Last news in Fakti

17 Юни, 2022 15:13 1 675 2

Търсят спешно кръводарители за две родилки в Пазарджик

  • кръводаряване-
  • родилки-
  • пазарджик-
  • спешно-
  • болница

Апелът за помощ отправи началникът на Отделението по трансфузионна хематология в Многопрофилната болница в града, д-р Ваня Стоева

Търсят спешно кръводарители за две родилки в Пазарджик - 1
Снимка: Shutterstock

Спешно се търси кръв за две родилки в Пазарджик. Апелът за помощ отправи началникът на Отделението по трансфузионна хематология в Многопрофилната болница в града, д-р Ваня Стоева.

Тя уточни, че кръвта е необходима за преливания на две родилки, настанени в здравното заведение.

Всеки желаещ, който е здрав и е на възраст от 18 до 65 години, може да дари кръв, ако е от кръвна група "В" отрицателна.

Кръводарителите се очакват от екипа на Кръвна банка всеки делничен ден от 7.30 до 13 часа, предаде novini.bg.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мамаду

    0 1 Отговор
    Е, как да няма кръв за родилки? Вие в НАТО ли сте??? Ако почне пуцаница, само А+ ли ще наливате?! (най-популярната кръвна група в ЕС - ПРЕДИ МИГРАЦИЯТА!!!)
  • 2 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    0 0 Отговор
    За кръводаряването имам разногласия с Докторката на фамилията.....Аз съм давал кръв 2пъти,като войник и сега за изследване.последния път ми направи впечатление,че малко повече ми взеха....какво я правят,като за урина топват само едно памуче и другото се изхвърля,а 2 малки шишенца кръв...за какво са им.....При даряване се губи желязо и хемоглобинът отива за известно време надолу....после уж се наваксва...Дъщеря ми дарява кръв в Германия.Тя работи и в Банка за кръв,но не това е причината.Тя има друго разбиране.кръвта е най ценната стока,според мен както ние при нужда заплащаме така и държавата ,която иска кръв трябва да плаща.Гледам,че за лудия има достатъчно кръв,а за 2 женици се търси кръв........