  • здраве

Те ще ви заредят с жизненост и енергия

Кои плодове и зеленчуци да ядем през април  - 1
Снимка: Shutterstock

Щом настъпи пролетта, разнообразието от плодове и зеленчуци в магазините и по пазарите става все по-голямо. А през април всевластен господар стават зеленолистните.

Именно тях е важно да добавяме към поне едно от храненията за деня, за да се заредим с жизненост и енергия, но и да подсилим имунната си система, пише lifestyle.bg.

Свежите зеленолистни зеленчуци изобилстват от ценни за организма нутриенти, включително витамини, минерали, антиоксиданти, флавоноиди. Набавяйки си достатъчно от тях, ще се почувстваме по-енергични, а пролетната умора дори няма и да усетим. Затова и сега сезонните плодове и зеленчуци са най-добрата храна, която може да дадем на тялото си.

През април можем да избираме от богатство от зелени салати, спанак, лапад, коприва, киселец, рукола, репички, пресен лук и чесън, моркови, картофи, кромид лук, земна ябълка и гъби.

А добавяйки и от сезонните подправки - магданоз, копър, джоджен, девесил, розмарин, самардала - ястията и салатите ни освен свежи, обогатени с презареждащи и пречистващи телата ни витамини, ще станат и още по-ароматни.

За междинните хапвания пък чудесен избор са априлските плодове. С поне по един портокал, круша или ябълка на ден, със сигурност ще задържим доктора далеч от нас.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Елементарно

    2 0 Отговор
    Които са евтини. Ако има пари ще ядеме всички.
  • 2 moiraine

    1 0 Отговор
    Яжте, яжте зеленолистни зеленчуци, пълни с нитрати. Мноооого са полезни.
  • 3 хаберих

    0 0 Отговор
    Кои плодове и зеленчуци да ядем през месец април? ДОБРЕ Е ДА ПАСЕМ ТРЕВА. ТАМ,КЪДЕТО ПРЕИМЕНУВАХА ПОЛЯНКИ. ДО РАШЪН ПОСОЛСТВОТО.
  • 4 Жайме

    1 0 Отговор
    Яжте пресен лук и чесън,после се обяснете в любов на някоя безгащничка.