Last news in Fakti

15 Юли, 2022 22:30 2 747 1

Сладък плод облекчава подуването на корема

  • подуване-
  • подуване на стомаха-
  • корем-
  • банани-
  • храносмилане-
  • газове

Диетолог съветва да включим бананите по-често в менюто си

Сладък плод облекчава подуването на корема - 1
Снимка: Shutterstock

Подуването на корема е едно от най-неприятните усещания, свързани с храносмилането и здравето на стомаха. Чувството на дискомфорт и газовете карат много хора да се притесняват, че имат проблем с храносмилането, но всъщност това не е така, пише zdrave.to.

Подуването най-често се дължи на диетата на човек и е лесно да бъде облекчено. Диетоложката Василиса Понамарева каза кой продукт ще намали подуването наполовина. Тя подчерта, че бананите могат да бъдат от полза.

Те могат да намалят подуването на корема с до 50 процента. Ежедневната им консумация може да предизвика бифидогенеза.

Диетологът отбеляза, че този плод има свойството да увеличава броя на бактериите, които са необходими в борбата с подуването на корема. Освен това бананите осигуряват на тялото здравословна доза калий, което може да помогне за намаляване на натрупването на течности и газове.

В борбата с подуването на корема ще помогнат и други методи. Например редовни упражнения, пиене на много вода, както и храни с високо съдържание на фибри.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Уса

    3 0 Отговор
    Първо трябва да преустановите причините от подуване на корема а те са елементарни.Всеки корем в даден момент се подува и спада,но за човека на снимката и бананаите няма да помогнат,тогава идват коремните преси и малко глад.Ако ви е страх от глада нищо няма да ви помогне